wereldvanwijn.nl

Website:https://www.wereldvanwijn.nl
Upvotes ontvangen24
Downvotes ontvangen56
Karma:-31 (upvotes-downvotes)



0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.



Betekenissen (105)

1

3 Thumbs up   1 Thumbs down

fattoria


wijngoed
Bron: wereldvanwijn.nl

2

3 Thumbs up   1 Thumbs down

yquem


De grootste Sauterne wijn, volgens de classificatie uit 1855, van heel de Bordeaux. De oorsprong van de naam is obscuur, maar zou te maken kunnen hebben met het Germaanse 'Aig-Helm' (een helm [..]
Bron: wereldvanwijn.nl

3

2 Thumbs up   2 Thumbs down

aoc


Appellation d'Origine Contrôlée, herkomstbenamingsclassificatie. In 1935 is het Institut National des Appllations d'Origine (INAO) opgericht. Nu zijn er ongeveer 400 AOC's verspreid over 38000 hectare [..]
Bron: wereldvanwijn.nl

4

2 Thumbs up   3 Thumbs down

bacchus


1 - Romeinse god van de wijn. Gaat vaak vergezeld van de vrouwen maenades of bacchantes. 2 - geelgroene druif, ontstaan uit een kruising van müller-thurgau met een kruising van silvaner en riesling. D [..]
Bron: wereldvanwijn.nl

5

2 Thumbs up   3 Thumbs down

depot


depot een stof die in de eerste maanden na bottling aan het glas van de fles(hals) blijft zitten. De kwaliteit van de wijn wordt niet beïnvloed door depot. Er zijn eerder aanwijzingen dat betere (Rhon [..]
Bron: wereldvanwijn.nl

6

2 Thumbs up   7 Thumbs down

magnum


fles van 1.5 liter
Bron: wereldvanwijn.nl

7

1 Thumbs up   0 Thumbs down

aards


geur of smaak van een wijn, ook wel gronderig, lijkt op grond of paddestoelen. Door de bodemsamenstelling veroorzaakt. Aards kan ook duiden op een gebrek in de wijn, wanneer slechte kurk is gebruikt o [..]
Bron: wereldvanwijn.nl

8

1 Thumbs up   0 Thumbs down

appellation


herkomstbenaming waarin is bepaald welke druif gebruikt moet worden, hoeveel hectoliter de opbrengst mag zijn en wat de geografische begrensing is.
Bron: wereldvanwijn.nl

9

1 Thumbs up   1 Thumbs down

bezinksel


zie droesem
Bron: wereldvanwijn.nl

10

1 Thumbs up   2 Thumbs down

geoxideerd


een wijn die door teveel contact met zuurstof teveel aldehyde bevat en onfris, vermoeid en gamadeiriseerd smaakt. Versterkte wijnen zoals sherry, port, madeira, vino santo, of ook marsala worden bewus [..]
Bron: wereldvanwijn.nl


Login in om alle 105 betekenissen te bekijken