Betekenis Averechtse selectie
Wat betekent Averechtse selectie? Hieronder vind je 11 betekenissen van het woord Averechtse selectie. Je kunt ook zelf een definitie van Averechtse selectie toevoegen.

1

60   17

Averechtse selectie


alleen mensen met een verhoogd risico gaan zich verzekeren, omdat voor voorzichtige of risicomijdende mensen de kosten van verzekeren hoger zijn dan de verwachte uitkering.
Bron: scholieren.com

2

35   13

Averechtse selectie


mensen die meer risico lopen zullen zich sneller verzekeren
Anoniem - 8 april 2015

3

14   5

Averechtse selectie


Averechtse selectie is het proces dat door asymmetrische informatie de slechte risico’s de goede risico’s van de markt verdrijven.
Hans - 24 mei 2017

4

8   1

Averechtse selectie


Averechtse selectie is dat goede risico’s zich niet meer gaan verzekeren omdat de premie omhoog gaat door slecht risico’s
Hemza - 25 september 2018

5

5   1

Averechtse selectie


Averechtse selectie houdt in dat de mensen met een hoog risico (‘slechte risico’s’) zich wel verzekeren en de mensen met een laag risico (‘goede risico’s’) niet. Als alleen de slechte risico's zich gaan verzekeren, gaat de premie omhoog. De premie wordt dan te duur voor de goede risico's en die vinden het dan niet meer waard om zich te laten verzekeren tegen zo'n toren hoge premie. Alleen de slechte risico's blijven dan over.
Tessa - 3 november 2018

6

8   14

Averechtse selectie


een koper maakt een keuze voor een bepaald goed op basis van onvolledige informatie omdat de verkoper bepaalde (negatieve) informatie achterhoud.
emil - 19 november 2015

7

17   26

Averechtse selectie


Dat is wanneer sinterklaas cadeautjes in de schoenen van de kinderen stopt. Hij kiest dan alleen de 'goede' schoentjes van de brave kinderen.
Roos M. - 27 juni 2016

8

0   9

Averechtse selectie


Als je mensen selecteert op bevoorbeeld hun huidskleur. Waardoor je mensen kwijt kunt raken die goed waren.
Ponkymon - 6 december 2017

9

7   19

Averechtse selectie


Voordat er een contract gesloten is, is bepaalde informatie over gedragingen en eigenschappen van de ene contractpartij verborgen voor de andere partij. Dit kan leiden tot averechtse selectie (adverse selection) : wie het meest te verbergen heeft, heeft er het meest baat bij om een contract aan te gaan. In de verzekeringstheorie verklaart dit dat m [..]
Bron: finler.nl

10

10   23

Averechtse selectie


Averechtse selectie of negatieve risicoselectie is een begrip uit de statistiek, economie, het verzekeringswezen en risicobeheersing. Hiermee duidt men het proces aan waarbij met marktpartij A vooral marktpartijen B zaken willen doen die voor A ongunstig zijn.
Jan Heagen (docent) - 29 oktober 2014

11

11   25

Averechtse selectie


Averechtse selectie is een gevolg van asymmetrische informatie, waardoor het aanbod op de markt wordt beïnvloed.
lotte van dijk - 24 december 2013


Betekenis van Averechtse selectie toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Bankenverkeer B.V. >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen