Betekenis Onderklasse
Wat betekent Onderklasse? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Onderklasse. Je kunt ook zelf een definitie van Onderklasse toevoegen.

1

10   0

Onderklasse


De onderklasse, ook wel het proletariaat of de arbeidersklasse genoemd, is de onderste, breedste bevolkingslaag in de samenleving.

De onderklasse beschikt over weinig eigen vermogen of kapitaal, en moet werk of arbeid verrichten om in zijn bestaansmiddelen te voorzien. De onderklasse kan niet leven van inkomsten uit kapitaal, eigendommen of investeringen.

Een groot deel van de onderklasse is laaggeschoold, omdat ze hoger onderwijs niet kunnen betalen of omdat ze hier geen tijd voor hebben. Naast het feit dat ze zich in de financieel minder gunstige positie bevinden, hebben de mensen uit de onderklasse tevens minder toegang tot (politieke) macht, wat een verbetering van hun levenssituatie extra bemoeilijkt.

Sinds de industriële revolutie heeft de onderklasse aan een gestaag tempo rechten verworven en mogelijkheden afgedwongen.


De elite weet hoe belangrijk het is om de onderklasse verdeeld en gedemoraliseerd te houden; als de mensen zich verenigen en concrete eisen stellen, dan zijn ze niet in bedwang te houden.
martijnver - 4 februari 2019

2

6   2

Onderklasse


In de biologie is een subklasse of onderklasse een taxonomische rang of een taxon in die rang. Een onderklasse is een rang lager dan een klasse en hoger dan een orde.
Bron: nl.wikipedia.org

3

5   3

Onderklasse


groep mensen die aan de onderkant van de samenleving leeft.
Bron: scholieren.com

4

4   2

Onderklasse


De onderklasse is een sociale klasse, die bestaat uit dat deel van de bevolking dat arbeid verricht in ruil voor loon. Andere benamingen voor deze klasse zijn arbeidersklasse en proletariaat. De onder [..]
Bron: nl.wikipedia.org

5

1   4

Onderklasse


Een verdere onderverdeling van de klasse (Taxonomische indeling)
Bron: houtwal.be


Betekenis van Onderklasse toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Massachusetts Institute of Technology Bataven >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen