Betekenis Quarantaine
Wat betekent Quarantaine? Hieronder vind je 8 betekenissen van het woord Quarantaine. Je kunt ook zelf een definitie van Quarantaine toevoegen.

1

16   4

Quarantaine


Isoleren van dieren of mensen, om besmetting van besmettelijke ziekten te voorkomen
Bron: www.dokterdokter.nl

2

7   9

Quarantaine


Quarantaine: quaranta giorni (veertig dagen), is een van origine medische term die afkomstig is uit het Italiaans ten tijde van de pestepidemie in de 14e eeuw. Deze maatregel ziet toe op het afscherme [..]
Bron: nl.wikipedia.org

3

5   7

quarantaine


afzondering ter voorkoming van besmetting
Bron: collegenet.nl

4

1   9

quarantaine


tijdelijke afzondering van personen, dieren of zaken die besmet zouden kunnen zijn met ziektekiemen
Bron: nl.wiktionary.org

5

0   9

quarantaine


Het beperken van activiteiten en beweging van mensen die (mogelijk) in aanraking zijn geweest met mensen met een besmettelijke ziekte, om te voorkomen dat anderen worden besmet.
Bron: www.thesauruszorgenwelzijn.nl

6

0   9

Quarantaine


De Quarantaine, gelegen op de westpunt van het eiland, ontleent zijn naam aan de inrichting waar in de 19e eeuw zieke schepelingen en besmette goederen in quarantaine werden gehouden. Op Wieringen w [..]
Bron: www.natuurinformatie.nl

7

0   9

quarantaine


korter of langer gedwongen verblijf op een afgezonderde plaats van schepen die uit besmette gebieden komen of mensen met een besmettelijke ziekte aan boord hebben.
Bron: aquo.nl

8

0   9

Quarantaine


Quarantaine is van oorsprong een Italiaanse term. Vertaald betekent het veertig dagen. In de periode dat de pest uitbrak, werd een periode van veertig dagen toegepast. Voor veertig dagen werd de zieke op afstand gehouden van de rest van de inwoners. Zo hoopte men het risico op verdere besmetting te verkleinen.
Deze methode wordt nog steeds gebruikt, voor zowel dieren als mensen, wanneer er een besmettingsgevaar zou kunnen bestaan. De periode hoeft niet altijd veertig dagen te zijn. Die periode kan zowel langer als korter zijn, afhankelijk van de ziekte of aandoening.
In de huidige maatschappij wordt dezelfde methode toegepast bij computers die een virus of dergelijke bevatten. Het virus wordt dan afgeschermd van de rest van de computer.
turelinckx - 7 april 2014


Betekenis van Quarantaine toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Quany Quarantainewet >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen