Betekenis La boheme
Wat betekent La boheme? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord La boheme. Je kunt ook zelf een definitie van La boheme toevoegen.

1

14   4

La boheme


La bohème is een lied van Charles Aznavour en Jacques Plante, geschreven in 1965. Het lied vertelt het verhaal van een schilder, die nostalgisch terugdenkt aan zijn jeugd op Montmartre.
Bron: nl.wikipedia.org

2

13   3

La boheme


De sociale kringen van artiesten en non-conformisten die er een ongewone, niet-conventionele levensstijl op nahouden. Deze levensstijl wordt gekenmerkt door vrijheid, losse omgangsvormen, misprijzen tegenover de rijkere klassen (en dan met name de burgerij).

De 19de-eeuwse bohemiens imiteerden de levenswijze van zigeuners, die zich ook aan de maatschappij onttrokken en een alternatieve manier van leven en visie op de wereld ontwikkelden.

Tegenwoordig bedoelt men met "la bohème" vooral artistieke kringen waarbinnen men zich afzet tegen het westerse samenlevingsmodel en streeft naar meer persoonlijke vrijheid en minder conformisme.


Een muzikant die enkel in artistieke kringen vertoeft, zich afzet tegen het kapitalisme en een alternatieve samenleving wil waarbinnen losse, ongebonden contacten tussen mensen centraal staan, maakt deel uit van la bohème.
martijnver - 7 oktober 2018

3

6   2

La boheme


Een bohemien is in de oorspronkelijke betekenis het Franse woord (bohémien) voor een inwoner van Bohemen, het westelijke deel van Tsjechië. Omdat in Frankrijk aanwezige zigeuners beweerden uit Bohemen afkomstig te zijn, werd bohemien in Frankrijk een naam voor de Roma.

In de negentiende eeuw ontstond een nieuwe niet-traditionele levenshouding, namelijk die van de stedelijke bohème-kringen, waarvan de aanhangers zichzelf bohemien gingen noemen, daarmee suggererend dat zij het (verondersteld) onbezorgde leven van de zigeuners imiteerden. De bohemien misprees de burgerlijke levenswijze die sinds de Franse Revolutie dominant werd en trok zich terug in een geïsoleerde sfeer aan de rand van de samenleving. Hij leidde een ongeregeld leven, los van maatschappelijke conventies als het huwelijk en vaak omringd door zielsverwanten. Veel van deze bohemiens hielden zich bezig met kunst, zoals Amedeo Modigliani, Erik Satie en Henri de Toulouse-Lautrec. In Scènes de la Vie de Bohème beschrijft Henri Murger (1851) dit milieu. Dit boek vormde de bron voor een opera van Puccini, La bohème.
Bron; Wikipedia
Eric - 18 mei 2016

4

4   1

La boheme


La bohème is een opera, waarvan twee versies bestaan. De bekendste is de versie van Giacomo Puccini, in vier akten. Het libretto daarvan is geschreven door Luigi Illica en Giuseppe Giacosa. De andere [..]
Bron: nl.wikipedia.org

5

2   0

La boheme


La Bohème is een stomme film uit 1926 onder regie van King Vidor. De film is gebaseerd op Giacomo Puccini's La bohème.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van La boheme toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Fauda dp Diamond Painting >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen