Betekenis statutaire zetel

Wat betekent statutaire zetel? Hieronder vind je 2 betekenissen van het woord statutaire zetel. Je kunt ook zelf een definitie van statutaire zetel toevoegen.

1.

0   0

Statutaire zetel


Elk bedrijf moet zich officieel laten registreren in de ‘statuten’. De statuten zijn regels voor een bedrijf en hierin staat informatie zoals de naam van het bedrijf, wie er de baas is en waar het verdiende geld naartoe gaat. Ook de officiële ‘woonplaats’, oftewel de ‘zetel’, van het bedrijf staat hier in, dit moet een plek zijn in Nederland.

Een ‘statutaire zetel’ is dus eigenlijk de plaats waar een bedrijf officieel ‘woont’, maar het hoeft niet per se de plek te zijn waar het werk van het bedrijf wordt gedaan.

Voorbeeldzin: De statutaire zetel van het bedrijf is in Almere.
Tanja (28 augustus 2018)

2.

1   1

statutaire zetel


De plaats waar een onderneming is gevestigd, zoals die staat vermeld in de statuten van die onderneming.

Bij oprichting van een vennootschap moeten er een aantal gegevens over het bedrijf worden vastgelegd in de zogenaamde statuten. Eén van die dingen is de officiële vestigingsplaats. Dit is belangrijk om zodat de overheid weet in welke gemeenten er gemeentebelastingen moeten worden betaald, naar welk adres officiële briefwisseling moet worden verzonden enzovoort.

De plek waar een bedrijf is gevestigd, wordt ook wel de zetel genoemd. Overigens dient opgemerkt te worden dat de statutaire zetel lang niet altijd de plek is waar een bedrijf ook effectief haar activiteiten heeft, of handel voert.

Zeker bij grotere bedrijven komt het vaak voor dat de meeste winst wordt gemaakt in verschillende vestigingseenheden (bv. winkelfilialen).


Hoewel die supermarktketen winkels heeft in heel Nederland, ligt de statutaire zetel op de Amsterdamse Zuidas.
 martijnver (9 oktober 2018)


Betekenis van statutaire zetel toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< statuut Staten-Generaal >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen