Betekenis watt

Wat betekent watt? Hieronder vind je 14 betekenissen van het woord watt. Je kunt ook zelf een definitie van watt toevoegen.

1.

10   4

Watt


Een meeteenheid voor elektrisch of akoestisch vermogen.
Bron: pl.harmankardon.com

2.

6   5

Watt


(W): Eenheid van vermogen.
Bron: bespaarinstallateur.nl

3.

7   7

watt


( natuurkunde ) , ( elektronica ) , ( eenheid ) SI-eenheid van arbeidsvermogen of vermogen , weergegeven met symbool W De grootheid "vermogen" (symbool: P ) wordt uitgedrukt in de eenheid watt (symbool: W ). Eén watt is gelijk aan een joule per seconde.
Bron: nl.wiktionary.org

4.

7   7

watt


watt s.nw. Elektriese maateenheid gebaseer op die arbeid in een sekonde verrig deur 'n stroom van een ampère by 'n spanning van een volt. Uit Eng. watt (1882) of Ndl. watt (1894). Eng. watt en Ndl. watt na die Skotse ingenieur en uitvinder James Watt (1736 - 1819). D. Watt (19de eeu), Fr. watt.
Bron: etymologiebank.nl

5.

6   6

Watt


De watt (symbool W) is de SI-eenheid van vermogen. Een gloeilamp met een vermogen van 60 watt (vaak VA genoemd omdat watt om reëel vermogen gaat en veel apparaten hebben een cos phi en dus ook schijnbaar vermogen) gebruikt een hoeveelheid energie van 60 joule per seconde.  
Bron: m-h-s.nl

6.

7   7

Watt


Watt is de eenheid van vermogen. Wattuur is een eenheid van energie of arbeid. Het leveren van een vermogen van 1 Watt gedurende 1 uur levert een hoeveelheid energie van 1 Wh. De eenheid Wattuur (of de daarvan afgeleide eenheden kWh en MWh) worden vooral gebruikt om de hoeveelheid elektrische e [..]
Bron: energieleveranciers.nl

7.

6   6

Watt


Eenheid van elektrisch vermogen op een willekeurig tijdstip. Watt worden vaak gebruikt als aanduiding voor opwekkingscapaciteit of stroomvraag. Een langere tijd ingezette capaciteit van 1 Watt staat gelijk aan een stroomlevering van 1 joule per seconde. Watt wordt soms aangeduid met VI ofwel spannin [..]
Bron: energiewereld.nl

8.

7   8

Watt


Eenheid van vermogen waarmee de hoeveelheid elektrische energie uitgedrukt wordt die in 1 seconde wordt verbruikt.
Bron: elektro.be

9.

7   9

watt


  Watt is de eenheid van vermogen.
Bron: tennet.org

10.

5   7

Watt


Watt is een Engelse jongensnaam en betekent "Heerser over het leger, Vreemde, Leger heerser".
De naam stamt af van Walter.
Bron: betekenis-babynamen.nl

11.

6   8

Watt


De huidige straling of lichtsterkte. (Zichtbare + onzichtbare lichtstralen). De lichtsterkte die er op één bepaald ogenblik is. Moderne klimaatscomputers gebruiken deze eenheid voor een optimale regeling van het kasklimaat (schermen, luchten en verwarmen).
Bron: houtwal.be

12.

6   8

Watt


De eenheid die het elektrisch vermogen aangeeft. Het aantal watt geeft aan hoeveel elektrische energie een turbine kan leveren. Ook geeft het aan hoeveel energie elektrische apparaten en lampen nodig hebben.
Bron: nuon.nl

13.

4   8

Watt


De watt (symbool W) is de SI-eenheid van vermogen (energie per tijdseenheid). De eenheid is vernoemd naar de Schotse ingenieur James Watt. De eenheid is een zogenaamde afgeleide eenheid, wat wil zeggen dat hij kan worden ontleed in andere basiseenheden: Een gloeilamp met een vermogen van 60 watt ge [..]
Bron: nl.wikipedia.org

14.

3   8

WATT


WATT was een gemeentelijk poppodium, café en uitgaansgelegenheid aan de West-Kruiskade in Rotterdam. Het poppodium werd op 4 september 2008 geopend en was gevestigd in het voormalige pand van Nighttown. Nighttown werd, nadat de uitgaansgelegenheid failliet was verklaard, gekocht door Aryan en Wille [..]
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van watt toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< warmtekracht windvermogen >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen