Betekenis Karhu
Wat betekent Karhu? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord Karhu. Je kunt ook zelf een definitie van Karhu toevoegen.

1

2 Thumbs up   0 Thumbs down

Karhu


( dierkunde ) beer ; groot viervoetig zoogdier , familie Ursidae van de roofdieren.
Bron: nl.wiktionary.org

2

2 Thumbs up   0 Thumbs down

Karhu


Karhu is een Fins biermerk, type lager. Het bier wordt gebrouwen in Brouwerij Sinebrychoff te Kerava. Karhu is Fins voor beer en werd oorspronkelijk gebrouwen in de brouwerij Porin Oluttehdas te Pori [..]
Bron: nl.wikipedia.org

3

0 Thumbs up   1 Thumbs down

Karhu


Karhu ' the finnish sportsbear' is een Fins sportmerk.

Karhu is in 1916 opgericht in Helsinki. Ab sportartiklar Oy stichten een kleine werkplaats in het centrum van Helsinki. Hier werd lokaal ingekocht hout verwerkt tot producten als: ski's, speren en discussen. Hardloopschoenen werden er ook gemaakt en destijds gedragen door Hannes Kolehmainen, de eerste “Flying Finn”, en Ville Ritola.

De bedrijfsnaam werd in 1920 aangepast naar Karhu, wat in het Fins beer betekent. “The Flying Finns” domineren de hardloopbanen over de hele wereld wat ervoor zorgt dat Karhu over de hele wereld bekend wordt. Wat ook hielp was dat Paavo Nurmi negen gouden olympische plakken behaalde op de olympische spelen.

Karhu is dominant op de Olympische spelen van 1952 in Helsinki Finland. Met 15 gouden plakken van hardlopers op Karhu Spikes. Karhu verkoopt het drie strepen trademark aan een bekend atletiek merk die er momenteel nog steeds gebruik van maakt.
Irene - 13 september 2023

<< Derde Macht Michael Murphy >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen