Betekenis intermezzo

Wat betekent intermezzo? Hieronder vind je 7 betekenissen van het woord intermezzo. Je kunt ook zelf een definitie van intermezzo toevoegen.

1.

1   0

intermezzo


zelfstandig naamwoord - korte onderbreking
Voorbeeld: na een intermezzo gaan we weer verder
Bron: www.muiswerk.nl

2.

1   0

Intermezzo


Intermezzo is de titel van een korte compositie van Uuno Klami uit 1937. Het is een arrangement van een lied uit de eerste akte uit zijn Psalmus, waarbij de sopraanstem vervangen is door een althobo. De pauken houden het werkje gaande. De verdere instrumentatie is als dat van een kamerorkest:
Bron: nl.wikipedia.org

3.

0   0

Intermezzo


Een intermezzo (Italiaans) is een muzikaal tussenstuk. Dit kan zowel binnen een stuk zijn (meestal in het midden van het liedje voordat het refrein nog een keer wordt herhaald) of een geheel deel in een meerdelig werk, zoals een symfonie. Een lied heeft over het algemeen maar één intermezzo, alhoewel er ook bestaan met meer dan één. Het meervou [..]
Bron: nl.wikipedia.org

4.

0   0

intermezzo


intermezzo zn. ‘tussenspel’ Nnl. in de titel Het intermezzo, of De landjonker voor de eerstemaal in de residentie, vertaling uit het Duits van een blijspel in vijf bedrijven van A. von Kotzebue [1810; Picarta], intermezzo ‘tussenspel tussen de akten van een theaterstuk’ [1824; Weiland], ‘kort muzikaal tussenspel’ [1883; WNT], ‘tijdeli [..]
Bron: etymologiebank.nl

5.

0   0

INTERMEZZO


in de muziek van de zestiende tot de achttiende eeuw: kort, meestal komisch tussenspel bij muziekdramatische werken, later ook zelfstandige compositie (bv. Brahms: 'intermezzo voor piano').
Bron: componisten.net

6.

0   1

Intermezzo


Instrumentaal of vocaal tussenspel in een opera tussen twee bedrijven
Bron: hoorn.be

7.

0   1

intermezzo


tussenspel
Bron: collegenet.nl


Betekenis van intermezzo toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< inzicht intermissie >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen