Betekenis-definitie.nl

Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen.


Zoek in 1.743.737 betekenissen.Nieuwste betekenissen

1   0

KNZJ


Dit betekent ik kan niet zonder je als je iemand niet kwijt wil meestal zeg ej het tegen je beste vriend of vriendin of je vriendje
Anouk (14 maart 2019)

0   0

Boetiek hotel


Boetiekhotel is een populaire term voor een hotel dat een luxueuze, eigenzinnige maar ook intieme sfeer heeft en vaak niet behoort tot een hotelketen. Boetiekhotels worden gekenmerkt door een eigen, persoonlijke stijl en accommodatie. Ze ontstonden in de jaren tachtig in steden als Londen, New York en San Francisco. Doordat een boutique hotel kleinschalig is, kan het hotel maximale aandacht geven aan haar gasten. Service wordt niet geboden omdat dit noodzakelijk is, maar omdat de medewerkers van een boutique hotel haar gasten een unieke ervaring wil laten beleven. Ze geven de gasten een gevoel van thuis.
kim.hendrikx (14 maart 2019)

0   0

Iraq


(Irak) is afgeleid van het woord "kolonist" en het woord "uruk" , dat de stad van de Soemerische beroemde Warka wordt genoemd.
 Adnan Janabi (14 maart 2019)

0   1

pluriformiteit


pluriformiteit betekend veel verschillende kanten en meningen op de meningen. hier in Nederland hebben we pluriformiteit want we hebben van elke mening wel wat. in bijvoorbeeld Noord Korea heb je alleen maar een dictator die de hele tijd van alles rondschreeuwt. daar is dus geen pluriformiteit.
 julia en enya (14 maart 2019)

1   5

Regie


1) Algemeen: de leiding, het beheer, de controle over een operatie of project. Het vermogen om iets te sturen, belangrijke beslissingen te nemen en taken te delegeren.

2) In artistieke context: een overkoepelende term voor de persoon of de groep personen die de productie van een film, televisiereeks, toneelstuk of een andere voorstelling leiden. De regie heeft de planning en de coördinatie van betrokken artiesten en andere medewerkers in handen.


De mensen die de regie hadden over de investeringsstrategie van de bank kregen in de nasleep van de financiële crisis erg veel kritiek te verwerken.
 martijnver (14 maart 2019)

0   0

Usquert


Is de naam Usquert verklaart als "ons kwartier"?

Dat zou van Engelse oorsprong kunnen zijn." Us" is dan "Ons" en "QUERT" is "onze kwarieren" (Our Quarters) Een verklaring zou kunnen zijn "De plaats waar wij wonen"

Weet iemand de oorsprong van deze naam?

Zend een email naar coratty@gmail.com

Cor Hoff.
Cor Hoff (13 maart 2019)

0   1

dabar


In de Bijbel vinden we deze Hebreeuwse betekenissen van het woord dabar: preken, verklaren, converseren, bevelen, beloven, waarschuwen, bedreigen, zingen.
Frans Lambregts (13 maart 2019)

0   2

telefoon


een mobile telefoon kan je het ook noemen een kastje met erin chips die groene dingen met dat goud erop waarop je spelletjes kan spelen en mee kan appen en kan bellen
 Lorien van de Kamp (13 maart 2019)

0   0

lommerrijk


Lommer betekent schaduw van gebladerte: de bladeren aan de bomen die schaduw veroorzaken. Een lommerrijke laan is een laan met bomen in het blad, die veel schaduw geven.
annette (13 maart 2019)

1   1

Ideologie


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Piet (13 maart 2019)   NSFW / 18+

1   3

resume


Een samenvatting, een verkorte of beknopte versie (van een tekst, een gesprek, een verhaal, ...) waarin de essentie van de inhoud kernachtig wordt weergegeven.

Een resume herleidt iets tot zijn belangrijkste elementen, behoudt de kern van iets door alle bijzaken te schrappen.


In plaats van het hele boek te lezen, kun je tijd besparen door het resume door te nemen.
 martijnver (13 maart 2019)

0   0

Poolstreken


een plek in de polen binnen de pool cirkel waar het erg koud is.
= = = = = = = = = = = == = = = = = == = = = = = = = = = = = = = =
zuiderbreedte en noorderbreedte (zb nb)
anoniem (12 maart 2019)

0   0

Sjaak


Sjaak betekenis iemand die flink opgelicht wordt door de overheid ofzo iets. Beetgenomen voor de gek houden met slimme trucs zeg maar gedupeerde. Opgelicht door overheid
Met slimme trucs iemand oplichten.
Sandra (12 maart 2019)

0   1

HEUEN


Haasten, haasten, opschieten
.………………
.………………
.………………
Jerom (12 maart 2019)

1   3

Commercieel


Op winst gericht. De meeste bedrijven zijn commercieel ingesteld, omdat zij winst willen behalen.

Een voorbeeld is de commerciële televisie. De omroepen en zenders hiervan worden niet betaald van belastinggeld, maar uit reclamegeld. De publieke omroep (hier in Nederland, NED1, NED2 en NED3) wordt wel betaald van belastinggeld en is dan ook niet commercieel.
meneer weetal (12 maart 2019)

0   0

nabestaanden


Familieleden van een overledene. Als iemand dood is en als ze in de krant komen staat er dan meestal: sterkte aan de naabestaanden. Waarom moet je eigenlijk vijftig woorden? jdslj djkf jfkdflj djfkdkjf fjldja fjdl flas dkl fajdfl sjdf ld fj dsjf dfj sfdk dsjdf fjdk sd fkdj fld fkj
anoniem (12 maart 2019)

0   0

Kita


Vervanging van mijn meisjesnaam Christa, voor de kleinkinderen ben ik Kita, mijn persoonlijk troetelnaampje in plaats van oma/omi/meme
Christa (11 maart 2019)

0   0

Jada


Jada betekent kennis (wijsheid) alsook leven. Voor de zondvloed waren kennis en leven één geheel. Na het paradijs waren kennis en leven los van elkaar gehaald.
 Ernst Cats (11 maart 2019)

0   0

Merkaba


Merkaba
Mer betekent Licht
Ka is een Oudegyptisch woord voor Persoonlijkheid
Ba is een Oudegyptisch woord voor Ziel
Margreet de Boer (11 maart 2019)

1   0

miljoenennota


De miljoenennota is een toelichting op de rijksbegroting door de minister van Financiën. De regering legt uit welke keuzes zij gemaakt heeft. Bijvoorbeeld waarom ze bezuinigt op de zorg of waarom de belasting omhoog gaat
 Valentijn Albers (11 maart 2019)

1   1

Wahed


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
 flabberkut (11 maart 2019)   NSFW / 18+

0   0

pelgrim


pelgrim betekent bedevaartganger . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. .. . . . . . . . . . .. . . . . . .. . . . . . . . .
faik (11 maart 2019)

0   0

Zwitsers gambiet


Wanneer men in een Zwitsers toernooi één of twee bye's neemt (en dus per bye een half punt verliest) spreekt men ook wel van Zwitsers gambiet, want men geeft de concurrentie voor de toernooioverwinning een half of een heel punt cadeau.
Rainville (11 maart 2019)

0   0

Merkaba


Mer bekent Lichtvoertuig
Ka is het Oudegyptische woord voor persoonlijkheid
Ba is het Oudegyptische woord voor ziel
 Margreet de Boer (11 maart 2019)

0   0

pseudo


Vals stom volgens de oude Grieken was het zo dat iedereen die een ziekte kreeg het door haat kwam. Als het niet zo was had wen God of baas hun gehaten en wilde ze het slachtoffer een hele erge straf geven.
Als dat ook niet het geval was was diegene waarschijnlijk een heks of tovenaar
Banaan (11 maart 2019)

2   5

carrier


Een systeem wat in een bestaand ledikant kan worden geplaatst en waarmee het ligvlak op werkhoogte gebracht kan worden voor verzorging van de gebruik(st)er van het bed
Jan (11 maart 2019)

2   4

monocultuur


Onder monocultuur moet verstaan worden, Wanneer een land voor het grooste deel van zijn inkomsten afhankelijk is van de export van 1 of 2 export produkten
anoniem (11 maart 2019)

1   7

sassy


Engels woord, gebruikt om iemands gedrag of persoonlijkheid te beschrijven. Kan vertaald worden als: bijdehands, scherp, rad van tong, brutaal.

Ik hou niet zo van stille types, geef mij maar iemand met een sassy persoonlijkheid.
 martijnver (11 maart 2019)

2   5

Gzenaya


Gzenaya betekent land van schoonheid. Dit land heeft een prachtig landschap met vele rivieren en valleien. Dit bergachtige gebied is zomers heel aangenaam en winters heel koud. Dit gebied werd tijdens de kolonisatie van Marokko opgesplitst door Frankrijk en Spanje waardoor het een cruciaal rol speelde tijdens de onafhankelijkheid van Marokko.
anoniem (10 maart 2019)

1   2

ARRA I


kanker in je lymfeklieren hebben.
Lymfeklieren zitten bijvoorbeeld in de hals, oksels en liezen.
Lymfeklieren in uw hals kunnen opzwellen bij een ontsteking van keel, neus, oor, kaak of huid.
Ze zorgen ervoor dat de ontsteking niet verder gaat naar de rest van uw lichaam.
Een vergrote lymfeklier in de hals kan meestal geen kwaad.
Deze verdwijnt vanzelf zodra de ontsteking voorbij is.
Ga naar uw huisarts als de halsklieren langer dan 2 weken vergroot blijven.
Janine Camminga (10 maart 2019)

0   0

orakel


een soort van priester uit de Oudheid die volgen de persoon zelf rechtstreeks in contact stond met de goden en bv. voorspellingen uitsprak
anoniem (10 maart 2019)

2   0

IBF


I=Internet
B=Best
F=Friend
Je kent diegene van internet en appt heel veel en dan word je een soort van beste vrienden
anoniem (10 maart 2019)

4   2

Luctor et Emergo


ik worstel en blijf boven, want elke kunstenaar is in zekere
obstinaat, ligt dwars, want opteert vooraf voor zijn eigen stellige zienswijze , hoewel menigmaal kennelijk te abstract om dat waarachtig te doorgronden.
arch.ir.harry versta (10 maart 2019)

3   2

statistisch


Wat te maken heeft met de statistiek, met het cijfermatig proberen verkrijgen van informatie over een groep dingen of mensen door een steekproef uit te voeren.

Iets dat statistisch is, vormt het resultaat van het verzamelen, groeperen, bewerken en interpreteren van cijfermatige gegevens.


Omdat bij een onderzoek naar de Nederlandse bevolking telkens alle Nederlanders apart te gaan bevragen, wordt een een testgroep (populatie) geselecteerd die representatief is. De resultaten van het onderzoek zijn dan statistisch relevant: op basis van de antwoorden van de testgroep kan men met enige zekerheid informatie afleiden over de hele Nederlandse bevolking.
 martijnver (10 maart 2019)

2   3

Santa Fe


twee dorpen in mexico , gesticht door een spaans priester vasco de quiroga ,lid van het hooggerechtshof in mexico , volgens de utopische principes van thomas more , nadat hij eerst in 1532 de hele inheemse bevolking in steden had willen hergroeperen volgens die principes , voorstel dat afgevoerd werd ; zie De Bom en Van Houdt 2016
jos verbelen (9 maart 2019)

3   2

thoen


Thoen is een zo genaamde toenaam, bijvoorbeeld in de familienamen Thoen van Souburgh en Thoen van Bronckhorst. Het is dus (deel van) een famlienaam.

Thoen is een Germaans stam- of districtshoofd. Thungius (Hoenman) wordt vermeld in de Salische Wet: de “Lex Salica”. Dat is het oudst bekende schriftelijke Germaanse wetboek, dat omstreeks het jaar 500 werd samengesteld in opdracht van de Merovingische koning Clovis voor de Salische Franken.
Wouter (9 maart 2019)

2   2

Duct tape


Divers useabble cotton threaded tape weet niet precies hoe het geschreven moet worden . Het kan ook dureabble utility cotton threaded zijn. Hoe dan ook het is onmisbaar bij vele zaken
Li (9 maart 2019)

2   2

Long Biênbrug


Long Biênbrug betekend letterlijk vertaald.
brug die lang goed blijft. deze naam is gegeven omdat de brug onbeschadigd door de 1e Indochina-oorlog was gekomen
anoniem (8 maart 2019)

0   0

Aotearoa


Aotearoa betekent land van lange witte wolken. Zo wordt Nieuw-Zeeland door de Maori genoemd. Het is ook een geslacht van spinnen.
woutera (8 maart 2019)

1   0

huts


neef\


neef neef neef neef neef neef neef neef neef
dfasdrfs (8 maart 2019)Pagina:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10