1 |
Zout
|
2 |
Zoutom dikke zoutlagen te krijgen moet het zoutbekken dalen. Als het diep daalt, wordt zout plastisch en worstelt zich door de lagen erboven heen. Er ontstaan dan paddestoelachtige pijlers in de ondergrond: zoutpijlers genoemd.
|
3 |
Zoutontstaan in binnenzeeën in een woestijn klimaat. De zouten kristalliseren uit het zeewater, dus in die binnenzeeën moeten niet teveel rivieren uitmonden. In Nederland was dit het geval in het Perm, we schoven uit de tropen naar sub tropische gebieden.
|
4 |
Zout(engels: salt (inorganic material)) Elke stof die het resultaat is van de combinatie van negatieve ionen van zuren en meestal metaalionen. Gebruik 'keukenzout' voor natriumchloride of NaCl.
|
5 |
Zoutiedere stof anders dan waterstof of een hydroxyl, die ionen afgeeft.
|
6 |
ZoutKeukenzout; Zilt, Zoutachtig, Zouthoudend; Gezouten, Hartig
|
7 |
ZoutZout kan verwijzen naar:
één van de vijf smaken, zie zout (smaak),
zouten in de scheikunde, verbindingen waarbij de componenten tegengesteld geladen zijn,
Specifieke zouten:
voedingszout: keukenzout o [..]
|
8 |
ZoutEen zout is een chemische verbinding bestaande uit positieve ionen (kationen) en negatieve ionen (anionen), die door de elektrostatische aantrekkingskrachten met elkaar zijn verbonden. Een zout is in vaste aggregatietoestand een kristallijne stof waarin de positieve en negatieve ionen in een kristalrooster zijn gerangschikt. In het gewone spraakgeb [..]
|
9 |
ZoutEen onmisbare kruid die ons eten lekkerder maakt.
|
10 |
ZoutDef.: iedere stof anders dan waterstof of een hydroxyl, die ionen afgeeft. Toelichting: Zouten worden geproduceerd uit zuren door het vervangen van de waterstof door een metaal.
|
11 |
Zoutbijvoeglijk naamwoord - kleine witte korreltjes die de smaak [..]
|
12 |
ZoutZout is een van de vijf smaken, naast zoet, zuur, bitter en umami.
De voornaamste zoute smaken zijn natriumchloride (keukenzout), kaliumchloride, ammoniumchloride (salmiak) en lithiumchloride. Deze st [..]
|
13 |
ZoutZout kan verwijzen naar:
één van de vijf smaken, zie zout (smaak),
zouten in de scheikunde, verbindingen waarbij de componenten tegengesteld geladen zijn,
Specifieke zouten:
voedingszout: keukenzout o [..]
|
14 |
ZoutNoot die zelden en slechts bij weinig sigaren voorkomt.
|
15 |
Zoutsal, la
|
<< Zina | zuiver >> |