dicksdigitalekookboek.nl

Website:http://www.dicksdigitalekookboek.nl
Upvotes ontvangen48
Downvotes ontvangen94
Karma:-47 (upvotes-downvotes)



0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.



Betekenissen (27)

1

9 Thumbs up   1 Thumbs down

pinceren


Aan zetten van groentes , vlees of botten in een braad pan of oven om een mooie bruine kleur te krijgen aan het product.
Bron: dicksdigitalekookboek.nl

2

8 Thumbs up   34 Thumbs down

dresseren


Het op maken van een gerecht op een nette symetrisch manier.
Bron: dicksdigitalekookboek.nl

3

6 Thumbs up   11 Thumbs down

passeren


een vloeistof door een zeef halen of vergiet dan wel met doek of zonder doek.
Bron: dicksdigitalekookboek.nl

4

5 Thumbs up   17 Thumbs down

compositie


Dat is een onderdeel van een gerecht dat al bestaat uit meerdere componenten samen gesteld uit een receptuur.
Bron: dicksdigitalekookboek.nl

5

5 Thumbs up   2 Thumbs down

gratineren


Het maken van een bruin krokant laagje gebeurd vooral onder een grill maar kan ook in een hete oven.
Bron: dicksdigitalekookboek.nl

6

3 Thumbs up   12 Thumbs down

rul bakken


een product baaken in een pan waarin voort durend geroerd word zodat het een los gebraden geheel wordt.
Bron: dicksdigitalekookboek.nl

7

2 Thumbs up   1 Thumbs down

al dente


Een benaming voor gaarheid van een product het betekent beetgaar, het is gaar maar niet helmaal gaar gekookt.
Bron: dicksdigitalekookboek.nl

8

2 Thumbs up   1 Thumbs down

roux


Er zijn drie soorten roux een blanke, bruine en blonde dit is een bind middel dat gebruikt word om gebonden sausen te maken of soepen.
Bron: dicksdigitalekookboek.nl

9

2 Thumbs up   1 Thumbs down

deglaceren


Het ontvetten van bouillons.
Bron: dicksdigitalekookboek.nl

10

1 Thumbs up   2 Thumbs down

brunoise


een snij vorm in het model dobbelsteentjes meestal 5 bij 5 mm .
Bron: dicksdigitalekookboek.nl


Login in om alle 27 betekenissen te bekijken