Betekenis Margeregeling
Wat betekent Margeregeling? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord Margeregeling. Je kunt ook zelf een definitie van Margeregeling toevoegen.

1

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Margeregeling


BTW-regeling voor handelaren in gebruikte goederen, kunst, antiek en voorwerpen voor verzamelingen: de BTW wordt niet berekend over de totale omzet, maar over het verschil tussen verkoopprijs en inkoo [..]
Bron: financieel.infonu.nl

2

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Margeregeling


Specifieke voorschriften voor de BTW-berekening/verrekening, in geval van gelijktijdige inruil van (lease-) objecten. Deze regeling, onder de Wet Omzetbelasting, vervangt sinds 1 januari 1995 de inruilregeling. De margeregeling is van belang bij inruil en inkoop van roerende zaken door wederverkopers en niet BTW-plichtige verkopers.
Bron: terbergleasing.nl

3

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Margeregeling


De margeregeling regelt dat u bij de verkoop van gebruikte goederen die u zonder btw hebt ingekocht, de btw niet over de verkoopprijs berekent, maar over het verschil tussen de inkoopprijs en de verkoopprijs, dus over uw winstmarge. De regeling geldt ook voor kunst, antiek en verzamelvoorwerpen.
Bron: belastingdienst.nl

4

0 Thumbs up   1 Thumbs down

Margeregeling


BTW-regeling voor handelaren in gebruikte goederen, kunst, antiek en voorwerpen voor verzamelingen waarbij de btw niet wordt berekend over de totale omzet maar over de marge, het ver- schil tussen verkoopprijs en inkoopprijs.
Pim - 10 juni 2010

<< Kleine-ondernemersregeling Naheffingsaanslag >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen