Betekenis institutionalisering

Wat betekent institutionalisering? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord institutionalisering. Je kunt ook zelf een definitie van institutionalisering toevoegen.

1.

11   6

Institutionalisering


De term institutionalisering wordt veel gebruikt in sociale theorie├źn om te verwijzen naar het proces iets te plaatsen (bijvoorbeeld een concept, een sociale rol, een bepaalde waarde of een gedragswi [..]
Bron: nl.wikipedia.org

2.

9   8

institutionalisering


Vastlegging van wat zich in een gemeenschap aanvankelijk in de praktijk heeft ontwikkeld en alleen informeel is geregeld. Dit vastleggen brengt een georganiseerd systeem met zich mee, met allerlei voorschriften, financieringsregels en functionarissen met welomschreven taken.
ak (13 maart 2017)

3.

3   3

institutionalisering


Het proces waarbij een complex van waarden en min of meer geformaliseerde regels vastgelegd wordt in standaard gedragspatroon, die het gedrag van mensen en hun onderlingen relaties reguleren.
Imaan (11 juni 2018)

4.

6   10

institutionalisering


Beperking van de individuele ontplooiing en ontgroeiing aan het eigen milieu door langdurig verblijf in een ziekenhuis of inrichting door de daar opgelegde regels.
Bron: www.thesauruszorgenwelzijn.nl


Betekenis van institutionalisering toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< infectiegevaar instinct >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen