Betekenis IP-waarde
Wat betekent IP-waarde? Hieronder vind je 2 betekenissen van het woord IP-waarde. Je kunt ook zelf een definitie van IP-waarde toevoegen.

1

0   0

IP-waarde


De IP waarde geeft aan hoe de aanraakbescherming is van stroom voerende delen en de dichtheid van de behuizing tegen stof en water.
Bron: bckholland.com

2

0   0

IP-waarde


IP is een afkorting van “Ingress Protection”. Een IP-waarde geeft aan dat de behuizing van een apparaat getest is om te zien hoe goed wordt voorkomen dat voorwerpen en vloeistoffen binnendringen. De waarde bestaat uit "IP" gevolgd door twee cijfers, bijv. "IP 56". Hoe hoger het cijfer, hoe beter het apparaat is beschermd. Het eerste cijfer verwijst naar massief materiaal zoals vuil, stof enz. Dit mag niet lager zijn dan 6 om te waarborgen dat stof geen effect heeft op het functioneren van het apparaat. Het tweede cijfer verwijst naar water. Dit mag niet lager zijn dan 5 om te waarborgen dat water van waterstralen (bijv. bij het douchen) schadelijke gevolgen heeft. Een waarde van 7 geeft aan dat het apparaat geen gevolgen ondervindt, zelfs al het 30 minuten lang in 1 meter water is geweest. Zie ook IP 56 / IP 67
Bron: doronederland.nl

Betekenis van IP-waarde toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< lijcop ende godtshelder lijde >>