Betekenis Aandelenindex
Wat betekent Aandelenindex? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Aandelenindex. Je kunt ook zelf een definitie van Aandelenindex toevoegen.

1

0   0

Aandelenindex


Een aandelenindex wordt ook wel beursindex of gewoon index. Zie ook daar voor verdere informatie
Bron: the-web-library.com

2

0   0

Aandelenindex


Een index van aandelen: ofwel een samenstelling van een gewogen gemiddelde van een aantal aandelen die bijvoorbeeld in Amsterdam de AEX-index en de AMX-index.
Bron: ondernemersunited.nl

3

0   0

Aandelenindex


Een aandelenindex is het gewogen gemiddelde van alle aandelen binnen een index. Dit houdt in dat het gemiddelde naar rato van de aandelenfondsen wordt bepaald. Het is mogelijk om deze indexen te beleggen, zodat je als belegger niet afhankelijk bent van koersschommelingen van individuele aandelenfondsen.
Bron: staatvanbeleg.nl

4

0   0

Aandelenindex


De aandelenindex is het gewogen gemiddelde van een aantal belangrijke aandelen. Vaak zijn dit de grootste aandelen van de beurs, zoals de Dow Jones Industrial Average in New York, de AEX in Nederland, [..]
Bron: nl.wikipedia.org

5

0   0

Aandelenindex


De aandelenindex is het gewogen gemiddelde van een aantal belangrijke aandelen. Vaak zijn dit de grootste aandelen van de beurs (zoals de Bel20 in België, de AEX index in Nederland, de DAX-index in Duitsland en de Dow Jones Industrial Average in New York). Ook is het mogelijk dat er een aandelenindex wordt gecreëerd op een "mandje&qu [..]
Bron: treetopam.com


Betekenis van Aandelenindex toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< aandelenfusie aandelenkapitaal >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen