heerlijktafelen.nl

Upvotes ontvangen167
Downvotes ontvangen178
Karma:-10 (upvotes-downvotes)



0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.



Betekenissen (142)

1

26 Thumbs up   38 Thumbs down

dresseren


Gerechten op de juiste manier schikken op een schaal voor het opdienen.
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)

2

17 Thumbs up   6 Thumbs down

garnituur


Verschillende groenten of fruitsoorten die een bepaald gerecht vergezellen om mooier te maken
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)

3

14 Thumbs up   12 Thumbs down

fileren


Het van de graat nemen van vis of het van het bot nemen van gevogelte.
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)

4

11 Thumbs up   10 Thumbs down

rul bakken


Als men zgt "Bak rul" dan bedoelt men bak al roerend en plettend. Dit is meestal van toepassing op gehakt.
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)

5

9 Thumbs up   2 Thumbs down

sudderen


Op een heel zacht vuurtje laten koken.
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)

6

8 Thumbs up   8 Thumbs down

liaison


Het binden van een vloeistof, ook het bindmiddel.
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)

7

8 Thumbs up   6 Thumbs down

monteren


Het stijfkloppen van bv. eiwitten of het opkloppen van saus.
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)

8

6 Thumbs up   4 Thumbs down

canneleren


Met behulp van een canneleermesje groeven maken op de oppervlakte van vruchten of groenten.
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)

9

6 Thumbs up   9 Thumbs down

paneren


Een voedingsmiddel voor het bakken door eiwit halen en vervolgens door paneermeel.
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)

10

5 Thumbs up   5 Thumbs down

essence


Een geconcentreerd aftreksel van geurige bestanddelen, die ook op synthetische wijze kunnen worden gemaakt.
Bron: heerlijktafelen.nl (offline)


Login in om alle 142 betekenissen te bekijken