Betekenis-definitie.nl

Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen.


Zoek in 1.781.967 betekenissen.Nieuwste betekenissen

3   4

sacrum


staartbeen , (anotomie : het heiligbeen of staartbeen is principieel perfect misbaar , zo kan men bv. na het vallen op het sacrum( heiligbeen , staartbeen , ... ) indien er ernstige schade of te veel pijn ervaren wordt beslist worden het deel operatief te verwijderen zonder nefaste gevolgen voor de desbetreffende patiënt ) Afkomst staartbeen : Bepaalde bronnen menen dat dit stukje bot, dat geen functie heeft , een overblijfsel is van de primitieve voorouders ( staart )
Vicky op 2017-11-30

3   4

Conchita


Een spaanse opvatting. "Mooi meisje" Vaak betekent het dat je een schattig persoon bent, sarcastische humor hebt of een aardig karakter hebt. Het is een compliment voor een niet spaans persoon om het te horen.
Kelly op 2017-11-29

3   3

Nexus


"Knooppunt" lijkt me een mooie vertaling. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersknooppunt - dat is een nexus. Zie de betekenissen uit het Latijn beschreven in de andere bijdragen.
anoniem op 2017-11-29

1   0

prutser


Een stop woordje van Jeroen uit het Huis Anubis Hij gebruikte het vaak wanneer iets fout ging of hij de schuld op iemand wou schuiven : BVB "Wat ben je toch een prutster, Appie!"
ILYAnubis op 2017-11-29

5   12

neerslag


Verschilende vormen in neerslag.
Neerslag kennen we onder verschillende vormen,zoals mist,regen,hagel en sneeuw. De vorm van neerslag is afhankelijk van de temperatuur van de luchtlagen.Waneer een druppel groot en zwaar wordt,valt hij uit de lucht
anoniem op 2017-11-28

25   27

Kech


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
iemand op 2017-11-28   NSFW / 18+

0   0

Advocaten erfrecht


Verklaring opgesteld door een notaris, daarin staat wie de erfgenamen van de overledene zijn. Is één persoon door de erfgenamen gemachtigd namens hen op te treden, dan wordt dit ook vermeld.
 TessaHouten op 2017-11-28

7   12

Vulkanoloog


Vulkanoloog
De vulkanologie is die richting van de aardwetenschappen die zich bezighoudt met de studie van alle vormen van vulkanisme. Het vakgebied van de vulkanologie, de studie van magmatische gesteenten (= ontstaan uit een magma) omvat twee hoofdtakken; de intrusieve gesteenten (= magmatische gesteenten die onder het Aardoppervlak ontstaan) en de extrusiev ..
Bron: nl.wikipedia.org
anoniem op 2017-11-28

0   0

Labyrint


doolhof waar je niet uit kan en mischien voor altijd vast zit soms vierkant soms rond kan ook andere vormen zijn zoals ovaal rechthoekig driehoekig en nog veel meer andere vormen.
arwa op 2017-11-27

3   11

Lanterfanten


Lanterfanten.
Alles gaat steeds sneller, het is de hoogste
tijd om te leren hoe je daar mee om moet gaan.
Langzaam als het kan, snel als het moet.
Het juiste tempo.
lees alles over Lanterfanten op www.lanterfanten.nl
 Henk de Boer op 2017-11-27

4   10

Sleper


Kaas is anders als je een sleper bent want als je je tanden niet poetst heb je een laagje op je tanden dat vies is waardoor je de kaas niet kan proeven. Als sleper moet je vroeg opstaan dus poets je je tanden waardoor de kaas veel beter smaakt
Hank op 2017-11-27

1   2

Tara


knapste mooiste meisjes naam die er bestaat n uuuuhhmmm mij sister heet zelfs zo dus ewa ja het betekent gwn lekkerding voor mij hahhhahahahahahha nee een ster of een godin............
ronaldobara op 2017-11-27

2   0

polis


Polis is een auto met benzine stof die door cellen heen rijd en die andere auto's de deur kapot maakt en hem weer in elkaar de loef afsteekt. Echt cooollll is polis chakalala beng beng
Rara op 2017-11-26

4   13

interpreteren


op een bepaalde manier opvatten . . .
 thijs weijters op 2017-11-26

9   8

subpoena


Bijkomende straf opleggen (collateral)
Poena betekent immers straf.
Letterlijk betekent 'subpoena' dus veel meer dan alleen maar formeel laten doen dagvaarden.
Het iemand in het vooruitzicht stellen van de hele gang van zaken om te komen tot de strafbepaling en de strafuitvoering is het omgekeerde van voorpret; ofwel de vóórstraf; ofwel de subpoena.
Voorbeelden;
1e de publiekelijk vernederende gang van zaken zich bij een proces te moeten verantwoorden over 'n (aan)klacht. (vooral bij zedendelicten een zware belasting voor zowel aangeklaagde als aanklagende partij.
2e de bedreigende informatie van de beul over wat hij met je zal gaan doen, zodra hij begint met de tenuitvoerlegging van zijn beulswerk; bedoeld als drukmiddel via iemands inlevingsvermogen, in te moeten zien, wat een gruwelijks iemand te wachten staat, als die niet reeds bekennen wil.
Paul Meijer op 2017-11-26

6   6

rob


Raming bij ongewijzigd beleid ((ROB) Management term)

De ROB is bedoeld om te onderzoeken of een strategie die op dat moment gevoerd wordt bij een organisatie de doelen die bereikt moeten worden nog gehaald kunnen worden.
S.Broshuis op 2017-11-24

4   7

Klankvoet


voorbeeld: lopen

Je kunt dit woord lopen verdelen in klankvoeten. Kijk maar: loo-pen
Je klankvoet is: loo
Je klankteen is : oo ( de laatste letter van de klankvoet)
De oo woont in de lange klinkerstraat. En daar is de klinkerdief de baas, die haalt een stukje weg van de oo. Dan wordt het lopen
 Dianne op 2017-11-24

1   0

aangaan


deelnemen aan ( in protestants-christelijke kringen, m.b.t. het Heilig Avondmaal): In onze kerk is het tegenwoordig niet meer vereist om lidmaat te zijn om aan het H. Avondmaal te mogen aangaan.
pieter op 2017-11-24

3   9

Brayen


Geboren 14juli 2009 en de allereerste jpngen geboren in Belgie/nederland met deze schrijfwijze! *Trots*

Inspiratie? We vonden brian / bryan gewoon een mooie naam, enigste vereiste was dat de letter "y" in de naam voorkwam aangezien deze in mijn achternaam zit en mijn partner dit een mooie letter vond. Daarom hebben we de schrijfwijze aangepast die we beiden mooi vonden! In het engels betekent het "sterke"
Bianca op 2017-11-23

6   6

Deku


Wil je het weten? Ga dan anime kijken fz,
"Boku no hero academia" in de serie wordt de jongen Izuku Midoriya door Katsuki Bakugo "Deku" genoemd, er word ook een soort betekenis in gegeven. De anime is zelf ook goed dus ja!
anoniem op 2017-11-23

4   9

Chronogram


Een chronogram (van het Griekse woord chronos, dat tijd betekent en gramma dat schrift betekent) is een geschreven tekst, die behalve een historisch feit of een bepaalde gedachte, tevens een jaartal verbergt. Dat jaartal kan men ontdekken door de getalwaarden van de in de tekst voorkomende Romeinse cijferletters achter elkaar op te tellen. Deze letters met hun getalwaarden zijn: M=1000, D=500, C=100, L=50, X=10, W=VV=10, U=V=5, Y=IJ=II=2 en J=I=1.
 Bernard Grothues op 2017-11-23

3   7

Bloktoets


De blok toets is een toets voor groep 7 en 8 een soort speling toets
Soms doet groep 6 hem ook persoonsvorm onderwerp gezegde
De drie dingen die je moet weten om hem te maken
Bijvoorbeeld na dat zware werk smaakt een glas limonade heerlijk
Welke persoonsvorm onderwerp gezegde kun je uit de zin halen
 Phileine op 2017-11-23

3   9

Yap


Yap is een woord uit de spreektaal voor noord Friesland. Het woord yap betekent ja. Dit wordt echter niet veel gebruikt. De meeste mensen kennen het woord hap dus ook niet. Yap kan je niet echt goed in een zin plaatsen, omdat het een reactie is van iemand. Yphet is afgeleid van het woord yep, maar doordat ze het anders uitspreken hebben ze de schrijfwijzen veraderd.
Bert van vlaanderen op 2017-11-22

0   0

vervreemding


Wat je zelf gemaakt hebt, met je eigen handen, wordt een "God" voor je. Zoals: het geld, het gezag, leider, gedragscode,..........!!!!!! Hoe vervreemd zijn we dan? Wij(de mensheid) zijn helemaal verloren! Helaas.
Amin op 2017-11-22

4   7

aanstaan


Aanstaan — behagen — bevallen — lijken. Eene aangename aandoening verwekken, een gunstigen indruk maken. Bevallen veronderstelt een meer oppervlakkigen en voorbijgaanden indruk dan behagen, maar heeft tegenwoordig het min of meer deftig klinkende behagen bijna geheel verdrongen.
 Iemand Niemand op 2017-11-22

3   2

WJNMK


Betekenis : wil je nooit meer kwijt

Wil Je Nooit Meer Kwijt


WJNMK

Je stuurt het vaak naar een goede vriend(in) ❤️
Anoniem op 2017-11-22

4   12

ily


i love/like you
ik hou van je/ik vind je leuk
word vaak gebruikt bij chatten sms twitter facebook insta snap
is ook een naam voor jongens en meisjes het betekent lelie ik gebruik ily ook wel voor goedenacht mijn vrienden doen dat ook bezoek websites voor nog meer betekenissen
ajuu ily
annoniem op 2017-11-22

0   3

BSI


Boite Service Intelligence, Een Centrale carrosserie-computer van vooral Franse auto's die in de plaats is gekomen voor de ouderwetse zekeringkast. Van hieruit worden dingen als verlichting, ruitenwissers etc. electronisch geregeld. Tevens kan de BSI dienen als startblokkering in samenwerking met de injectie-ecu.
z. onrust op 2017-11-22

1   4

ontheffing


Ontheffing. Dit is de publiekrechtelijke aanduiding voor een beschikking van een bestuursorgaan waarbij in een individueel geval een uitzondering op een wettelijk verbod of gebod wordt gemaakt. ~ Zie ook: Bestuursorgaan, Publiekrecht, Vrijstelling.
Anton op 2017-11-22

0   3

buikpers


Bij buikademhaling worden het middenrif en de (dwarse) buikspieren
beurtelings actief gespannen.

Maar het is ook mogelijk om middenrif en (dwarse) buikspieren
tegelijk actief te spannen.

Daardoor kun je druk opbouwen op de buikinhoud.
Marijke op 2017-11-22

2   4

Achilleshiel


een hele zwakke plek in je karakter en komt van de Griekse held achilles zijn moeder thetis en ze had hem in de onderwereld in een rivier gedompeld om hem onkwetsbaar te maken alleen ze moest hem er vasthouden en dat deed ze bij de hiel en daar om was dat zijn enige zwakken plek
piet op 2017-11-22

0   0

uitwendig


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
anoniem op 2017-11-22   NSFW / 18+

0   0

Bonjour tristesse


bedoeld wordt dat de hoofdpersoonj in haar verdere lleven geen verdriet meer wil voelen.Zij miskent dat dit ook inhoudt dat zij
úeberhaupt' dan ook niets meer zal voelen.
R.Lathouwers op 2017-11-21

0   3

Jakobijnen


De jakobijnen (Frans: Jacobins) vormden tijdens de Franse Revolutie van 1789 tot 1794 een centralistische, hervormingsgezinde beweging, die zich inzette voor meer sociale rechtvaardigheid, volkssoevereiniteit en de ondeelbaarheid van de Franse Republiek.
recep op 2017-11-21

1   1

Dingspel


Een dingspel (ook: dingspil) is een voormalig rechtsgebied in de Nederlandse provincie Drenthe of, zoals dat toen werd genoemd, de Landschap Drenthe. De naam komt van ding, de rechtszitting die tot 1580 drie maal per jaar gehouden werd onder de hoogste functionaris van de bisschop van bisdom Utrecht. De dingspelen vaardigden elk vier etten af naar ..
 niki op 2017-11-21

1   0

tabula rasa


Tijdens mijn middelbaar onderwijs, in de les Nederlands, als betekenis gekregen van 'tabula rasa' ---> 'schoon schip maken', vrij vertaald in gewoon Nederlands: netjes opkuisen.
Raes Magda op 2017-11-21

1   1

in casu


in geval van nood - Ingeval wordt als één woord geschreven als het een voegwoord is: 'Ingeval de zending niet compleet is, horen wij dat graag.' Dit ingeval is te vervangen door het voegwoord als of indien. Bij de woordgroep in geval van is dat onmogelijk: 'Als van nood kunt u het alarmnummer bellen' is geen goed Nederlands.
Dennis op 2017-11-21

1   3

WJNMK


dit betekent:
wil je nooit meer kwijt.
nou k geloof dat het dat betekent maar ik kan het natuurlijk ook ni weten. maar gebruik het vooral mensen voor waar jij het voor wil gebruiken!!! het zou bijv ook kunnen betekenen wat je niet moet kunnen of waarom je nooit moet kaarten : -)
anoniem op 2017-11-20

1   1

chantage


Waangedachte waarbij de mens een hogere plaats denkt te kunnen innemen dan de Heilige Geest en dan menselijke macht respectloos boven een ander levend wezen denkt te kunnen stellen.
Hans  op 2017-11-20

0   0

roede


Stalen pen waarmee de traploper aan de trap bevestigd werd. De traploper werd met de roede aan de trap bevestigd. Onder elke traptreden zaten twee ogen waarin de roede werd geschoven. Achter de rode zat de trap loper.
Dick op 2017-11-20Pagina:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10