Betekenis Stress
Wat betekent Stress? Hieronder vind je 12 betekenissen van het woord Stress. Je kunt ook zelf een definitie van Stress toevoegen.

1

1   1

Stress


Meer specifiek:
Bron: thesaurus.politieacademie.nl

2

1   1

Stress


Engels woord voor spanning; altijd aanwezige toestand bij de mens die belangrijk is voor het verrichten van taken. Stress neemt in toe als er een bedreiging of verandering optreedt, waaraan iemand moet wennen en waar hij zich op in moet stellen
Bron: www.dokterdokter.nl

3

1   1

Stress


( medisch ) spanning, geestelijke druk
Bron: nl.wiktionary.org

4

1   1

Stress


(Engels: Stress) spanning
Bron: ziekenhuis.nl

5

1   2

Stress


Toestand, waarin het evenwicht van de biofysiologische functies in het lichaam is verstoord door te grote lichamelijke of geestelijke spanning en die bepaalde afweermechanismen in werking doet komen.
Bron: www.thesauruszorgenwelzijn.nl

6

0   1

Stress


Dit is geen specifiek psychoanalytische term. Het woord wordt gewoonlijk in een algemene betekenis gebruikt van spanning die optreedt als de draaglast te zwaar is voor het draagvermogen. De DSM-IV (30 [..]
Bron: psychoanalytischwoordenboek.nl

7

0   1

Stress


spanning
Bron: medisch-woordenboek.nl

8

0   1

Stress


Stress is een vorm van spanning die in het lichaam van mensen, dieren of planten optreedt als reactie op externe prikkels en die gevolgd wordt door een bepaald patroon van fysiologische reacties.
Bron: nl.wikipedia.org

9

0   1

Stress


Een belastende invloed, zowel lichamelijk (operatie, ziekte) als psychisch (werk), op het organisme, die een lichamelijke of psychische reactie oproept, in de zin van aanpassing.
Bron: haarcentrum.nl

10

0   1

Stress


De geestelijke en lichamelijke spanning die ontstaat zodra aan iemand eisen worden gesteld waaraan hij niet of slechts met grote moeite kan of wil voldoen.
Bron: kennisconsult.nl

11

0   1

Stress


psychiese spanningen
Bron: collegenet.nl

12

0   2

Stress


Stress is een ernstige vorm van spanning die iemand kan ervaren. Stress kan erg belastend zijn en gevolgen hebben voor het normaal (alledaags) functioneren. Men kan problemen hebben met inslapen, [..]
Bron: bijsluiterwoordenboek.nl


Betekenis van Stress toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< stria strangulatie >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen