Betekenis wanen

Wat betekent wanen? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord wanen. Je kunt ook zelf een definitie van wanen toevoegen.

1.

0   0

wanen


Je gaat met een patiënt naar een pchiater,je vraagt de patiënt gegevens op , en de hulpverlening wordt betieteld van wanen, klopt dat je zo beschuldigt wordt, en je hebt er niets mee maken.en geen patiënt.
Marijke op 2017-03-09

2.

0   2

wanen


( wederkerend ) zich ~ : zich iets inbeelden wat niet waar is; een onterechte veronderstelling Hij waande zich in de zevende hemel. Het voetbalteam waande zich veilig na de 2-0 voorsprong.
Bron: nl.wiktionary.org

3.

0   2

Wanen


De Wanen, ook Vanir of Vanen genoemd, zijn in de Noordse mythologie de volgelingen van Vili en Ve. Zij staan tegenover de Asen. Deze beide godenfamilies zijn ontstaan nadat Odin, Vili en Ve de wereld hadden geschapen. Odin was nog niet tevreden, maar zijn broers wel, die wilden gaan rondtrekken in hun schepping. Zo zijn de twee "godenfamilies& [..]
Bron: nl.wikipedia.org

4.

0   2

wanen


wanen* zich verbeelden 0901-1000 [WPs]
Bron: etymologiebank.nl

5.

0   2

Wanen


Wanen, ow. gel. (ik waande, heb gewaand), zich verbeelden, zich voorstellen; meenen (inz. iets dat niet zoo is als men het zich voorstelt). *...NING, v. het wanen, verbeelding.
Bron: dbnl.org

Betekenis van wanen toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Wandy Wanetta >>