|
dicksdigitalekookboek.nl
|
0 verdiende Badges Geen badges gevonden.
Betekenissen (27)
1 |
9
1
pinceren
Aan zetten van groentes , vlees of botten in een braad pan of oven om een mooie bruine kleur te krijgen aan het product.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
2 |
8
34
dresseren
Het op maken van een gerecht op een nette symetrisch manier.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
3 |
6
11
passeren
een vloeistof door een zeef halen of vergiet dan wel met doek of zonder doek.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
4 |
5
17
compositie
Dat is een onderdeel van een gerecht dat al bestaat uit meerdere componenten samen gesteld uit een receptuur.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
5 |
5
2
gratineren
Het maken van een bruin krokant laagje gebeurd vooral onder een grill maar kan ook in een hete oven.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
6 |
3
12
rul bakken
een product baaken in een pan waarin voort durend geroerd word zodat het een los gebraden geheel wordt.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
7 |
2
1
al dente
Een benaming voor gaarheid van een product het betekent beetgaar, het is gaar maar niet helmaal gaar gekookt.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
8 |
2
1
roux
Er zijn drie soorten roux een blanke, bruine en blonde dit is een bind middel dat gebruikt word om gebonden sausen te maken of soepen.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
9 |
2
1
deglaceren
Het ontvetten van bouillons.
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
10 |
1
2
brunoise
een snij vorm in het model dobbelsteentjes meestal 5 bij 5 mm .
Betekenis wacht op goedkeuring van een moderator |
Login in om alle 27 betekenissen te bekijken