Betekenis underdog

Wat betekent underdog? Hieronder vind je 8 betekenissen van het woord underdog. Je kunt ook zelf een definitie van underdog toevoegen.

1.

3   1

underdog


Kan behalen tot grote voldoening van wie in hem/haar gelooft
anoniem op 2015-06-09

2.

4   3

Underdog


Een underdog is een persoon of groep van personen van wie het vermoeden bestaat dat deze geen kans maakt om te winnen of een belangrijke bijdrage te leveren. De term komt in die zin vooral voor bij competities, zoals een sportwedstrijd, debat of verkiezing. Deze persoon of groep van personen wordt daarom in eerste instantie niet serieus genomen of genegeerd. Wanneer blijkt dat het tegendeel van het vermoeden bewaarheid wordt, wordt dit vaak gezien als een bedreiging van de in eerste instantie meer succesvolle personen/groeperingen. De term komt van origine van een soort hond die in begin 19e eeuw in Engeland gebruikt werd in bakkerijen. De hond bevond zich in een wielrad dat verbonden was aan een blaasbalg die het vuur aanwakkerde. Omdat de ovens van de bakkerijen zich voornamelijk ondergronds bevonden, werd dit soort hond een 'underdog' genoemd. Naarmate de technieken in de bakkerijen zich verbeterden, werden dit soort honden overbodig en werd de soort niet meer gefokt. De soort stierf dan ook in de loop der tijd uit. De term underdog kreeg sindsdien andere betekenissen. De term wordt bijvoorbeeld in de sportwereld gebruikt, waarbij opvalt dat een sporter of ploeg zich graag in de positie van underdog manoeuvreert met het kennelijke doel de tegenstander zand in de ogen te strooien. In de regel kan een underdog op sympathie van het publiek rekenen. Een kandidaat kan met een underdogpositie ten koste van de favoriet aan populariteit winnen tijdens democratische verkiezingen. Een voorbeeld waarin dit gebeurde was tijdens de voorverkiezingen voor Amerikaanse presidentsverkiezingen 2008 waarin Barack Obama door zijn underdogpositie, ten koste van gedoodverfde favoriet Hillary Clinton, de Democratische nominatie wist te winnen. Underdogs worden ook gebruikt in verhalen, waarbij het publiek sympathie krijgt voor een personage onderaan de maatschappelijke ladder of met wie het simpelweg niet meezit. Voorbeelden hiervan zijn onder meer: Charlie Brown, Donald Duck in zijn stripverhalen en RĂ©mi de Weesjongen uit Alleen op de wereld.
Bron: nl.wikipedia.org

3.

1   3

Underdog


Een persoon of hand die wiskundig gezien niet favoriet is om de pot te winnen. A person or hand who is not mathematically favored to win a pot.
Bron: nl.pokernews.com

4.

0   3

Underdog


Underdog is het achtste studioalbum dat verscheen van Atlanta Rhythm Section (ARS). ARS had een aantal succesvolle jaren achter de rug, met name in het zuiden van de Verenigde Staten. In Europa sloeg de band minder aan dan hun nichegenoten Allman Brothers Band en Lynyrd Skynard. Het nadeel van het succes was dat de muziek steeds Amerikaanser werd, meer verzorgd waardoor het rockgedeelte was verloren ging ten opzichte van de vorige albums. Underdog had twee singles in zich, die (ook weer in de VS) goed verkochten. Do it or die en Spooky haalden de top 20 van de Billboard Hot 100; vergelijking in Nederland kwamen de plaatjes en het album niet in de album- dan wel singlelijsten. In de Verwnigde Staten haalde het album plaats 26 in de Amerikaanse albumlijst. Het album werd opgenomen in thuisbasis Doraville, Georgia in de studio waar ze als studiomusici begonnen en nog steeds artiesten begeleidden. Na de opnamen vertrok Robert Nix.
Bron: nl.wikipedia.org

5.

0   3

underdog


underdog die altijd verliest 1951 [De Vooys]
Bron: etymologiebank.nl

6.

1   4

Underdog


Wanneer je hand statistisch gezien minder vaak de pot zal winnen dan die van je tegenstander(s).
Bron: lowlimitpoker.nl

7.

0   3

Underdog


De speler die momenteel de minste kans heeft om een hand te winnen.
Bron: pokermarkt.nl

8.

0   4

Underdog


Underdog is een Amerikaanse live-action komische film, gebaseerd op de gelijknamige animatieserie. De film werd geregisseerd door Frederik Du Chau. Hoofdrollen worden vertoklt door Peter Dinklage, Patrick Warburton en Jason Lee. Hoewel de film succesvol was in de bioscoop, met een opbrengst van meer dan 65 miljoen dollar, kreeg hij van critici zeer negatieve recensies.
Bron: nl.wikipedia.org


Betekenis van underdog toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< UN union >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen