Betekenis-definitie.nl

Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen.


Zoek in 1.743.684 betekenissen.Nieuwste betekenissen

0   0

Ramadan


het woord ramadan beteknt eigenlijk de negende maand van e islamitische kalender maar ook in de echte echte arabisch dialect dus betekent het heel warm dus ramadan en het stukje ramad beteknt heel warm in het echte arabisch
 NARI_FNR (17 maart 2019)

1   0

Lt


LT, ofwel loulous titees, was een latijnse hoogleraar gespecialiseerd in de anatomie van een vrouwelijk secundair geslachtskenmerk, hij had de tepelkringspier (een rudimentair orgaan) ontdekt, hij gaf hieraan zijn naam de heer loulous gaf hieraan zijn naam LT.
Drs. Jamoena (17 maart 2019)

1   0

Akuma


Betekent is het Japanse woord voor

Duivel en Demoon

Deze worden vaker gebruikt voor diverse avatar voor games en zie je ook vaker in kinder tekenfilmpjes uit Japan

Deze woorder word eerder getolereerd door de ouders dan als er gezegt wordt Duivel ga je werk doen.
En laten dit toe in hun leven.
 Tico Tromp (17 maart 2019)

0   0

Bijvoeglijk naamwoord


Een woord dat wat meer aangeeft aan een ander woord / zelfstandig naamwoord.

Voorbeeld: het gele boek. In dit geval is 'gele' het bijvoeglijk naamwoord.
anoniem (16 maart 2019)

0   0

randzee


de ondergelopen randstad, een zee die ook gelegen is aan de rand van een oceaan of van een grotere zee en daarmee in geheel open verbinding staat
Paul (16 maart 2019)

0   0

Weltschmerz


vorm van smart die voortvloeit uit het bewustzijn van de ontoereikendheid van de realiteit in vergelijking met de behoeften van het innerlijk leven.
anoniem (16 maart 2019)

2   1

Utopia


Een utopia of een utopie, een woord afgeleid van de gelijknamige roman van Thomas More, verwijst naar een onbereikbare, denkbeeldige en ideale wereld.

'Utopia' komt uit het Grieks en betekent letterlijk 'nergensland'. Meer in het algemeen bedoelt men met een utopia/utopie vaak een onbereikbaar doel, een veel te rooskleurige toekomstvisie, een paradijselijke wereld waarin alles altijd perfect loopt.


Jij gelooft dat een wereld zonder geld mogelijk is, maar dat is niet meer dan een naïeve utopia.
 martijnver (15 maart 2019)

2   1

Groen


Groen is een kleur uit het spectrum kleuren die met het menselijke oog waarneembaar zijn. Groen is geen primaire kleur, maar kan worden verkregen door blauw en geel te mengen.

Groen heeft een symbolische waarde als kleur van verjonging, frisheid, nieuwigheid en bevestiging. Die associatie kan deels worden verklaard door de groene tinten die men overvloedig in de natuur vindt in de lente, wanneer de natuur 'weer tot leven komt'.


Wereldwijd wordt een groen licht herkend als een signaal dat bevestiging, toestemming of gereedheid aangeeft.
 martijnver (15 maart 2019)

2   1

tbs


Tbs is de afkorting van terbeschikkingstelling, een justitiële maatregel die een rechtbank aan een verdachte kan opleggen.

Meer specifiek is terbeschikkingstelling bedoeld voor verdachten van ernstige misdrijven die een mentale beperking hebben of aan een zware geestesziekte leiden, of leden op de moment dat ze hun misdrijf pleegden.

In België kan men terbeschikkingstelling vergelijken met internering: de verdachte beschikt niet langer over zijn (volledige) vrijheid, maar in plaats van loutere bestraffing wordt hij ook behandeld voor zijn geestesziekte/beperking.


De gerechtspsychiaters waren van oordeel dat de geweldpleger aan een zware psychose leed op de moment van de feiten, en dus legde de rechter tbs op.
 martijnver (15 maart 2019)

3   4

Moraal


1) De zeden, de algemeen aanvaarde normen met betrekking tot goed en kwaad.

Ethische en gedragsregels die door de maatschappij worden bepaald en waartegen men niet zomaar kan ingaan zonder het risico te lopen op sociale uitsluiting of afwijzing.

Moraal vormt ook één van de fundamenten waarop de wetten van een staat gebouwd worden. Dat iets indruist tegen de moraal, wil daarom echter niet zeggen dat het illegaal is, en vice versa.

2) Moraal kan ook gebruikt worden als synoniem voor moreel; dan betekent het: goede moed, wilskracht, zin om door te zetten.


Veel cultuurfilosofen menen dat de afbrokkelende moraal aan de basis lag van de ineenstorting van het Romeinse Rijk.
 martijnver (15 maart 2019)

1   3

omnichannel


Omnichannel is een marketingterm die verwijst naar een strategie of aanpak om content, diensten en outreach, in de vorm van persoonlijk contact, tekst, afbeeldingen en video's, via verschillende kanalen aan te bieden.

Het verschil met de 'klassieke' multichannel aanpak bestaat erin dat de content niet parallel op alle platformen wordt aangeboden, maar dat het aanbod beschikbaar via de verschillende kanalen op elkaar is afgestemd, en er een sprake is van een gecoördineerde operatie.


De omnichannel-aanpak implementeren vereist enige planning voor de content provider, maar levert wel een betere gebruikerservaring op.
 martijnver (15 maart 2019)

2   1

begrip


Iets of iemand die dermate bekend is in zijn vakgebied, een autoriteit die als standaard, referentie wordt beschouwd. Bv. Stephen Hawking is een begrip in de kosmologie.
Marc Van Oostendorp (15 maart 2019)

0   0

Kippenloop


Op een tanker is dat de loopbrug met leuning van achterschip naar
kettingbak ,de ruimte aan boord tot berging van de ankerkettingen.
Peter J. Plesman (15 maart 2019)

0   0

Horsten


Horsten betekend: knappe sterke damen. Deze betekenis is door de Romeinen bevestigd. Ook de christenen (Bonifatius schrijft “ de horst van athenen, een sterke knappen vrouw” samenvatting: als je horsten heet beteken je achter naam knappe sterken damen! Wist je dit al? Of niet? Zoek maar op internet als je niet geloofd. xx. Het is zo! (Ik heb te weinig woorden dus typ even een paar woordjes ofzoiets want je moet 75 woorden hebben lol)
Lieve (15 maart 2019)

0   0

ABK


Algemene bouwplaatskosten

Kosten die niet direct met het opleverresultaat gemoeid gaan, maar desondanks gemaakt moeten worden.
anoniem (15 maart 2019)

0   0

arbeidsverleden


bepaalde periode die je hebt gewerkt in een bedrijf of organisatie waardoor je naar een uwv werkbedrijf kan gaan zodat je een werkloosheids uitkering krijgt
 perla (15 maart 2019)

0   0

ziel


Ziel zit in het menselijk lichaam. Volgens mij bestaan er meerdere zielen. Het is
is het ontzichtbare in het mensen lichaam het communiceert niet fysiek maar geestelijk.
Chefara (14 maart 2019)

0   1

levenscyclus


Groeien ontwikkelen voortplanten dan sterven elke dier levend wezen op aarde heeft dit. Natuur heeft dit op aarde in zich. Zoals de biologie het verteld.
Chefar (14 maart 2019)

1   0

cyclus


Cyclus is een cirkel van geboorte en dood van de moederaarde. Natuurlijke cirkel zeg maar. Geboorte volwassen bejaard en dan terug naar de stoffelijke cyclus van de natuur. Gelukkig dat zo' n cyclus bestaat gegeven teruggenomen.
Chefara (14 maart 2019)

0   0

hiernamaals


Hiernamaals betekent naar het stoffelijke of naar de sterren het eeuwige leven geen fysieke lijf meer maar naar eigen ziel of zo.
chefara (14 maart 2019)

0   0

KNZJ


Dit betekent ik kan niet zonder je als je iemand niet kwijt wil meestal zeg ej het tegen je beste vriend of vriendin of je vriendje
Anouk (14 maart 2019)

0   0

Boetiek hotel


Boetiekhotel is een populaire term voor een hotel dat een luxueuze, eigenzinnige maar ook intieme sfeer heeft en vaak niet behoort tot een hotelketen. Boetiekhotels worden gekenmerkt door een eigen, persoonlijke stijl en accommodatie. Ze ontstonden in de jaren tachtig in steden als Londen, New York en San Francisco. Doordat een boutique hotel kleinschalig is, kan het hotel maximale aandacht geven aan haar gasten. Service wordt niet geboden omdat dit noodzakelijk is, maar omdat de medewerkers van een boutique hotel haar gasten een unieke ervaring wil laten beleven. Ze geven de gasten een gevoel van thuis.
kim.hendrikx (14 maart 2019)

0   0

Iraq


(Irak) is afgeleid van het woord "kolonist" en het woord "uruk" , dat de stad van de Soemerische beroemde Warka wordt genoemd.
 Adnan Janabi (14 maart 2019)

0   1

pluriformiteit


pluriformiteit betekend veel verschillende kanten en meningen op de meningen. hier in Nederland hebben we pluriformiteit want we hebben van elke mening wel wat. in bijvoorbeeld Noord Korea heb je alleen maar een dictator die de hele tijd van alles rondschreeuwt. daar is dus geen pluriformiteit.
 julia en enya (14 maart 2019)

1   5

Regie


1) Algemeen: de leiding, het beheer, de controle over een operatie of project. Het vermogen om iets te sturen, belangrijke beslissingen te nemen en taken te delegeren.

2) In artistieke context: een overkoepelende term voor de persoon of de groep personen die de productie van een film, televisiereeks, toneelstuk of een andere voorstelling leiden. De regie heeft de planning en de coördinatie van betrokken artiesten en andere medewerkers in handen.


De mensen die de regie hadden over de investeringsstrategie van de bank kregen in de nasleep van de financiële crisis erg veel kritiek te verwerken.
 martijnver (14 maart 2019)

0   0

Usquert


Is de naam Usquert verklaart als "ons kwartier"?

Dat zou van Engelse oorsprong kunnen zijn." Us" is dan "Ons" en "QUERT" is "onze kwarieren" (Our Quarters) Een verklaring zou kunnen zijn "De plaats waar wij wonen"

Weet iemand de oorsprong van deze naam?

Zend een email naar coratty@gmail.com

Cor Hoff.
Cor Hoff (13 maart 2019)

0   1

dabar


In de Bijbel vinden we deze Hebreeuwse betekenissen van het woord dabar: preken, verklaren, converseren, bevelen, beloven, waarschuwen, bedreigen, zingen.
Frans Lambregts (13 maart 2019)

0   2

telefoon


een mobile telefoon kan je het ook noemen een kastje met erin chips die groene dingen met dat goud erop waarop je spelletjes kan spelen en mee kan appen en kan bellen
 Lorien van de Kamp (13 maart 2019)

0   0

lommerrijk


Lommer betekent schaduw van gebladerte: de bladeren aan de bomen die schaduw veroorzaken. Een lommerrijke laan is een laan met bomen in het blad, die veel schaduw geven.
annette (13 maart 2019)

1   1

Ideologie


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Piet (13 maart 2019)   NSFW / 18+

1   3

resume


Een samenvatting, een verkorte of beknopte versie (van een tekst, een gesprek, een verhaal, ...) waarin de essentie van de inhoud kernachtig wordt weergegeven.

Een resume herleidt iets tot zijn belangrijkste elementen, behoudt de kern van iets door alle bijzaken te schrappen.


In plaats van het hele boek te lezen, kun je tijd besparen door het resume door te nemen.
 martijnver (13 maart 2019)

0   0

Poolstreken


een plek in de polen binnen de pool cirkel waar het erg koud is.
= = = = = = = = = = = == = = = = = == = = = = = = = = = = = = = =
zuiderbreedte en noorderbreedte (zb nb)
anoniem (12 maart 2019)

0   0

Sjaak


Sjaak betekenis iemand die flink opgelicht wordt door de overheid ofzo iets. Beetgenomen voor de gek houden met slimme trucs zeg maar gedupeerde. Opgelicht door overheid
Met slimme trucs iemand oplichten.
Sandra (12 maart 2019)

0   1

HEUEN


Haasten, haasten, opschieten
.………………
.………………
.………………
Jerom (12 maart 2019)

1   3

Commercieel


Op winst gericht. De meeste bedrijven zijn commercieel ingesteld, omdat zij winst willen behalen.

Een voorbeeld is de commerciële televisie. De omroepen en zenders hiervan worden niet betaald van belastinggeld, maar uit reclamegeld. De publieke omroep (hier in Nederland, NED1, NED2 en NED3) wordt wel betaald van belastinggeld en is dan ook niet commercieel.
meneer weetal (12 maart 2019)

0   0

nabestaanden


Familieleden van een overledene. Als iemand dood is en als ze in de krant komen staat er dan meestal: sterkte aan de naabestaanden. Waarom moet je eigenlijk vijftig woorden? jdslj djkf jfkdflj djfkdkjf fjldja fjdl flas dkl fajdfl sjdf ld fj dsjf dfj sfdk dsjdf fjdk sd fkdj fld fkj
anoniem (12 maart 2019)

0   0

Kita


Vervanging van mijn meisjesnaam Christa, voor de kleinkinderen ben ik Kita, mijn persoonlijk troetelnaampje in plaats van oma/omi/meme
Christa (11 maart 2019)

0   0

Jada


Jada betekent kennis (wijsheid) alsook leven. Voor de zondvloed waren kennis en leven één geheel. Na het paradijs waren kennis en leven los van elkaar gehaald.
 Ernst Cats (11 maart 2019)

0   0

Merkaba


Merkaba
Mer betekent Licht
Ka is een Oudegyptisch woord voor Persoonlijkheid
Ba is een Oudegyptisch woord voor Ziel
Margreet de Boer (11 maart 2019)

1   0

miljoenennota


De miljoenennota is een toelichting op de rijksbegroting door de minister van Financiën. De regering legt uit welke keuzes zij gemaakt heeft. Bijvoorbeeld waarom ze bezuinigt op de zorg of waarom de belasting omhoog gaat
 Valentijn Albers (11 maart 2019)Pagina:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10