Betekenis Makamba
Wat betekent Makamba? Hieronder vind je 14 betekenissen van het woord Makamba. Je kunt ook zelf een definitie van Makamba toevoegen.

1

17   2

Makamba


Vroeger gebruikte de oude inwoners van Curacao het woord makamba om een blanke aan te duiden.
anoniem - 22 juli 2018

2

56   41

Makamba


Makamba is gewoon de vertaling voor Nederlander. Discriminerende idioten kunnen ervan maken wat ze er ook van vinden. Er bestaat geen andere naam voor Nederlander in het Papiaments. De taal is Hulandes (Nederlands) en wordt ook door sommige mensen gebruikt voor Nederlander. Maar het enige Correcte naam voor Nederlander in het Papiaments zonder enige lading is dus Makamba We moeten stoppen door achter alles discriminatie te zoeken
r. v.e. - 24 december 2016

3

11   7

Makamba


Indringer. Dat is mij verteld toen ik daar 3 jaar in het onderwijs werkte. Een scheldwoord is het als het op een minderwaardige manier wordt uit gesproken. Maar de meeste Nederlanders doen er niet moeilijk over. Meer se en geuzennaam. Ik heb me er ook nooit ongemakkelijk bij gevoeld. Waarom ook.
Reijco - 13 oktober 2018

4

2   2

Makamba


Makamba is NIET per se iemand met een witte huidskleur maar een Nederlander. En niets neerbuigend bedoeld.
Esther - 4 september 2019

5

8   9

Makamba


Makamba kan verwijzen naar: Makamba (provincie), een provincie van Burundi Makamba (stad), een stad in Burundi
Bron: nl.wikipedia.org

6

10   12

Makamba


Makamba is een stad in Burundi. Makamba is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Makamba.
Bron: nl.wikipedia.org

7

5   7

Makamba


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
jessica - 3 maart 2019   NSFW / 18+

8

45   49

Makamba


Makamba, scheldwoord van Antillianen naar Nederlanders toe. Staat voor Nederlandse uitbuiter en niet gewenst persoon. Met makamba drukt de Antilliaan zijn minachting en haat uit naar Nederlanders toe

Antillianen misleiden Nederlander door te beweren dat het geen scheldwoord is maar dat het vreemdeling met een witte huid betekent. Deze bewering gaat mank omdat bijvoorbeeld blanke Amerikaanse toeristen gewoon Amerikaan genoemd worden door Antillianen. Ook Antillianen in Nederland gebruiken het woord Makamba om Nederlanders als verwerpelijk aan te duiden.
j.p.baarslag - 9 november 2014

9

1   5

Makamba


Makamba betekent vriend. Maar Antillianen gebruiken het woord makamba tegenwoordig om Nederlanders aan te duiden
anoniem - 1 april 2019

10

7   11

Makamba


Kan best zijn dat het ooit een minder nette woord was voor Nederlanders. Tegenwoordig wordt het gebruikt als normale woord voor Nederlanders zondat dat er iets van discriminatie bij hoort.

Geboren en wonend op de antille.
ABC - 15 februari 2018

11

9   16

Makamba


Macamba is een scheldwoord, het stamt af van woord makaak = witte aap.
Theo Heezen - 25 november 2017

12

7   18

Makamba


Makamba betekent ‘heerser’. Het wordt vaak gebruikt door mensen die geen afstand kunnen doen van de slavernijperiode en daar naar terug verlangen.
Met het woord ‘makamba’ duiden ze een superieur ras aan dat tijdens de kolonisatieperiode pijnlijk het gebrek aan organisatorisch vermogen en de wil tot arbeid bij hen heeft blootgelegd.
Omdat ze zelf na 500 jaar, ondanks de beschikbare educatieve middelen, nogsteeds de intellectuele achterstand op de oude meesters niet hebben ingehaald hebben ze de kolonisten / heersers beloond met een verbale onderscheiding in de hoop dat zij wederom in hun landen terugkeren om tegen geringe vergoedingen van delfstoffen de orde, infrastructuur en politieke stabiliteit te herstellen.
Tjopie - 1 oktober 2018

13

18   39

Makamba


Zelf was Ik op Curaçao met een vrouw die daar was geboren op vakantie en werd zeker in Willemstad uitgescholden voor makamba. Bij navraag aan diverse mensen kreeg ik te horen dat de betekenis vieze blanke is. Meerdere mensen zijden dat het klopte. Zelf kan ik daar om lachen om maar het is wel zo dat het niet serieus moet nemen.
Ron - 18 oktober 2015

14

14   36

Makamba


Volgens mij betekent makamba " vriend""""""" """"""""""""""""""""""""""""""""
libi - 6 juni 2016

Betekenis van Makamba toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Kirundo Muramvya >>