Betekenis Windesheim
Wat betekent Windesheim? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Windesheim. Je kunt ook zelf een definitie van Windesheim toevoegen.

1

14   0

Windesheim


Prof. Dr. Ds. Windesheim is een bijzonder man geweest in de postmoderne tijd. Dankzij zijn gedrevenheid en bewogenheid bij de kansloze armen onder de Zwolsche studenten heeft hij de levens van velen doen verbeteren.
Koning FIER - 6 november 2017

2

0   5

Windesheim


Windesheim kan verwijzen naar: Windesheim (Duitsland), een gemeente in de deelstaat Rijnland-Palts Windesheim (Nederland), een dorpje in de gemeente Zwolle (Overijssel) Windesheim (onderwijsinstelling [..]
Bron: nl.wikipedia.org

3

0   5

Windesheim


Windesheim (Nedersaksisch: Weensum) is een oud kerkdorp tussen Zwolle en Wijhe dat in 1967 bij Zwolle is gevoegd (daarvoor hoorde het bij de niet meer bestaande gemeente Zwollerkerspel), het ligt aan [..]
Bron: nl.wikipedia.org

4

3   17

Windesheim


De naam wordt wel verklaard als: 'woonplaats bij de bocht van de rivier', maar ook als 'woonplaats van Winid'. Wie deze Winid dan wel zou moeten zijn, blijft onduidelijk. De eerste verklaring, door D. Otten uit Heerde in 1987 gegeven, lijkt de meest logische. (IJsselacademie, 1987-5, december pp. 83-86).
Wim Coster - 5 januari 2017


Betekenis van Windesheim toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Maltezer kruis Het heilige bloed en de heilige graal >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen