Betekenis kouter

Wat betekent kouter? Hieronder vind je 9 betekenissen van het woord kouter. Je kunt ook zelf een definitie van kouter toevoegen.

1.

1   0

kouter


kouter s.nw. 1. Skerp pen of skyf met 'n skerp rand aan die onderkant van die balk van 'n ploeg, net voor die skaar, waarmee plantwortels en gewasse voor die skaar deurgesny word. 2. (minder gebruiklik; skertsend) Baie stomp mes. In bet. 1 uit Ndl. kouter (Mnl. couter). Bet. 2 het in Afr. self ontwikkel deurdat 'n stomp mes spottenderwys so genoem word omdat dit aan 'n kouter herinner wat taai gewasse moeilik deursny. Eerste optekening in Afr. in Patriotwoordeboek (1902).
Bron: etymologiebank.nl

2.

0   0

Kouter


Kouter kan verwijzen naar: ploegkouter, onderdeel van een ploeg Kouter (geografie), een type akkercomplex Kouter (Gent), een plein in de Belgische stad Gent Kouter (Zele), een wijk in Zele Brabantse Kouters, streek in Belgiƫ Het Kouter, een literair-politiek tijdschrift dat verscheen tussen 1936 en 1941, onder redactie van onder meer Willem Banning en Jan Duyvendak De Kauter, een straat in Nieuw-Namen
Bron: nl.wikipedia.org

3.

0   0

Kouter


De Kouter is een plein in het centrum van de Vlaamse stad Gent. Oudere benamingen voor dit plein zijn Paardenmarkt, en Place d'Armes. Het plein werd van oudsher niet alleen gebruikt voor allerlei festiviteiten, maar ook voor volksvergaderingen in de stad. Sinds 1772 wordt er op zondag een bloemenmarkt gehouden. Tijdens de Gentse Feesten gaat hier jaarlijks het Bal 1900 door. De Kouter wordt omringd door statige, veelal negentiende-eeuwse gebouwen, waaronder ook het Handelsbeursgebouw. Op het plein bevindt zich een laat-19e-eeuwse, gietijzeren kiosk, gebouwd naar ontwerp van de Gentse stadsarchitect Adolphe Pauli in 1878. Aan de kant van de Zonnestraat is het gedicht Een kus op de Kouter van Lut de Block te lezen. Er staat ook een modern kunstwerk van de Amerikaanse kunstenares Jessica Diamond dat de titel "The Mystic Leaves" draagt. In 1998 werd het gehele plein grondig gerestaureerd.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

0   0

Kouter


Kouter is een wijk in Zele, een dorp in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De wijk ligt in het westen van het dorpscentrum. Ten noorden liggen de wijken Wezepoel en Stokstraat.
Bron: nl.wikipedia.org

5.

0   0

kouter


kouter1 [bouwland] {couter(e), cauter [bebouwd land] 1210-1240} < oudfrans cou(l)ture < latijn cultura [idem] (vgl. cultuur).
Bron: etymologiebank.nl

6.

0   0

kouter


zie couter
Bron: dumont-andre.nl

7.

0   0

kouter


zie couter
Bron: computergenealogie.org

8.

0   0

kouter


zie couter
Bron: home.planet.nl

9.

0   1

kouter


zie couter
Bron: home.planet.nl/~dumon002/


Betekenis van kouter toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< kousje kortzichtig >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen