Betekenis-definitie.nl

Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen.


Zoek in 1.790.942 betekenissen.Nieuwste betekenissen

1   0

tabula rasa


Tijdens mijn middelbaar onderwijs, in de les Nederlands, als betekenis gekregen van 'tabula rasa' ---> 'schoon schip maken', vrij vertaald in gewoon Nederlands: netjes opkuisen.
Raes Magda op 2017-11-21

1   1

in casu


in geval van nood - Ingeval wordt als één woord geschreven als het een voegwoord is: 'Ingeval de zending niet compleet is, horen wij dat graag.' Dit ingeval is te vervangen door het voegwoord als of indien. Bij de woordgroep in geval van is dat onmogelijk: 'Als van nood kunt u het alarmnummer bellen' is geen goed Nederlands.
Dennis op 2017-11-21

1   2

WJNMK


dit betekent:
wil je nooit meer kwijt.
nou k geloof dat het dat betekent maar ik kan het natuurlijk ook ni weten. maar gebruik het vooral mensen voor waar jij het voor wil gebruiken!!! het zou bijv ook kunnen betekenen wat je niet moet kunnen of waarom je nooit moet kaarten : -)
anoniem op 2017-11-20

1   0

chantage


Waangedachte waarbij de mens een hogere plaats denkt te kunnen innemen dan de Heilige Geest en dan menselijke macht respectloos boven een ander levend wezen denkt te kunnen stellen.
Hans  op 2017-11-20

0   0

roede


Stalen pen waarmee de traploper aan de trap bevestigd werd. De traploper werd met de roede aan de trap bevestigd. Onder elke traptreden zaten twee ogen waarin de roede werd geschoven. Achter de rode zat de trap loper.
Dick op 2017-11-20

0   1

Genderidentiteit


Het innerlijke gevoel om een jongen of meisje te zijn. Het heeft een grote invloed op je gedrag en op de manier van denken. Het is iemands persoonlijke beleving van hun gender. Het engelse woord "Gender" betekent "geslacht, sekse"
Febe op 2017-11-20

0   0

pagga slaan


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Levi op 2017-11-20   NSFW / 18+

0   0

PEG


Plukken ( pizzicato ) op een contrabas. Toegepast bij bepaalde soorten jazz, rockabilly en bluegrass. Toen het harder moest gingen ze verstrekken. Amplifi.vandaar ampeg versterker.
Frank op 2017-11-20

1   0

vrijheid


dat je je eigen keuzes kunt maken. je kunt zelf beslissen wat je wel en wat je niet doet.
dat je veel kunt kiezen,maar er zijn ook dingen die je niet kunt kiezen.
in vrijheid betekent dus niet dat je altijd kunt doen wat je wilt.de keuzes die je maakt,kunnen gevlogen hebben voor jezelf en voor andere.
Yosief hailemariam op 2017-11-20

0   0

verlof


Verlof heeft niets met vakantie te maken ! Verlof is zuiver een toestemming. Ik vraag verlof om de vergadering te mogen verlaten - ik vraag verlof om naar het toilet te gaan - vraag verlof om mijn vakantie te mogen doorgeven - vraag verlof om te mogen beschikken - verlof om je post te mogen verlaten enz ....
Robert ROTH op 2017-11-20

0   0

De Vuursche


Vuursche is de afkorting voor een veengebied dat oorspronkelijk het vuursche land genoemd naar de mogelijkheid om er turf te steken voor het haardvuur. Hoog en laag slaat op hoge en laag gelegen gebieden in de bosachtige omgeving.
Nico op 2017-11-19

0   1

DPA


DPA staat voor DiefstalPreventieAdvies. Tijdens zo'n speed-DPA-actie worden de sloten van de voordeuren van alle huizen van een afgebakend gebied gecontroleerd. Sommige speed-DPA-acties richten zich specifiek op appartementen - daarbij controleert men de inbraakveiligheid van de centrale toegangsdeuren van de appartementsgebouwen. De diefstalpreventieadviseurs deponeren onmiddellijk een brief met hun specifieke bevindingen in de brievenbus van elke woning binnen de afgebakende buurt.
Fernand Duville op 2017-11-19

0   0

persoonlijke dienstbaarheid


Soms gebeurt het dat men zo een erf­dienst­baar­heid niet aan het/de “erf” toekent maar aan een persoon zelf. In dit ge­val heeft men het over een persoonlijke dienstbaarheid. Het nadeel van zo een persoonlijke dienstbaarheid is dat deze niet overgaat op de nieu­we geborene.
:adrianus-johannes. op 2017-11-19

0   0

B.


Betekenis B. (=bitch) betekenis is BITCH. De betekenis van B. is Bitch. B. = bitch.
Marie op 2017-11-19

0   0

Tomtesterom


Dat Tom er om test. In het programma test Tom Waes of je met een handboekje in staat kan zijn om het te kunnen uitvoeren met de stappen van het boekje. Tom Waes TEST er dus OM. Daarom ook de naam "Tomtesterom". Tom test er om. Het is ook afgeleid van testosteron. Het hormoon van een man.
Marie op 2017-11-19

0   0

Johan


Japans voor de naam betekenis van Johan: 神様からの贈り物 / 神は慈悲深いです ( geschenk van God / God is barmhartig)
hoe het wordt geschreven ヨハン
sean op 2017-11-19

0   0

ziekenhuisbal


De ziekenhuisbal in de voetbalsport is te defineren als een pass met een verhoogd risico op een blessure door dat de tijd te kort is om de bal fatsoenlijk aan te nemen en weg te draaien van de tegenstander. De tegenstander probeert met een sliding de bal te onderscheppen, hierdoor onstaat er een verhoogd risico op blessures van beide spelers.
 Detlev Lassche op 2017-11-18

0   1

veestapel


het betekenis kun je op een manier vinden en dat dat is je kunt het natuurlijk opzoeken en aan iemand vragen of zelf beteken hoe kun je het zelf bedenken nou simpel je hakt het wood in stukjes en dan heb je twee worden veest apel veest schrijv je niet met de v maar f dus dat is het niet maar apel wel en appel kun je mesten dus weet je nu wat het betekent en die tips kun je bij alles gebruiken
sinkje op 2017-11-18

2   0

kapitaalintensief


Ze werken met relatief veel machines en met relatief weinig arbeid. Dit zijn sectoren waarin vooral grote ondernemingen functioneren, omdat zware investeringen duur zijn en dus een grote omzet nodig is om de kosten te dekken
Jonathan op 2017-11-18

0   0

paparazzi


Paparazzi
Paparazzi is een actiefilm uit 2004, geproduceerd door Mel Gibson, waarin Cole Hauser en Tom Sizemore in spelen. De film gaat over het leven van een populaire Hollywood-filmster die door de schuld van de paparazzi een auto-ongeluk krijgt waardoor zijn zoontje in coma raakt.
anoniem op 2017-11-18Pagina:   1 2 3 4 5 6 7 8 9