Betekenis nazi

Wat betekent nazi? Hieronder vind je 11 betekenissen van het woord nazi. Je kunt ook zelf een definitie van nazi toevoegen.

1.

16   3

nazi


nationaal socialist
Bron: blaucapel.nl

2.

13   8

Nazi


Een nazi is een aanhanger van het nationaalsocialisme. Het nationaalsocialisme is de naam van de ideologie waarop, tussen 1933 en 1945, in Duitsland een totalitaire dictatuur was gebaseerd. De grondlegger van het nationaalsocialisme was de oorspronkelijk Duits/Oostenrijkse agitator, populist en latere dictator van Duitsland Adolf Hitler, die ook aa [..]
Bron: nl.wikipedia.org

3.

12   8

Nazi


Naam voor een aanhanger van het nationaalsocialisme. Tegenwoordig wordt het direct geassocieerd met Hitler, Jodenhaat en de rest van de garde.
Bron: volkabulaire.nl

4.

5   5

nazi


Nazi's waren aanhangers van de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP), die onder leiding stond van Adolf Hitler. De nazi's regeerden nazi-Duitsland van 1933 tot 1945. Ze waren onder andere verantwoordelijk voor de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust. Martin Bormann, Joseph Goebbels, Heinrich Himmler, Wilhelm Keitel, Hermann Göring en Hitler dus zijn voorbeelden van bekende nazi's. Door de Nazi's zijn ongeveer 6 miljoen joden vermoord.
 salima op 2017-12-04

5.

5   6

nazi


aanhanger van het nationaalsocialisme
Voorbeeld: de nazi [..]
Bron: www.muiswerk.nl

6.

8   9

Nazi


Afkorting voor een nationaal socialist.
Bron: go2war2.nl

7.

3   4

Nazi


Duitse afkorting van 'nationaalsocialist', de gedachte dat Duitsers beter waren dan anderen lag ten grondslag aan deze beweging.
Bron: dedokwerker.nl

8.

5   7

Nazi


Duitse afkorting van ‘nationaalsocialist’. De ideologie van het nationaalsocialisme, of nazisme, is erop gebaseerd dat het Duitse (lees: Arische) volk beter is dan alle andere volken. Deze gedachte is vastgelegd in de Neurenberger rassenwetten.
Bron: auschwitz.nl

9.

3   7

Nazi


Afkorting van ‘nationaal-socialist’ in het Duits.
Bron: joodsmonument.nl

10.

2   6

nazi


iemand die de leer van het nationaal-socialisme aanhangt
Bron: scholieren.com

11.

3   7

nazi


nazi zn. ‘nationaal-socialist’ Nnl. nazi ‘nationaalsocialist’ in het verkiezingssucces der nazi's ... de Hitlerianen [1930; Groene Amsterdammer], de Nazi's ... de oorlogsindustrie [1931; Groene Amsterdammer]. Ontleend aan Duits Nazi, spottende verkorting van Nationalsozialist ‘lid of sympathisant van de Nationalsozialistische Deutsche Arb [..]
Bron: etymologiebank.nl


Betekenis van nazi toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Nawfal Naziha >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen