Betekenis Amfipoden
Wat betekent Amfipoden? Hieronder vind je 2 betekenissen van het woord Amfipoden. Je kunt ook zelf een definitie van Amfipoden toevoegen.

1

0   0

Amfipoden


Voor de diergroep amfipoden bestaat geen goede Nederlandse naam. 'Rondompotigen' is de letterlijke vertaling van de wetenschappelijke groepsnaam. Het zijn garnaalachtige diertjes, met als bekendste so [..]
Bron: www.natuurinformatie.nl

2

0   0

Amfipoden


Amfipoden Voor de diergroep amfipoden bestaat geen goede Nederlandse naam. Het is een groep van garnaalachtige diertjes, met als bekendste vertegenwoordiger de strandvlo. Op de bodem van de volle zee spelen een aantal amfipoden, die geen Nederlandse naam hebben een rol, waaronder Bathyporeia elegans. Daarnaast behandelt de Vleet de kwalvlo (of beter: kwalgarnaal), de aasgarnaal, de slijkgarnaal, de vlokreeftjes, het kreeftje Jassa en het wandelend geraamte. Ook de walvisluis (zie de foto hieronder) is een amfipode. Amfipoden zijn de meest voorkomende kreeftachtigen in de Noordzee. De vrouwtjes dragen, afhankelijk van de soort, hun eieren 2 tot 60 dagen met zich mee.
anoniem - 17 februari 2016

Betekenis van Amfipoden toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< amok amfoor >>