Betekenis rachel

Wat betekent rachel? Hieronder vind je 11 betekenissen van het woord rachel. Je kunt ook zelf een definitie van rachel toevoegen.

1.

2   1

Rachel


Horizontale houten lat waaraan plafonds worden bevestigd.
Bron: bouwvoorlichting.nl

2.

1   1

Rachel


Franse Hebreeuwse meisjesnaam. Betekenis: Ooi/vrouwelijk schaap
Lammetje
Kleine lammetje, een ooi, iemand met puurheid
Bron: allebabynamen.nl

3.

1   1

Rachel


Origin: Israel
Meaning: innocent lamb
Bron: baby-names-and-stuff.com

4.

1   1

rachel


Hebreeuwse naam met de betekenis "schaap, ooi". In het Oude Testament is Rachel de dochter van Laban, zus van Lea, tweede vrouw van Jakob en moeder van Jozef en Benjamin.
Bron: babynamen.nl

5.

1   1

Rachel


Rachel is een Hebreeuwse meisjesnaam en betekent "de tweede vrouw van Jakob".
Op betekenis-babynamen.nl hebben 36 Rachel's hun eigen naam gewaardeerd met 4.5 sterren(van de 5). Zeer tevreden dus!
Bron: betekenis-babynamen.nl

6.

1   1

rachel


Ook: tengel. Een rachel is een (meestal houten) lat waaraan houten delen, stucwerk, steengaas, gipsplaten of andere spijker- of schroefbare platen aan plafonds of muren worden bevestigd. Het geheel van rachels heet een rachelwerk. Afbeelding Robin de Theije. Eng. batten; rachelwerk is battening, battens 
Bron: joostdevree.nl

7.

0   1

Rachel


Elizabeth-Rachel Félix (Mumpf, 18 februari 1821 - Le Cannet, 4 januari 1858), beter bekend als Mademoiselle Rachel, was een Joods-Frans actrice, de bekendste van haar tijdperk. Van haar wordt verteld dat keizerin Eugénie van Frankrijk, de vrouw van Napoleon III, haar inhuurde om gracieus te leren bewegen en reverences te maken.
Bron: nl.wikipedia.org

8.

0   1

Rachel


Rachel (Hebreeuws: רחל), Rachel de Dichteres (Hebreeuws: רחל המשוררת) of Rachel Blaustein Sela (Russisch: Рахель Блувштейн Сэла) (Vyatka (Rusland), 20 september 1890 - Brits mandaatgebied Palestina, 16 april 1931) is een van de bekendste moderne Hebreeuwse dichters. Zij werd geboren in Rusland, maar op jonge leeftijd vertrok haar familie naar Oekraïne. Toen zij 19 jaar oud was voer Rachel met haar zus Shoshana door Palestina, op weg naar Italië waar zij zouden studeren. De zussen besluiten te blijven als arbeiders in boomgaarden van de joodse plaats Rechovot. Rachel leert Hebreeuws en wil zich verder verdiepen in de landbouw. Zij vertrekt naar het agrarische dorp Kinneret aan het Meer van Tiberias. Hier leert zij de socialistich-Zionistische ideoloog A.D. Gordon kennen. Haar eerste Hebreeuwse gedicht draagt zij aan hem op. Hier heeft zij een hartstochtelijke romance met Zalman Robshov, die later onder de naam Zalman Shazar president van Israël zou worden. In 1913 vertrekt Rachel naar Frankrijk waar zij agronomie studeert. Zij komt pas in 1919 terug in Palestina, want ondertussen is de Eerste Wereldoorlog is uitgebroken en Rachel vertrekt naar Rusland om onderwijs te verlenen aan joodse vluchtelingen. Bij terugkomst vestigt ze zich in de kibboets Degania, waar zij veel van haar gedichten schrijft. Kort na haar terugkomst wordt geconstateerd dat zij het toen ongenezelijke tubercolosis heeft. Rachel mag niet langer in Degania blijven en trekt tussen Jeruzalem, Sefad en Tel Aviv in de vergeefse hoop een genezing te vinden. Haar laatste dagen waren in tehuis voor tubercolosepatiënten in Gedera. Zij stierf in het Hadassaziekenhuis van Tel Aviv toen zij 41 jaar oud was en werd begraven aan het Meer van Tiberias, zoals zij in haar gedicht Iem tsav hagoral (als dit mijn lot is) verzocht. Rachels eerste gedichten zijn in het Russisch. Haar gedichten in het Hebreeuws werden iedere vrijdag in het socialistisch dagblad Davar gepubliceerd en waren een belangrijke trekpleister van deze krant. Voorts werden ze gebundeld in boeken. Haar gedichten, geschreven in eenvoudige taal voor deze dagen, zijn vaak melancholisch. Vele werden bovendien op muziek gezet, in alle stijlen. Haar gedichten werden vrijwel meteen in het Jiddisch vertaald en later naar vele andere talen. Rachel vertaalde zelf ook Russische liederen in het Hebreeuws.
Bron: nl.wikipedia.org

9.

0   2

Rachel


meisjesnaam Betekenis: Hebreeuws `schaap, ooi'. In het Oude Testament komt hij voor als de naam van de dochter van Laban, zus van Lea, tweede vrouw van Jakob, moeder van Jozef en Benjamin (Genesis (bijbel) 29,30,31 en 35). Vgl. ook Jeremia 31,15. Rachel is tegenwoordig vooral een joodse meisjesnaam Ook kwam hij na de Hervorming, vooral in Zeeuws, in gebruik. Oudste voorbeelden van het gebruik van de naam: Rachel, Amsterdam 1592, Dordrecht 1626, Stavenisse 1632; Ragel, Stavenisse 1649 (Van der Schaar). Ook in Engels kwam de naam na de Hervorming op.
Bron: meertens.knaw.nl

10.

0   2

Rachel


( vrouwelijke naam ) meisjesnaam
Bron: nl.wiktionary.org

11.

0   2

rachel


rachel* [smalle plank] {1890} nevenvorm van rachter (vgl. rafter, raveel1).
Bron: etymologiebank.nl


Betekenis van rachel toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Quiet rape >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen