Betekenis Skadi
Wat betekent Skadi? Hieronder vind je 2 betekenissen van het woord Skadi. Je kunt ook zelf een definitie van Skadi toevoegen.

1

0   0

Skadi


Wintergodin Skadi of Skade ('verwoesting') was de vrouw van de zeegod Njord en een dochter van de vorstreus Thiassi. Ze was de godin van de winter en de jacht. Toen de goden van Asgard haar vader doodden vanwege de diefstal van Iduns appels, trok zij gewapend naar Asgard. Ze aanvaardde als genoegdoening geen appels maar eiste een echtgenoot en een portie pret. Dit werd haar toegestaan op voorwaarde dat zij haar man koos op grond van zijn voeten. Menend dat de mooiste voeten Balder toebehoorden koos ze echter Njord. Njord en Skadi konden het in elkaars woningen niet uithouden en besloten alleen te blijven leven. Skadi bleef echter betrekkingen met de goden onderhouden: zo plaatste zij de gifslang boven het hoofd van de in een grot geboeide Loki.
Bron: histoportal.nl

2

0   0

Skadi


Skadi kan verwijzen naar: SkaĆ°i, een godin uit de Noordse mythologie Skathi (maan), een naar deze godin genoemde maan van Saturnus. A.R.S.R. Skadi, een naar deze godin genoemde Rotterdamse studentenr [..]
Bron: nl.wikipedia.org

Betekenis van Skadi toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Sjraar Skelly >>