Betekenis Zuur
Wat betekent Zuur? Hieronder vind je 14 betekenissen van het woord Zuur. Je kunt ook zelf een definitie van Zuur toevoegen.

1

2   1

Zuur


Vervelend


Dat is zuur
Bron: straatwoordenboek.nl

2

0   0

Zuur


Zuur kan verwijzen naar: Zuur (scheikunde), een scheikundige eigenschap, tegenhanger van base Zuur (smaak), een van de vijf basissmaken Tafelzuur, verzamelnaam van allerlei ingelegde groenten, zoals z [..]
Bron: nl.wikipedia.org

3

0   0

Zuur


Zuur is een van de vijf basissmaken, naast zoet, zout, bitter en umami. De tong bezit chemoreceptoren voor elk van deze smaken; alle andere smaaksensaties zijn in feite reuksensaties. Van sommige rece [..]
Bron: nl.wikipedia.org

4

0   0

Zuur


Zuur is een van de vijf basissmaken, naast zoet, zout, bitter en umami. De tong bezit chemoreceptoren voor elk van deze smaken; alle andere smaaksensaties zijn in feite reuksensaties. Van sommige rece [..]
Bron: nl.wikipedia.org

5

0   0

Zuur


1 - chemische verbinding dat een belangrijke rol speelt in wijn.  2 - Zuur staat tegenover basisch.  3 - aan wijn mag appel-  of melkzuur worden toegevoegd. Dit is voorbehouden aan enke [..]
Bron: kapittelberg.be

6

0   0

Zuur


1 - chemische verbinding. In wijn spelen organische zuren een belangrijke rol. Zijn op te delen in vloeibaar en vluchtig. Belangrijkste zuren in wijn: appelzuur, citroenzuur, melkzuur en wijnsteenzuur (de lekkerste!). Zie ook H+ overzicht, zuurgehalte, zuurgraad 2 - zuur staat tegenover basisch (zepig). Beide reageren met elkaar. Zie pH 3 - aan wijn mag zuur worden toegevoegd. Dit is niet voor alle jaren en in alle landen/wijnbouwgebieden toegestaan. Er geldt een maximum aan het toegelaten zuur. Er wordt toegevoegd: citroenzuur, ascorbinezuur, wijnsteenzuur, appelzuur of melkzuur 4 - alle plantendelen zijn enigszins zuur. Een zuur milieu beschermd tegen ongewenste ontwikkeling van micro-organismen, zoals schimmels, gisten en bacteriën; conserveren, houdbaarheid 5 - smaakcomponent. Positief: zorgt voor strakheid, elegantie, levendigheid, frisheid, speelsheid. reinigende werking in de mond. Belangrijk: is daardoor een ideale begeleider van vele gerechten. Door rijping zal de zure wijn milder worden. Negatief: kunnen soms zijn: scherp of onrijp, zoals het vluchtige azijnzuur. De jonge wijn met deze zuren worden er door rijping niet lekkerder op. Te weinig zuur maakt wijnen vermoeiend. 6 - zuur gesteente bevat veel kiezelzuur, H2SiO3, en is meestal licht gekleurd
anoniem - 17 februari 2016

7

0   0

Zuur


1 - chemische verbinding. In wijn spelen organische zuren een belangrijke rol. Zijn op te delen in vloeibaar en vluchtig. Belangrijkste zuren in wijn: appelzuur, citroenzuur, melkzuur en wijnsteenzuur (de lekkerste!). Zie ook H+ overzicht, zuurgehalte, zuurgraad 2 - zuur staat tegenover basisch (zepig). Beide reageren met elkaar. Zie pH 3 - aan wijn mag zuur worden toegevoegd. Dit is niet voor alle jaren en in alle landen/wijnbouwgebieden toegestaan. Er geldt een maximum aan het toegelaten zuur. Er wordt toegevoegd: citroenzuur, ascorbinezuur, wijnsteenzuur, appelzuur of melkzuur 4 - alle plantendelen zijn enigszins zuur. Een zuur milieu beschermd tegen ongewenste ontwikkeling van micro-organismen, zoals schimmels, gisten en bacteriën; conserveren, houdbaarheid 5 - smaakcomponent. Positief: zorgt voor strakheid, elegantie, levendigheid, frisheid, speelsheid. reinigende werking in de mond. Belangrijk: is daardoor een ideale begeleider van vele gerechten. Door rijping zal de zure wijn milder worden. Negatief: kunnen soms zijn: scherp of onrijp, zoals het vluchtige azijnzuur. De jonge wijn met deze zuren worden er door rijping niet lekkerder op. Te weinig zuur maakt wijnen vermoeiend. 6 - zuur gesteente bevat veel kiezelzuur, H2SiO3, en is meestal licht gekleurd
anoniem - 17 februari 2016

8

0   1

Zuur


bijvoeglijk naamwoord - het geeft je een vervelend gevoel
Bron: www.muiswerk.nl

9

0   1

Zuur


  • zure vloeistof, die een verhoogde concentratie waterstofionen bevat
  • ( scheikunde ) een chemische stof die in water opgelost in staat is waterstofionen af te splitsen: arrheniuszuur
  • ( [..]
  • Bron: nl.wiktionary.org

    10

    0   1

    Zuur


    (engels: acid) Een substantie die waterstofionen produceert wanneer het in water wordt opgelost.
    Bron: aat-ned.nl

    11

    0   1

    Zuur


    whack ook wel: echt nep. Als in: ‘Ze zeggen dat Ali B. vet is maar ik vind hem zuur’
    Bron: neologismen.nl

    12

    0   1

    Zuur


    Een stof met en pH <7, die in oplossing een overmaat aan waterstofionen (H+) afstaat.
    Bron: houtwal.be

    13

    0   1

    Zuur


    Rins, Wrang, Zerp, Zurig; Afwijzend, Bars, Bits, Bitsig, Bokkig, Geirriteerd, Gemelijk, Humeurig, Kattig, Knorrig, Korzelig, Kregel, Kribbig, Krikkel, Lichtgeraakt, Narrig, Nors, Nurks, Onaangenaam, O [..]
    Bron: complete-encyclopedie.nl

    14

    0   1

    Zuur


    Een zuur is een begrip uit de scheikunde waarvan de definitie een aantal malen aangescherpt is. Zuren zijn de tegenhangers van de basen. Zij reageren met elkaar in een proces dat neutralisatie genoemd [..]
    Bron: nl.wikipedia.org


    Betekenis van Zuur toevoegen.
    Aantal woorden:
    Naam:
    E-mail: (* optioneel)

    << zuiver Zwaantje >>

    Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
    Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

    Betekenis toevoegen