Betekenis-definitie.nl

Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen.


Zoek in 1.781.079 betekenissen.Nieuwste betekenissen

0   0

Fiemel


Fiemel: Spreek uit "Fiemel", ook wel bekend als een van de machtigste streken uit noord-oost Groningen. Legendes zeggen dat vorm en naam in relatie staan tot de oude romeinse god "Fiemelanus" hetgeen een samentrekking is tussen de twee edele delen van de mens. Fiemel is een van de gehandicaptevriendelijkste dorpen ter wereld met meer parkeerplaatsen voor gehandicapten dan normale mensen. Ook een van de toeristische trekpleisters is het grote broertje van de chinese muur in fiemel: De fiemelse schans - waar de zeehonden volledig beschut achter kunnen liggen. Er schijnen gaten in de muur te zitten echter moeten deze wel aangewezen worden door een fiemelseschansexpert. Mensen die in fiemel wonen worden Fiemels genoemd.
Elias van Bronckhors op 2017-11-07

0   0

contrapost


(toevoeging bij 1 )
de heup van het standbeen staat hoger dan die van het speelbeen ; bij de schouders wordt er gecompenseerd en staat de schouder boven het standbeen lager dan de schouder boven het speelbeen :zo ontstaat een licht s-vormige curve in de wervelzuil
 jos verbelen op 2017-11-07

0   0

Het Juvenalis Dilemma


De titel van het boek Het Juvenalis Dilemma verwijst naar het citaat uit de Satiren van Juvenalis: "Quis custodiet ipsos custodes?": "Wie bewaakt de bewakers?". Hier: als de NSA de bevolking observeert en bewaakt, wie waakt er dan over het correcte handelen van de NSA?
 Ingrid Van Camp op 2017-11-07

12   0

Windesheim


Prof. Dr. Ds. Windesheim is een bijzonder man geweest in de postmoderne tijd. Dankzij zijn gedrevenheid en bewogenheid bij de kansloze armen onder de Zwolsche studenten heeft hij de levens van velen doen verbeteren.
 Koning FIER op 2017-11-06

2   3

LBV


Landelijke Belangen Vereniging.

Een zogenaamde Gele vakbond. Dit houd in dat men onvoldoende onafhankelijk is van de werkgeversorganisatie. Men heeft geen openheid over de stand van zaken qua ledenaantallen en andere zaken.
Arjan op 2017-11-06

0   0

Het ei van Columbus


'het ei van' betekent 'de slimme oplossing van'
dus het ei van (Christoffel/Christopher) Columbus is de slimme oplossing van (Christoffel/Christopher) Columbus
Cristoffel Columbus op 2017-11-06

3   0

CO2-uitstoot


.CO2 is de chemische formule van koolstofdioxide dat ook wel koolzuurgas wordt genoemd. Het is een kleur- en reukloos gas dat wordt uitgestoten bij de verbranding van fossiele brandstoffen. Een teveel aan CO2 in de lucht zorgt voor een vermindering van zuurstof in de lucht waardoor de lucht die we ademen minder gezond is.
CO2 is de chemische  op 2017-11-06

0   0

Wolfflow


wolfflow staat voor de Flow van Wolff, een mentale toestand waarin een persoon volledig opgaat in zijn of haar bezigheden. Aldus Hans Wolff in zijn persoonlijke website wolfflow.nl
HaWo op 2017-11-05

6   4

tabula rasa


Een serie op één met Veerle Baetens in de hoofdrol.
Swif op 2017-11-05

11   12

textiel


Textiel is meer dan alleen kleding: alles wat gesponnen, geweven of gebreid is. Dus ook schoenen, theedoeken, tassen, gordijnen en bedlinnen zijn textiel. En ook weessokken en –schoenen, kapotte kleding, gescheurde theedoeken enz. zijn welkom. Gebruikte poetslappen of met olie besmeurde kleding mogen niet bij het textiel, deze moeten bij het restafval.
lola op 2017-11-05

8   10

Bad money drives out good money


Als je voor een bepaald commercieel project zowel overheidsinvesteringen als commerciele investeringen kan krijgen, loop je het risico dat de lagere rendementseisen van de overheid de private investeerders verdrijft.
Frank Zwetsloot op 2017-11-05

9   10

ATK


ATK: of te wel “ Aandacht te kort “
Veel mensen lijden aan deze beperking. Dat komt vaak door dat je vroeger als kind zijnde weinig aandacht kreeg van je ouders, en daardoor hebben 8 op de 10 mensen vaak last van ATK. Helaas is hier niks aan te doen...
Jessica op 2017-11-04

8   8

Doodweg


Volgens mijn vader, predikant in Friesland, werden lijkwegen gebruikt bij middeleeuwse begrafenisrituelen. Het waren sluipwegen voor de dragers van de lijkkist; terwijl de begrafenisstoet de reguliere weg volgde, gingen de dragers via de sluipweg met de kist en het lijk, om eerder bij het kerkhof te zijn. Dit deden ze om de altijd op de loerliggende duivel te misleiden, zodat de overledene op tijd op het veilige kerkhof kwam.
 Johan Eggeraat op 2017-11-04

9   13

Incidentele uitgaven


Grotere uitgaven die juist heel vaak worden gedaan. Zoals dat bijna iederen een huis koopt, of een huisdier neemt. Ook kopen heel veel mensen een auto. Het zit niet in wat je zelf kwijt bent, maar ook wat de anders weg is genomen
Aysha op 2017-11-04

3   1

statisch


strak er voor staan, positief en een goed eerlijke uitstaling doorgeven, sterk en weten dat je op de goede voet staat, simpelweg duidelijk voor een statische uitdrukking van een persoon.
A.Bakker op 2017-11-04

6   9

Assassin


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Eva op 2017-11-03   NSFW / 18+

1   0

Asmara


Eenheid van 4 vrouwen tegen banditen die de bewoner hadden geteroriseerd. De 4 vrouwen hadden hun manen gedreigd te boycotten als de manen niet overeenstemden tot eenheid.
Habtai op 2017-11-03

9   10

interne klant


een interne klant is een medewerker van een organisatie of bedrijf
het principe van de interne klant is dat de baas zijn interne klanten moet behandelen zoals hij wil dat zij zijn beste externe klanten behandelen.
 kevin geeurickx op 2017-11-03

9   9

substraat


Een substraat is in de biochemie een stof die via een chemische reactie wordt omgezet met behulp van een enzym als katalysator. Het enzym gaat daarbij tijdelijk een verbinding aan met het substraat. Nadat het substraat is afgebroken komt het enzym weer vrij.
anoniem op 2017-11-02

0   0

tracer


een tracer is een vergrotingsapparaat dat veelal wordt gebruikt in de schilderkunst om een kleine afbeelding vergroot op een doek te laten verschijnen en na te schilderen.
ANTONI op 2017-11-01

7   10

Jupiler


Jupiler is een Belgisch pilsbier met een marktaandeel van zo'n 45% in het eigen land. Het bier wordt gebrouwen door brouwerij Piedbœuf (onderdeel van Anheuser-Busch InBev) in het plaatsje Jupille-sur-Meuse, een deelgemeente van Luik. Het complex ligt aan beide zijden van de spoorlijn Maastricht-Luik. De naam Jupiler is in 1966 gevormd met het acht
biem op 2017-11-01

7   10

Wies


wies
enkelvoud verleden tijd van wassen
Dit woord 'wassen' betekent ook: groeien, oprijzen, vermeerderen
Bijvoorbeeld: En het Woord Gods wies (Handelingen 6:7)
Bron: https://www.statenvertaling.net/bijbel/hand/6.html
loeki op 2017-11-01

8   8

stom


niet kunnen praten. Iemand is stom omdat hij/zij niet kan praten. maar een kast is niet stom omdat het een ding is en geen mens of dier. maar als je wel geluiden kan maken ben je volgens mij niet stom maar dat weet ik niet zeker.
 Olivia op 2017-11-01

5   9

hallucinatie


Betekenis hallucinatie vb buurvrouw
ziet witte paard door mijn huis lopen.Ze vermoed dit, maar het is hallucinatie van haar.Hallucinatie is een niet bestaand vermoeden. Hallucinatie bestaat in diepe gedachten in hoofd van zieke mensen die niet in de realiteit leven maar in een fantasie wereld .
Rita op 2017-10-31

6   13

vermoeden


Iets dat niet bewezen is, maar inbeelden dat het waar is oftewel fantaseren zonder echte bewijs onder ogen te hebben. Hallucunatie is ook een soort inbeelding vermoeden dat niet op waarheid berust zonder bewijs materiaal.
Rita op 2017-10-31

3   11

condoom


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
anoniem op 2017-10-31   NSFW / 18+

0   0

Nori


mooi en heel kanp meisje war heel zelfstandig is en goed kan leren met Emma ook is nori een goed kind voor de wereld en helpt iedereen met vaginale problemen ze is piemel expert
antonius op 2017-10-31

0   0

MCID


Milou Cox interieur en design.
MC-ID is al jaren succesvol in het verlenen van professioneel en onafhankelijk interieurontwerp en advies aan particulieren en bedrijven.
anoniem op 2017-10-31

6   12

Isra


De Nachtreis of Isra en Mi'raj (Arabisch: الإسراء والمعراج ) verwijst naar een reis die de islamitische profeet Mohammed volgens de islamitische traditie gemaakt zou hebben op het hemelse dier Buraq.

Isra (Arabisch: الإسراء ) is de term die gebruikt wordt voor dat deel van de Nachtreis waarbij Mohammed van Mekka naar de plaats van de Masjid Al-Aqsa in Jeruzalem ging. Mi’raj (Arabisch: المعراج) wordt gebruikt voor het tweede deel van de Nachtreis, van de Al-Aqsa naar de hemel. Een aantal madhhabs gaan ervan uit dat het een droom betreft, zoals ook Aïsha eens gezegd zou hebben, hoewel veel moslims geloven dat Mohammed de reis fysiek gemaakt zou hebben. Volgens de hanafitische madhhab is het een van de Gezegende Nachten.

In de Koran, onder andere Soera De Nachtreis, wordt de Nachtreis aangehaald. Ook in hadith zijn verhalen overgeleverd
anoniem op 2017-10-31

0   1

idiosyncratisch


Nog niet geheel erkent. 15 tot 20 % van de mensen ervaren
(overgevoeligheid) hoog gevoeligheid, ook wel HSP genoemd. Heeft een grote impact op diegenen die nog niet weten hoe hiermee om te gaan. Voor de overige 80 à 85 % moeilijk te begrijpenen, vaak als niet bestaand bestempeld. Mede hierdoor voelt de HSPer zich vaak onbegrepen. Ondersteuning van een HSP coach kan hierbij nodig zijn.
Fer op 2017-10-30

1   0

romme


Romme is een nieuwe jongensnaam met een stoer en mannelijk karakter. Van Friese-/ Groningse oorsprong. Anno 2017 slechts 1x aan een jongen gegeven. Betekenis: voor altijd verbonden in liefde.
Ouders van Romme op 2017-10-29

5   4

Lara


betekenis:licht & helder
dat is een ijslandse naam
het komt overheen met Laura
meest in rusland gebruikt.
het klinkt niet als een ijslandse naam
maar dat is het wel!
bron:betekenis-babynamen.nl
lara  op 2017-10-28

0   1

Zenderen


zenderen werkw.
Verbuigingen: zenderde
Verbuigingen: gezenderd

het volgen van de gangen van een mens, dier, voer- of vaartuig waaraan een radiopeilzender is bevestigd
Voorbeeld: `Wij zenderen trekvogels om de trekroutes in kaart te brengen.`
 Quintus Bosschaart  op 2017-10-28

1   1

terp


Het woord terp betekent tegenwoordig, in Friesland, een door mensen opgeworpen heuvel ter bescherming tegen overstroming op een oeverwal. Echter betekent terp oorspronkelijk dorp, vergelijkbaar met oud-engels thorpe. Het woord terp heeft een betekenisverschuiving ondergaan. Er waren zoveel dorpen op dergelijke heuvels dat het synoniemen werden. Dit zie je bijvoorbeeld ook bij het woord dijk. In delen van Friesland én Groningen is een diek ook een weg. Eerder werden terpen in Friesland, net als in Groningen, ward, werd, warf of wier genoemd.
 Kees Postema op 2017-10-28

0   0

huurwoning


Een huurwoning is een woning die de bewoner huurt van de eigenaar, veelal een woningcorporatie of een particulier. Er wordt een huurovereenkomst of -contract aangegaan waaraan beide partijen zich moeten houden. Wanneer men van woning wil veranderen geldt in Nederland vaak een opzegtermijn van één of twee maanden.
anoniem op 2017-10-27

6   7

calques


Technische transparant-tekening vanaf A4 tot dubbel A0, met crèpe-plakband bevestigd op de tekentafel, oorspronkelijk beschreven met trekpennen, later met tekenpennen van Rotring of Staedler.. Een transparante kopie van een calque werd een acuut genoemd.
anoniem op 2017-10-25

4   6

In Dulci Jubilo


In Dulci Jubilo ligt als tekst (!) in de overgang van Latijn als "geleerde" taal naar de volkstaal als erkende rijpheid om in die taal wetenschappelijke (theologische, filosofische) uitspraken te doen!
 Carel Janssen op 2017-10-25

8   7

Simulator


Simulator is een soort rollator als je niet weet wat een rollator is een rollator is een gebruiksaanwijzing oudere als hij minder goed kan lopen Als je niet weet wat ouder en zijn ouderen zijn ouder dan 50 meestal als je niet weet wat 50 is 50 is een getal
Duuk op 2017-10-24

5   13

principe


Volgens mij betekent het "in beginsel" en wordt het ten onrechte gebruikt in de betekenis van "het kan vriezen of dooien", een beetje vrijblijvend dus. Ik gebruik wel eens het voorbeeld: een SGP-er gelooft in principe in God. Er valt dus niet aan te tornen. De hierboven onder 2 genoemde betekenis is dis m.i.niet de juiste, hoewel het wel vaak ten onrechte zo gebruikt wordt .....
Han op 2017-10-24

5   12

commentaar


Een "commentaar" is iets dat verder gaat dan slechts gewoon (normaal) een korte opmerking geven. Het kan in een gesprek b.v. erg storend zijn. Een opmerking is dan welkom, maar commentaar is absoluut ongewenst. Een persoon vraven om a.u.b. GEEN COMMENTAAR te geven, is dan een nette manier om te vragen dat deze ophoudt met "ouwehoeren", omdat het woord dan in een ander context wordt gebruikt (dus negatief). Het is (mogelijk) verkeerd toegepast, maar commentaar is dus ook iets lastigs.
Petrus Meijer op 2017-10-23Pagina:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10