Betekenis rehabilitatie

Wat betekent rehabilitatie? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord rehabilitatie. Je kunt ook zelf een definitie van rehabilitatie toevoegen.

1.

1   0

Rehabilitatie


Rehabilitatie in de psychiatrie is een vorm van hulpverlening aan mensen met ernstige en langdurige psychiatrische problematiek. Het begrip "rehabilitation" is Engels en betekent in die taal zowel "revalidatie" als "eerherstel". Psychiatrische rehabilitatie beoogt zowel het een als het ander. Psychiatrische of psychosociale rehabilitatie is een behandel- en begeleidingsvorm die is gebaseerd op het uitgangspunt dat hulpverlening altijd gericht behoort te zijn op de hele mens, uitgaat van diens wensen en behoeften en zo veel mogelijk aansluit bij de sterke kanten van het individu. Rehabilitatie als vorm van professionele hulpverlening is er op gericht om mensen te ondersteunen bij hun aanpassings- en herstelproces. Dit is een persoonlijk proces waarin iemand bezig is te herstellen van de aandoening of leert er zo goed mogelijk mee om te gaan. Herstel heeft twee aspecten; persoonlijk herstel en maatschappelijk herstel. Maatschappelijk herstel heeft betrekking op het (weer) vervullen van sociale rollen en re-integratie in het arbeidsproces of andere activiteiten. Het concept van maatschappelijke participatie en burgerschap speelt hierbij een belangrijke rol.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

0   1

rehabilitatie


(faillissementsrecht) "eerherstel na faillissement. Nadat een faillissement met een akkoord met de erkende schuldeisers is geëindigd, mag de schuldenaar een verzoek van ~ inleveren bij de rechtbank, die het faillissement heeft berecht. De schuldenaar moet bij dat verzoek bewijzen dat alle erkende schuldeisers, ten genoegen van elk hunner, zijn voldaan. De rechtbank spreekt de ~ in het openbaar uit."
Bron: juridischwoordenboek.com

3.

0   1

rehabilitatie


herstel in vorige staat, eer of aanzien.
Bron: nl.wiktionary.org


Betekenis van rehabilitatie toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< REH retinopathie >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen