Betekenis Paviljoen
Wat betekent Paviljoen? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Paviljoen. Je kunt ook zelf een definitie van Paviljoen toevoegen.

1

10   0

Paviljoen


Een klein bijgebouw dat volledig losstaan van het hoofdgebouw, en meestal dient voor recreatieve doeleinden. Paviljoenen zijn vaak terug te vinden in parken en tuinen.


Voor het tuinfeest werd het paviljoen prachtig ingericht.
martijnver - 4 januari 2019

2

9   1

Paviljoen


Een klein bijgebouw, dat op het terrein of in de buurt van een ander gebouw(-encomplex) staat.

Het paviljoen kan verschillende functies hebben en beschikt over een eigen ingang. Meestal is het paviljoen kleiner dan het hoofdgebouw, al hoeft dit niet per se het geval te zijn.


Sommige mensen hebben een paviljoen in hun achtertuin, dat ze als gastenverblijf of voor feestjes en evenementen gebruiken.
martijnver - 14 april 2019

3

4   6

PAVILJOEN


Oorspronkelijk de min of meer comfortabele tijdelijke verblijven te velde voor belangrijke personen. Later werden hier ook al dan niet vrijliggende, meest lange bijgebouwen mee aangeduid bij een palei [..]
Bron: absolutefacts.nl

4

3   6

Paviljoen


Het woord paviljoen heeft verschillende betekenissen, maar in alle gevallen gaat het om een relatief bescheiden gebouw of bouwdeel. Als tuinhuis is een paviljoen een vrijstaand bouwsel, terwijl een (b [..]
Bron: documentatie.org

5

3   6

Paviljoen


Paviljoen, o. (-en), zomerhuisje; tuinhuis; daktentje; (zeew.) achterdek; eerste kajuit in een vaartuig; veldleger; soort ledekant; vlag.
Bron: dbnl.org


Betekenis van Paviljoen toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Paddestoelvloer Palladio-motief >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen