Betekenis watt

Wat betekent watt? Hieronder vind je 14 betekenissen van het woord watt. Je kunt ook zelf een definitie van watt toevoegen.

1.

2   0

watt


  Watt is de eenheid van vermogen.
Bron: tennet.org

2.

1   0

watt


( natuurkunde ) , ( elektronica ) , ( eenheid ) SI-eenheid van arbeidsvermogen of vermogen , weergegeven met symbool W De grootheid "vermogen" (symbool: P ) wordt uitgedrukt in de eenheid watt (symbool: W ). Eén watt is gelijk aan een joule per seconde.
Bron: nl.wiktionary.org

3.

1   0

Watt


Watt is een Engelse jongensnaam en betekent "Heerser over het leger, Vreemde, Leger heerser".
De naam stamt af van Walter.
Bron: betekenis-babynamen.nl

4.

1   0

Watt


Eenheid van vermogen waarmee de hoeveelheid elektrische energie uitgedrukt wordt die in 1 seconde wordt verbruikt.
Bron: elektro.be

5.

1   0

WATT


WATT was een gemeentelijk poppodium, café en uitgaansgelegenheid aan de West-Kruiskade in Rotterdam. Het poppodium werd op 4 september 2008 geopend en was gevestigd in het voormalige pand van Nighttown. Nighttown werd, nadat de uitgaansgelegenheid failliet was verklaard, gekocht door Aryan en Willem Tieleman, en hun partner Ted Langenbach. Zij openden in hetzelfde pand een nieuw poppodium annex horecagelegenheid, onder de naam WATT. WATT onderscheidde zich door zich een duurzaam imago aan te meten, met onder andere een energie-opwekkende dansvloer. In november 2008 werd bekend dat Watt wegens ernstige overtredingen van de wet op geluidsoverlast werd beboet. Na aanhoudende financiële problemen werd WATT gedwongen te fuseren met poppodium Waterfront. Op 16 juni 2010 maakte WATT op de eigen website bekend faillissement aan te vragen. Eind november 2010 werd bekend dat de locatie gebruikt gaat worden voor Europa's grootste uitgaansgelegenheid gericht op homo's onder de naam Lef XL. Krap een jaar later was Lef XL nog steeds niet geopend. Begin november 2011 gaf de pandeigenaar van het gebouw aan niet verder te willen investeren in de aanpassing van het gebouw alvorens de opening zou plaatsvinden. Aangezien de gemeente rond die tijd nog steeds geen groen sein had gegeven is besloten over te gaan op verkoop van het pand. Sindsdien staat het pand weer leeg.
Bron: nl.wikipedia.org

6.

1   0

watt


watt s.nw. Elektriese maateenheid gebaseer op die arbeid in een sekonde verrig deur 'n stroom van een ampère by 'n spanning van een volt. Uit Eng. watt (1882) of Ndl. watt (1894). Eng. watt en Ndl. watt na die Skotse ingenieur en uitvinder James Watt (1736 - 1819). D. Watt (19de eeu), Fr. watt.
Bron: etymologiebank.nl

7.

1   0

Watt


De watt (symbool W) is de SI-eenheid van vermogen. Een gloeilamp met een vermogen van 60 watt (vaak VA genoemd omdat watt om reëel vermogen gaat en veel apparaten hebben een cos phi en dus ook schijnbaar vermogen) gebruikt een hoeveelheid energie van 60 joule per seconde.  
Bron: m-h-s.nl

8.

1   0

Watt


Watt is de eenheid van vermogen. Wattuur is een eenheid van energie of arbeid. Het leveren van een vermogen van 1 Watt gedurende 1 uur levert een hoeveelheid energie van 1 Wh. De eenheid Wattuur (of de daarvan afgeleide eenheden kWh en MWh) worden vooral gebruikt om de hoeveelheid elektrische energie weer te geven.
Bron: energieleveranciers.nl

9.

1   0

Watt


Een meeteenheid voor elektrisch of akoestisch vermogen.
Bron: pl.harmankardon.com

10.

1   0

Watt


De eenheid die het elektrisch vermogen aangeeft. Het aantal watt geeft aan hoeveel elektrische energie een turbine kan leveren. Ook geeft het aan hoeveel energie elektrische apparaten en lampen nodig hebben.
Bron: nuon.nl

11.

1   0

Watt


Eenheid van elektrisch vermogen op een willekeurig tijdstip. Watt worden vaak gebruikt als aanduiding voor opwekkingscapaciteit of stroomvraag. Een langere tijd ingezette capaciteit van 1 Watt staat gelijk aan een stroomlevering van 1 joule per seconde. Watt wordt soms aangeduid met VI ofwel spanning x stroom. Daaruit is makkelijk af te leiden dat via een zekering (smeltveiligheid) van 16 Ampere bij een spanning van 230 V een maximaal vermogen van 3680 Watt kan worden gevoed. Dat zijn bijvoorbeeld 36 lampen van 100 W of een wasmachine van 1400 W, een broodrooster van 800 W een computer van 280 W en 12 lampen van 100 W. Als U daar nog een lamp of ander apparaat bij inschakelt zal de zekering na korte tijd wegens overbelasting ‘doorbranden’ Grotere hoeveelheden Watt’s worden ook wel uitgedrukt in kilowatt (kW, duizend watt), megawatt (MW, miljoen watt of duizend kW) of gigawatt (GW, miljard watt of duizend MW).
Bron: energiewereld.nl

12.

1   0

Watt


(W): Eenheid van vermogen.
Bron: bespaarinstallateur.nl

13.

1   1

Watt


De huidige straling of lichtsterkte. (Zichtbare + onzichtbare lichtstralen). De lichtsterkte die er op één bepaald ogenblik is. Moderne klimaatscomputers gebruiken deze eenheid voor een optimale regeling van het kasklimaat (schermen, luchten en verwarmen).
Bron: houtwal.be

14.

1   1

Watt


De watt (symbool W) is de SI-eenheid van vermogen (energie per tijdseenheid). De eenheid is vernoemd naar de Schotse ingenieur James Watt. De eenheid is een zogenaamde afgeleide eenheid, wat wil zeggen dat hij kan worden ontleed in andere basiseenheden: Een gloeilamp met een vermogen van 60 watt gebruikt een hoeveelheid energie van 60 joule per seconde. Een verouderde eenheid van vermogen is de paardenkracht (pk, CV) of nagenoeg de horsepower (hp): 1 pk = 735,498 75 W, terwijl 1 hp ~ 746 W Een praktische, niet-SI-eenheid die rechtstreeks van de watt is afgeleid is de kilowattuur (kWh): 1 kWh = 3,6 MJ (megajoule). De vermenigvuldiging van de watt (joule per seconde) met een tijdseenheid heeft weer een eenheid van energie als gevolg. Een apparaat van 10 watt verbruikt in 24 uur: NB: op veel apparaten is aangegeven wat het apparaat maximaal kan verbruiken; dat wil niet zeggen dat het dat ook daadwerkelijk continu verbruikt. Een megawatt (symbool: MW) is gelijk aan een miljoen (106) watt. De productiecapaciteit van energiecentrales wordt meestal in megawatt uitgedrukt, ook wel MWe (met de e van elektrisch). Het thermisch vermogen (de hoeveelheid warmte die vrijkomt) is altijd hoger, en wordt ook wel aangeduid als MWth. De opgewekte warmte gaat deels verloren bij de omzetting naar elektriciteit. Het opgenomen vermogen van apparaten wordt gewoonlijk uitgedrukt in voltampère, in contrast met het geleverde vermogen dat wordt uitgedrukt in watt. Een uitzondering hierop zijn lampen, omdat men door gewenning beter bekend is met de hoeveelheid licht (geleverd vermogen) die een (gloei)lamp produceert bij een zeker opgenomen vermogen, uitgedrukt in watt.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van watt toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< warmtekracht windvermogen >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen