Betekenis-definitie.nl

Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen.


Zoek in 1.738.004 betekenissen.Nieuwste betekenissen

0   0

Baggerlip


Snor dragende man. Het is dus een snor die niet van maat afhankelijk is. De grote van de snor is niet bepalend om de man dus baggerlip te noemen. Het kan een kleine snor zijn, een grote snor, een brede snor of zelfs een hangsnor. Een ringbaard telt dus niet mee. Een baggerlip is alleen een snordrager.
Jan Mulder (18 oktober 2018)

0   1

vereenvoudigen


volgens mijn aanwijzing voor de ingevulde bijzondere bijstand heb ik geconstateerd dat wat het vereenvoudigd maakt is dat het simpeler maken van je situatie van onderhouds. Dat als je toont dat bijv; dat je hebt gemeente kwijtschelding voor belastingen heb al gekregen is een manier om je aanvraag van je kosten simpeler voor de aanvraag te maken. Dat je levenonderhouds onder een minimum basis is.
 M Elisabeth (18 oktober 2018)

0   0

Bae


Bae

Bae word vaak door jongeren gebruikt om te laten zien dat ze die gene leuk vinden of in een relatie zitten daardoor claim je iemand. het is ook btw een koosnaampje
Beatje (18 oktober 2018)

0   1

Gummbah


Afgeleid van Goombah of goomba, iemand die deel uitmaakt van een criminalitiets ring, gangster etc.
Origineert in de mafia jaren van Italie, nu ook veel Zuid-en Oost Asiatisch .
Woord word gebruikt in Noord Amerika.
 Harmiena Nora (18 oktober 2018)

0   0

afasie


Afasie is een verworven taalstoornis, waarbij het spreken, begrijpen, lezen en schrijven gestoord is. De taalstoornis was nog niet aanwezig bij de geboorte maar is het gevolg van een hersenletsel. Mensen bij wie afasie vastgesteld wordt verwierven dus, vanaf de geboorte, op normale wijze taal en communiceerden vroeger zonder probleem.

Afasiepatiënten ondervinden moeite met lezen , schrijven en begrijpen. Ze begrijpen slechts gedeeltelijk wat er tegen hen gezegd wordt en missen vaak belangrijke signaalwoorden waardoor ze woordbetekenissen niet met elkaar in verband kunnen brengen.

Verder beschikken niet over de juiste woordenschat of grammaticale constructies om hun (niet-verstoorde) gedachtengang onder woorden te brengen


Na zijn beroerte was er bij opa sprake van afasie: hij sloeg er niet meer in om zijn gedachten in woorden om te zetten.
 martijnver (18 oktober 2018)

0   0

Halve Maen


De halve maen is een replica en die is gemaakt in 1968 die is naar amerika gegaan en toen iemand er een beetje zitten mee varen en tochten te maken en toen is ie naar hoorn gegaan naar het westfries museum en die maken er nu ook tochten mee
 Hellve men (17 oktober 2018)

0   0

Verbrusselen


Meer op Brussel gaan lijken, met name op vlak van meertaligheid, diversiteit, verstedelijking, enz. Het begrip heeft vaak maar nier per se een negatieve betekenis. Deze inschatting hangt af van hoe de persoon deze aspecten waardeert.
Harry (17 oktober 2018)

1   0

Verkade


ik weet veel van verkade omdat mijn vriendin van de achternaam verkade heet dus weet ik wat het betekend. het is eten en het is super lekker want ze neemt altijd iets van verkade mee.
lia (17 oktober 2018)

1   1

Prestige


prestige kan je in de spel van Roblox genaamd: Dragon Ball Z Final Stand. als je in T.O.P. (Tournament Of Power, je kan er pas in gaan als je level 400+ bent) en je wint, dan mag je 1 wens dan en dan kan je prestige kiezen. Nadeel: je bent weer level
1 en moet dus helemaal opnieuw beginnen. Voordeel: je krijgt nieuwe forms en je hebt al meer ervaring dan de andere (en je houdt 10% van je oude kracht)
 Prestige (17 oktober 2018)

0   0

taakverdeling


verdelend van taken onder een aantal personen.
dus dat betekent dat er bijvoorbeeld 1 taak is die in meerdere kleine taakjes zijn verdeeld. die kleine taakjes zien dan weer over meerdere mensen verdeeld
cico coco (16 oktober 2018)

1   7

tantoe


De betekenis van tantoe is een vraag die wetenschappers nog niet precies kunnen beantwoorden. De meeste mensen beredeneren dit zeldzame verschijnsel als de ziekte ebola. Toch is dit incorrect. Het woord tantoe kan worden vergeleken met de schepping van de aarde.

Bv: de tantoe van het christendom is ebola der jezus!
Jonkco (16 oktober 2018)

0   0

stekkeren


Een elektrische auto in de laadpaal steken. Het opladen van een elektrische auto door middel van een laadpaal, het gaat dan om het moment dat je de kabel in de auto en laadpaal steekt. Dan ben je aan het 'stekkeren'. De term stekkeren is officieel geen bestaand woord.

Door Kent...
Kent (16 oktober 2018)

0   0

gerro


Sigaret in het marokkaans gezegd maar de jongeren van tegenwoordig gebruiken woorden vanuit het marokkaans en gebruiken dit als straattaal
anoniem (15 oktober 2018)

0   0

vernachelen


Een bronzen kanon, maar ook een musket of ander schiettuig, lijdt onder elk schot. Op den duur kan metaalmoeheid optreden waardoor het kanon kan ontploffen. En dus werden kanonnen na een vooraf bepaald aantal schoten – het waren er best veel hoor – uit bedrijf genomen. Dan werd een nagel in het zundgat geslagen en er werd een overmaats kogel in de loop gemept. Met een grote voorhamer. Zo kon het kanon niet meer gebruikt worden en ging het naar de sloop. Vaak om omgesmolten te worden tot een nieuw kanon, maar ook – en dat zien we nog wel eens in oude stadjes – als meerpaal (dan meestal met de loop in de grond en het eindstuk als meerpaal om je tros aan vast te maken) of om de gemetselde muren naast een poort of doorgang te beschermen tegen karren die de bocht wat te krap namen. Dan met het eindstuk in de grond en de loop met daarin de vastgeslagen kogel omhoog.
Zo’n kanon heette dan een vernageld kanon vanwege de nagel in het zundgat. En dat is weer verbasterd tot vernacheld, en dat woord gebruiken we nog steeds voor iets dat naar de knoppen geholpen is: "Je hebt je werkstuk helemaal vernacheld!"
 Jan Boeren (15 oktober 2018)

0   0

psychologie


Een Wetenschap van de nietweetkunde. Een studie die uitgaat van ik hoop of geloof dat, met als uitkomst het niet weten wat de ziel psyche of de aard van de persoon in werkelijkheid is. Dus een studie en geen wetenschap van iets of iemand. De studie komt niet verder dan het statistisch rangschikken van gedragspatronen, meestal van ongewenst gedrag, om aan de hand daarvan gewenste gedragspatronen aan te bevelen. De behaalde successen zijn nauwelijks van invloed op het beter maken van de samenleving. Wetenschappelijk onderzoek doen naar de werkelijke aard en eigenschappen van de menselijke psyche wordt van harte aan bevolen. Vedic litareture and the Human physiology bij neurologist Dr. Tony Nader PhD
A.G. van Roosmalen M (15 oktober 2018)

0   4

tantoe


Tantu (in het Sanskrit): snaar van een muziek instrument door middel waarvan je kunt luisteren naar de muziek van gevoelens en emoties
anoniem (15 oktober 2018)

2   2

veiling


een plek waar je kan bieden
bijvoorbeeld dat je op kunstwerken bijvoorbeeld dat schilderij van bansky dat werdt een veiling voor gehouden
 sheynaaz (15 oktober 2018)

0   0

gyroscoop


een voorwerp dat mee om zijn as tolt ( draait) waardoor de draaisas de neiging heeft zijn stand te behouden ( dus het wilt blijven draaien ) . Een gyroscoop wordt vak gebruikt om een instrument te vrijwaren voor schokken en schommelingen
anoniem (15 oktober 2018)

0   0

Roon


Een verlegen, klein meisje met een vaak te grote bril, een te grote tas en een hoge stem.
Hier volgt een voorbeeld: 'Kijk, daar loopt een roon!'
'Hé tas, waar ga je met dat roontje heen?'
Gert1972 (15 oktober 2018)

0   0

Roon


Een verlegen, klein meisje met een grote bril. Vaak een hoge stem en ze lopen vaak met een te grote tas.
Hier een voorbeeld: ‘Kijk, Daar loopt een roon!’ Nog een voorbeeld: ‘Hé tas! Waar ga je met dat roontje heen?’
Joke (15 oktober 2018)

0   1

Kampina


De naam Kampina is afgeleid van het Romeinse ‘Campina’. Het komt van het Latijnse campus (een andere naam voor Kempen), dat ‘woeste grond’ betekent. Campo of campestris betekent ‘vlakte’ en campestria: ‘open vlakte’. Campi of agri is Latijns voor veld.
Van Osch (14 oktober 2018)

1   0

Demografische druk


Hoeveel werkende mensen(20-67) moeten zorgen voor: de jongeren die nog niet werken en de ouderen die niet meer werken.

Ik ben aardrijkskunde docent dus ik werk. met mijn geld onderhoud ik niet alleen mijzelf maar ook de ouderen die niet meer werken en de jongeren die nog niet werken. NOG NIET MEER = een ezelsbruggetje want de mensen werken NOG NIET en NIET MEER.
 Lucy Groeneveld (14 oktober 2018)

0   0

xoxo


Mijn vriendin stuurt vaak XOXO

X=kusje
O=knuffel
X=hele dikke kus
O=Hele dikke knuffel

Daarom noem ik haar ook wel knuffelbeertje ;)
Luks (14 oktober 2018)

1   2

Elise


Elise is een Franse,Duitse en Nederlandse naam
Elise is de afkorting van Elisabeth
Elise betekent god heeft gezworen
het betekent ook de prachtige,zijn knap,zijn aardig,de fantastische en de slimme
anoniem (14 oktober 2018)

1   4

Makamba


Indringer. Dat is mij verteld toen ik daar 3 jaar in het onderwijs werkte. Een scheldwoord is het als het op een minderwaardige manier wordt uit gesproken. Maar de meeste Nederlanders doen er niet moeilijk over. Meer se en geuzennaam. Ik heb me er ook nooit ongemakkelijk bij gevoeld. Waarom ook.
 Reijco (13 oktober 2018)

4   2

Valère De Brabandere


- Het “absoluut, ontologisch godsbewijs” van Valére De Brabandere is het beste godsbewijs . Uitgaande van het enige absolute “zijn” van de logica , die als een absolute en eeuwige wetmatige wil dan ook geschiedt, en zorgt voo alle energie, massa, materie en al, wat er is ... absoluut ontologisch.
Valere De Brabandere (13 oktober 2018)

0   3

duimpie


Een duim omhoog doen dus voor een video of voor een goal of wat ook maar waar je een mening kan over hebben, bijvoorbeeld dat lampje is helemaal duimpie, maar het kan ook zijn op een facebook post of op een youtube filmpje of op andere spullen, zelfs op de betekenisdefenitie.nl
anoniem (13 oktober 2018)

0   2

quod


Dit woord kan in het nederlands omdat betekenen, er is nog een andere vertaling maar die is zekerniet dat. als ik de vertaling vind zal ik hem ook toevoegen. I hope that I helped youx
kleintje (13 oktober 2018)

0   2

Leader


belangrijkste punt waarmee van start te gaan.
om een bucket-list te maken bijvoorbeeld voor punten van aanpak voor een organisatie, dan is dit de belangrijkste om mee te beginnen en is waarschijnlijk al een startsein gegeven of is het al ingezet en moet het een vervolgactie krijgen om af te kunnen ronden.
anoniem (13 oktober 2018)

0   2

Vishnu


Vishnu is de god van het bestaan. Hij bevat veel attributen, wat vaak ook een betekenis heeft. Ook betekent hij veel voor mensen van het vishoënisme. Zijn echtgenote is Lakshmi, wat de godin van de rijkdom, van de welvaart, maar ook voor het geluk betekent. Vishnu staat ook voor de karma.
Anoniem (12 oktober 2018)

1   2

pontificaal


Breeduit, recht voor, in alle plechtige (priesterlijke) luister.

B.v. man kijkt naar voetbal wedstrijd en zegt tegen zijn vrouw die even tussen hem en het beeld in staat "Je staat met je dikke derière pontificaal voor de t.v."
Liony (12 oktober 2018)

0   3

draagmoeder


Surrogaat moeder vervangt de eerste moeder volgens mij neemt 2e moeder die de taken van de eerste moeder overneemt het gaat hierbij om volwassen kinderen van de eerste moeder,die wegens omstandigheden niet in staat is moeder taken uit voeren surrogaat moeder vervanger.Zij vervangt de moeder na overlijden of andere situatie van de eerste moeder.
Sandra (11 oktober 2018)

3   4

Democratie


democratie is een woord wat vaak gebruikt word zo zou de usa democraties maar dat is niet zo er zijn 2 partijen waar je uit moet kiezen andere partijen zijn verboden--is nederland een democratie nee in een democratie is niet iemand aan de macht die door 70 % van het volk word afgekeurd en het grootste gedeelte van het volk geen invloed heb op de regering
democratie is eigenlijk in rusland daar kanieder distrikt een vertegenwoordiger kiezen en diezit in de doema/2 de kamer en heb zeggenschap op wat er gebeurt--dat is bij ons ook maar daar worden patijen dood gezwegen
 carel kentie (11 oktober 2018)

0   2

aquaduct


een brug waarmee je water kan verplaatsen ergens naartoe dat je het daar ook kan gebruiken, bijv. een fontein, een kraan voor drinkwater en nog veel meer
anoniem (11 oktober 2018)

1   3

Chronologisch


een verhaal noem je chronologisch als de gebeurtenissen in het verhaal worden verteld in de volgorde zoals ze zich werkelijk hebben afgespeeld
anoniem (11 oktober 2018)

1   1

Eenhoorn


Een eenhoorn is een soort magisch paard met regenboog manen en gouden hoeven. hij heeft een met glitters bedekte hoorn op zijn hoofd. een eenhoorn bestaat net echt, maar ik hoop dat er ooit eentje ontdekt wordt! sommige eenhoorns hebben ook vleugels maar dan is het een scheiding tussen een pegasus (gevleugeld paard) en een eenhoorn.
Oliebol (10 jaar) (11 oktober 2018)

10   6

Wollah


Wollah: een woord dat je alleen in de Sahara mag uitspreken. Oftewel in je eigen land, met je Gucci-handtasje en Adidas-badslippers.
Niet hier. En zeker niet als belediging tegen het volk dat hier al 1000 jaar woont.
Jos van Os (10 oktober 2018)

2   3

digitaal


Digitale kan ook staan voor digitale tijd. De digitale tijd is de tijd op een scherm met name aangegeven in getallen met een punt ertussen.
Anoniem (10 oktober 2018)

1   3

Bionische-Autodidact


Bionische-Autodidact: Moderne autodidact, als iemand die bijvoorbeeld met gebruik van YouTube zichzelf vaardigheden aanleert. Weliswaar door andere onderwezen, echter indirect, zoals hiervoor deze stijl van indirect leren, dus in de vorm van boeken lezen, die door iemand zijn gemaakt.
Zoals het algemeen aangenomen wordt ook te gelden voor de betekenis van de definitie van autodidact. Wat echt niet accuraat is. Want zoals ik mijzelf voor het internet, zonder te kunnen lezen(dyslexie) en zonder enige vorm van te modeleren op waarneming van andere mensen,dus mijzelf op 5 jarige leeftijd heb geleerd tv's en radio's te repareren.
Door met de schroevendraaier de tv uitelkaar te halen, dat zonder toestemming en toen mijn moeder eiste in boosheid de tv in elkaar te zetten, dus ook weer in 1 keer werkend had nadat ik de tv in elkaar gezet had.

Heb het nog niet zo gehoord, maar als dyslexic is the betekenis belangrijk.
Dus probeer ik nu de definitie te toevoegen aan de Nederlandse taal. Volgens mij is het zodanig duidelijk dat mensen me hopelijk kunnen assisteren in de beschrijving te perfectioneren.


Een Bionische-Autodidact gaat googlen hoe hij zijn wasmachine kan repareren. Vervolgens find hij de pdf reparatie gids, waaruit hij de jargon leert, om vervolgens op YouTube te zoeken naar praktische implementatie van de informatie in de reparatie gids en referentie van mogelijke oorzaken, aandachtspunten en onbeschreven problemen met zijn specifiek model. Zonder alvorens te weten, hoe het allemaal te doen. Maar vanwege diens verworven competenties in leren hoe te leren doormiddel van het internet en de daardoor beschikbare technology zoals een smartphone.
 DeGauraPurnima (10 oktober 2018)

0   1

Snitch


Tennisbal in een sok gedragen door een speler in de bestaande variant van zwerkbal (quidditch), gebaseerd op het Quidditch in de Harry Potter series.
Lars (10 oktober 2018)Pagina:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10