Betekenis-definitie.nl

Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen.


Zoek in 1.790.904 betekenissen.Nieuwste betekenissen

0   0

Evergreen


Evergreen is in het algemeen een lied dat door de jaren heen populair blijft. In sommige landen betekent het ook liedjes die de liefde bezingen met een happy end en die door de jaren heen populair zijn.
D. Cardoze op 2017-12-02

0   0

Lodewijk I van Longueville


Leidde in 1513 Franse troepen tegen de inval van de Engelse koning Hendrik VIII maar werd verslagen bij Thérouanne in Picardië. Hij werd als gevangene naar Engeland gevoerd.
Dick Honnef op 2017-12-01

3   5

Valère De Brabandere


- als filosoof : zie op Wikipedia onder “ godsbewijs”.’’ontologisch bewijs, laatste alinea”.’’ Absoluut godsbewijs of bewijs van het absolute’’’. Valere De Brabandere.
valere De Brabandere op 2017-12-01

2   4

Spaarbekkencentrale


Een spaarbekkencentrale heeft een bovenbekken en een benedenbekken. Als er stroom nodig is wordt er water naar beneden laten stromen en gaat een turbine draaien die op zijn beurt een alternator aandrijfd. De centrales zijn meestal omkeerbaar dus als er teveel stroom is dan wordt het water naar boven gepompt
Robbe op 2017-11-30

5   4

droogmakerij


Een droogmakerij is een bemalen gebied (polder) dat van oorsprong een meer, een ander groot open water of drasland was. Aangezien een droogmakerij vrijwel volledig naar menselijk inzicht kon worden ingericht, is het een ultieme vorm van een cultuurlandschap.
anoniem op 2017-11-30

3   4

sacrum


staartbeen , (anotomie : het heiligbeen of staartbeen is principieel perfect misbaar , zo kan men bv. na het vallen op het sacrum( heiligbeen , staartbeen , ... ) indien er ernstige schade of te veel pijn ervaren wordt beslist worden het deel operatief te verwijderen zonder nefaste gevolgen voor de desbetreffende patiënt ) Afkomst staartbeen : Bepaalde bronnen menen dat dit stukje bot, dat geen functie heeft , een overblijfsel is van de primitieve voorouders ( staart )
Vicky op 2017-11-30

2   4

Conchita


Een spaanse opvatting. "Mooi meisje" Vaak betekent het dat je een schattig persoon bent, sarcastische humor hebt of een aardig karakter hebt. Het is een compliment voor een niet spaans persoon om het te horen.
Kelly op 2017-11-29

2   2

Nexus


"Knooppunt" lijkt me een mooie vertaling. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersknooppunt - dat is een nexus. Zie de betekenissen uit het Latijn beschreven in de andere bijdragen.
anoniem op 2017-11-29

0   0

prutser


Een stop woordje van Jeroen uit het Huis Anubis Hij gebruikte het vaak wanneer iets fout ging of hij de schuld op iemand wou schuiven : BVB "Wat ben je toch een prutster, Appie!"
ILYAnubis op 2017-11-29

5   12

neerslag


Verschilende vormen in neerslag.
Neerslag kennen we onder verschillende vormen,zoals mist,regen,hagel en sneeuw. De vorm van neerslag is afhankelijk van de temperatuur van de luchtlagen.Waneer een druppel groot en zwaar wordt,valt hij uit de lucht
anoniem op 2017-11-28

17   19

Kech


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
iemand op 2017-11-28   NSFW / 18+

0   0

Advocaten erfrecht


Verklaring opgesteld door een notaris, daarin staat wie de erfgenamen van de overledene zijn. Is één persoon door de erfgenamen gemachtigd namens hen op te treden, dan wordt dit ook vermeld.
 TessaHouten op 2017-11-28

7   11

Vulkanoloog


Vulkanoloog
De vulkanologie is die richting van de aardwetenschappen die zich bezighoudt met de studie van alle vormen van vulkanisme. Het vakgebied van de vulkanologie, de studie van magmatische gesteenten (= ontstaan uit een magma) omvat twee hoofdtakken; de intrusieve gesteenten (= magmatische gesteenten die onder het Aardoppervlak ontstaan) en de extrusiev ..
Bron: nl.wikipedia.org
anoniem op 2017-11-28

0   0

Labyrint


doolhof waar je niet uit kan en mischien voor altijd vast zit soms vierkant soms rond kan ook andere vormen zijn zoals ovaal rechthoekig driehoekig en nog veel meer andere vormen.
arwa op 2017-11-27

3   11

Lanterfanten


Lanterfanten.
Alles gaat steeds sneller, het is de hoogste
tijd om te leren hoe je daar mee om moet gaan.
Langzaam als het kan, snel als het moet.
Het juiste tempo.
lees alles over Lanterfanten op www.lanterfanten.nl
 Henk de Boer op 2017-11-27

4   10

Sleper


Kaas is anders als je een sleper bent want als je je tanden niet poetst heb je een laagje op je tanden dat vies is waardoor je de kaas niet kan proeven. Als sleper moet je vroeg opstaan dus poets je je tanden waardoor de kaas veel beter smaakt
Hank op 2017-11-27

0   1

Tara


knapste mooiste meisjes naam die er bestaat n uuuuhhmmm mij sister heet zelfs zo dus ewa ja het betekent gwn lekkerding voor mij hahhhahahahahahha nee een ster of een godin............
ronaldobara op 2017-11-27

2   0

polis


Polis is een auto met benzine stof die door cellen heen rijd en die andere auto's de deur kapot maakt en hem weer in elkaar de loef afsteekt. Echt cooollll is polis chakalala beng beng
Rara op 2017-11-26

3   12

interpreteren


op een bepaalde manier opvatten . . .
 thijs weijters op 2017-11-26

8   6

subpoena


Bijkomende straf opleggen (collateral)
Poena betekent immers straf.
Letterlijk betekent 'subpoena' dus veel meer dan alleen maar formeel laten doen dagvaarden.
Het iemand in het vooruitzicht stellen van de hele gang van zaken om te komen tot de strafbepaling en de strafuitvoering is het omgekeerde van voorpret; ofwel de vóórstraf; ofwel de subpoena.
Voorbeelden;
1e de publiekelijk vernederende gang van zaken zich bij een proces te moeten verantwoorden over 'n (aan)klacht. (vooral bij zedendelicten een zware belasting voor zowel aangeklaagde als aanklagende partij.
2e de bedreigende informatie van de beul over wat hij met je zal gaan doen, zodra hij begint met de tenuitvoerlegging van zijn beulswerk; bedoeld als drukmiddel via iemands inlevingsvermogen, in te moeten zien, wat een gruwelijks iemand te wachten staat, als die niet reeds bekennen wil.
Paul Meijer op 2017-11-26Pagina:   1 2 3 4 5 6 7 8 9