Betekenis Zwarte markt
Wat betekent Zwarte markt? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Zwarte markt. Je kunt ook zelf een definitie van Zwarte markt toevoegen.

1

1 Thumbs up   0 Thumbs down

Zwarte markt


In de hongerwinter in de Tweede Wereldoorlog , kregen steeds meer mensen honger. Uiteindelijk kwamen er bonnen die je met je distributiekaart en persoonsbewijs in kon leveren voor eten en drinken.
Lianne - 5 juli 2023

2

7 Thumbs up   8 Thumbs down

Zwarte markt


De zwarte markt is de economische bedrijfssector waarin onwettige economische transacties plaatsvinden, in het bijzonder het illegaal kopen en het verkopen van koopwaar. Enkele voorbeelden: De goedere [..]
Bron: nl.wikipedia.org

3

5 Thumbs up   8 Thumbs down

Zwarte markt


Naarmate de oorlog langer duurde waren steeds meer levensbehoeften alleen op de bon verkrijgbaar, samen met je distributiekaart en je persoonsbewijs kon je dan aan eten komen.
Bron: dedokwerker.nl

4

3 Thumbs up   11 Thumbs down

Zwarte markt


De illegale markt die zich naast de officiƫle markt ontwikkelt, zoals bij valuta, voetbalkaartjes. Vaak veroorzaakt doordat er een maximumprijs is waarbij een vraagoverschot ontstaat. Een andere mogelijke oorzaak is dat het gebruik verboden is, bijvoorbeeld de handel in drugs of die in stimulerende middelen in de topsport.
Bron: ondernemersunited.nl

<< zwart geld ZWD >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen