Betekenis-definitie.nl

Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen.


Zoek in 1.781.987 betekenissen.Nieuwste betekenissen

7   12

PID


Het postinterventiedossier (PID) van een bouwwerk is het dossier dat alle elementen bevat die nuttig kunnen zijn voor de veiligheid en de gezondheid van de mensen die later werkzaamheden zullen uitvoeren aan het gebouw (bv. onderhoud en herstellingen, verbouwingen, sloopwerk). Het dossier is vergelijkbaar met de veiligheidsinstructies van een gebruiksaanwijzing, met de nodige plannen en tekeningen van de structuur van de woning en de aanwezige technische installaties (cv, sanitair, elektriciteit, ...). Daarnaast bevat het dossier ook de namen en contactgegevens van de betrokken architect, veiligheidscoördinator en hoofdaannemers, die het gebouw hebben opgetrokken of verbouwd.
 Fien Baeyens op 2018-01-05

31   40

Kech


Het woord kech is een scheldwoord dat betekent in het Marokaans hoer
Maar in het Oud-Holland betekend he t woord boterham
Voor het woord hoer heb ik duimpje omlaag gedaan en ook voor die anderen
Maar voor boterham niet
anoniem op 2018-01-05

46   40

Kech


afkorting van het Marokkaanse scheldwoord Kehba wat hoer/slet betekent. kech is een straattaal
nadir op 2018-01-05

7   12

Vana


De naam vana is een spaanse naam. Deze naam kan het woord roos betekenen.

Mijn naam is Vana Schel. Mijn ouders hebben mij deze naam geschonken toen ik was geboren. Ze hebben mijn naam van de band 'Nirvana' genomen. Ik heb persoonlijk niks met deze band, en vond de spaanse betekinis altijd al mooier.
 Vana op 2018-01-05

11   13

Anarchie


De staat ook in democratie is en blijft altijd dictatorchip ,in anarchie alleen maar vrijwillige wetten of buiten de samenleving staan
Hier moet een ieder bijdragen zonder dwang,
In tegenstelling tot democratie waar ambtenaren en rechters alles volgens een eenheidsboek doen en de staat nergens voor verantwoordelijk is,Gewoon aftreden bij grote fouten altijd een mogelijk heid
Leendert colijn op 2018-01-05

8   13

Snapking


Snapking is een jongen die youtube filmpjes maakt. heeft diverse nummers uitgebracht, ook distracks. Bekende uitspraken: Aaaaai kill gaat te ver. Ookwel bekend als vriend van Famke louise. Hij heeft ook veel pranks gemaakt maar geen een daar van was echt. Hij deed dit voor de zogenaamde youtube moneys. Vroom.
Annick op 2018-01-04

8   10

vlöggeln


Vlöggeln is een paastraditie in Ootmarsum dat deel uitmaakt van een initiatieritueel tot manwording van acht jonge, ongehuwde, rooms-katholieke inwoners, de poaskearls.

Bron: https://bertvanzantwijk.wordpress.com/2016/07/04/poaskearls/
Bert op 2018-01-04

6   12

Poaskearls


Poaskearls zijn acht jongemannen, allen rooms-katholiek, vrijgezel en inwoner van Ootmarsum. Zij doen met Pasen mee aan een initiatieritueel tot manwording, bestaande uit een ommegang, een gebruik dat vlöggeln heet en een paasvuur. Elk jaar worden de twee langst dienende poaskearls vervangen door twee nieuwkomers.

Bron: https://bertvanzantwijk.wordpress.com/2016/07/04/poaskearls/
Bert op 2018-01-04

8   12

Zacharias


Zacharias betekend: De God herinnerd zich!
wij hebben er een lang onderzoek naar gedaan dus we weten het zeker! nummer 9 en nummer 11 kloppen dus jullie hebben goede bijbel kennis! en de rest heeft het misschien verkeer begrepen, gezien of in een andere taal geschreven zodat wij professors het wel kunnen lezen maar we vinden dat het niet 100% klopt nou, professorlijke groeten uit Amerika ( het mooiste land ter wereld) en ja we kunnen nederlands omdat we slim zijn en het een leuke taal is! dag allemaal en succes met jullie studie
 professor klomp op 2018-01-03

0   2

PAC


Pathé Alternative Cinema.
Pathé speelt in op de groeiende vraag naar kwaliteitsfilms. PAC films zijn films die iets extra's brengen; met diepgang en een verhaal dat lang blijft hangen.
Arthur op 2018-01-03

9   13

Azl


Al Zijn Liefde, Dankzij Jezus is ieder mens ongeacht afkomst, status of geloof met Liefde vervuld. Deze liefde leven door ons leven liefdevol te leven en te zijn, maakt ons als deelgenoot van Al Zijn Liefde zelf(s) weer waardevol.
Sonja Ulrich op 2018-01-03

11   18

berisping


De werkgever kan een tiental disciplinaire straffen opleggen, variërend van een schriftelijke berisping tot ongevraagd ontslag. Er dient sprake te zijn van evenredigheid tussen de opgelegde straf en de ernst van het plichtsverzuim. Criteria voor wat wel of niet als evenredig valt aan te merken, zijn niet te geven.
azeddine op 2018-01-03

0   3

potentieel


Potentieel

Het is potentieel dat ik nu naar buiten loop
Het is mogelijk dat ik nu naar buien loop
Potentieel is een andere woord voor mogelijk of eventueel of denkbaar
Nassim op 2017-12-30

1   6

kellenaar


Wijnmaker. (in Vlaanderen)
kelle = kelder. Is de oorsprong van de naam Vandecandelaere en andere schrijfwijzen.
Kellenaar werd keldenaer(e), later door een verschrijving werd de naam Keldenaere: Kendelaere. Omwisseling van de letters l en.
Donald Vandecandelae op 2017-12-30

18   38

Kech


betekenis is “ik hou van je” dus als je ruzie met iemand hebt zou ik geen kech zeggen maar ik zou kech naar je ouders lf vriendje / vriendinnetje vertellen a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
yoyo op 2017-12-30

1   0

peuzelen


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Jordy  op 2017-12-29   NSFW / 18+

1   3

sui generis


Juridisch overeenkomst die afwijkt van algemeen toegepaste juridische vorm.
Vb: " verblijfsovereenkomst die in géén geval kan worden beschouwd/geinterpreteerd als woninghuurovereenkomst" (cfr Triamant WZC Haspengouw, te Velm, Verblijfovereenkomst 2-4-2017, blz 6)
Lambert Petit  op 2017-12-28

1   3

demagogie


Heel veel woorden gebruiken waarbij de toehoorder of lezer het spoor bijster raakt (verdwaald in het verhaal ). De woordvoerder de bedoeling heeft de toehoorders op zijn hand te krijgen en zo zijn zin door te drukken. (eindeloos politiek gewauwel).
 Henri Ossevoort op 2017-12-28

1   0

Valère De Brabandere


- Valere stelt de logica voor -en bovenop ; en al, wat is, wordt aldus een evolutie van die enige, absolute en eeuwige ideeen van die Logos, een andere GOD...En aldus is de rede niet van de werkelijkheid en de werkelijkheid niet van de rede verlaten ; en E=mc2. wordt tot.. E=mc2= Psy ( het absolute “zijn” zelf..)
De Brabandere.
Goed bewijs ...goede filosofie...
valere De Brabandere op 2017-12-28

1   0

Noorderkerk


Deze naam zal gegeven zijn vanwege dat deze kerk het meest noordelijk lag van de plaats , in mijn gemeente is ook een Noorderkerk en die ligt ook het noordelijkst van de plaats , er is ook bij ons de Zuiderkerk en die ligt het meest zuidelijker van de plaats
 netty op 2017-12-28

1   1

opportunisme


Het bewust of onbewust alleen zijn of haar gevoel boven dat van ander te zetten . Zonder daarbij zich om andermans gevoelens te bekommeren . Een eenzijdige uitwisseling van emotie die zich voor diegeen als volstrekt normaal word gevonden .
anoniem op 2017-12-26

0   0

Weeuw


Verbastering van 'weer', in eerste instantie gebruikt door meisjes en jonge vrouwen die interessant wilden doen door zich een 'goois' accent aan te meten, later overgenomen door RTL-publiek.
h op 2017-12-24

1   0

Rinie Maas


Afgestudeerd aan 'de afculteit van het leven', zoals hij zelf zegt. Groot liefhebber van het literair realisme en naturalisme van de Vlaamse auteurs Lode Baekelmans, de stadschroniquer van Antwerpen, Cyriel Buysse, Ernest Claes, Stijn Streuvels, Willem Elsschot en Ernest Claes, de Nederlanders auteurs Jan den Hartog, Gerard Reve,, Frans Coenen, Jan Mens en anderen. Voelt zich verwant met de Bredase schrijver Henri 't Sas maar is geen navolger of epigoon van hem. Rinie Maas schreef tot op heden 23 boeken die zich afspelen in Breda en West-Brabant. Aan het kamerlid Tjerk Westerterp in het kabinet Den Uijl wijdde hij een politieke biografie. De hedendaagse literatuur volgt hij zeer kritisch. De boeken die de massa bereiken vindt hij vaak te gekunsteld. Hij waardeert Hermans Brusselmans maar is het niet met hem eens dat er in de tekst van een boek niet geschrapt moet worden. Hij houdt van een verhaal, kort en compact en strak als 'n vioolsnaar.
 Rinie Maas op 2017-12-23

0   0

Smieg


Bij ons betekende "smieg", in limburg, dat iemand, op een leuke manier,stiekem een grap uithaalde of gewoon duidelijk zat te liegen dan werd er gelachen en gezegd " wat ben jij een "smieg".
 Wilma Hofman  op 2017-12-23

8   8

Supercalifragilisticexpialidocious


Het is een verzonnen woord wat bekend is geworden door het gelijknamige liedje "Supercalifragilisticexpialidocious" in Mary Poppins.

In de film werd het gebruikt om iets te omschrijven als fabuleus/fantastisch.


Schoonmaken is leuk, het is supercalifragilisticexpialidocious!
 pim_nl op 2017-12-22

0   0

honingbes


Honingbes is afgeleid van Blue honeysucle. Dit is een afleiding van de lekkergeurende kamperfoelie en de bloemen lijken het zelfde.
Maar de naam gaat met de werkelijkheid mank.
De vruchten lijken qua smaak op inlandse bosbes(Vacinium myrilitus) en is geen spoor van honing te bespeuren.
In veel landen heet de bes ook wel haskap. Dit is een Japanse naam die letterlijk betekend: Veel geschenken aan een tak.
Hier heeft het een hoge gezondheidswaarde.


Wij van Haskap nedeland, honingbes proefstion zijn liefhebbers die voor de beste rassen gaan. Op ons proefstation hebben we bijna 30 rassen die we stuk voor stuk beoordelen om te kijken wat hier kan groeien
We bieden een goed pakket met de beste rassen aan.
Zie ook eetbaargoed.nl
Haskap Nederland,  op 2017-12-22

9   9

Raoul de Fraiteur


Het schijnt dat in geval van militairen (dus ook rijkswachters) minister de Fraiteur zich "niet bevoegd verklaarde" bij zijn advies om iemand de burgerrechten af te nemen, om zgz. politieke redenen.
G. Demerre op 2017-12-21

6   8

VossenPower


Het woord "VossenPower" betekend volgens Mevrouw de Vos dat het een soort Power is die een Vos kan hebben. VossenPower kan je alleen krijgen als in je achternaam de Vos voorkomt of als je een echte vos bent. VossenPower is als eerst voorgekomen bij een meisje in groep 8 met de achternaam: De Vos
VossenPower op 2017-12-20

5   11

Grootoorkitvos


Het zijn vossen die bij mijn VossenPower horen en ze worden niet bedreigd volgens het IUNC. De vrouwtjes krijgen 4 tot 5 jongen die 2,5 maanden gezoogd worden. Ook de vader helpt mee met de jongen groot de brengen en te verzorgen.
 VossenPower op 2017-12-20

9   12

saaf


Geld
"Wordt nou eens een man, en wees gewoon op je saaf!"
"Ik wil alleen maar saaf tellen bruur"
"Kifesh waar is mijn saaf"
Dylan Schuurmans op 2017-12-19

5   9

Marcootje


Een product facturen zonder het te leveren. Ook te hoge prijs berekenen en ongevraagd duurdere producten leveren vallen onder dit begrip. Eigenlijk valt alles wat op een factuur moedwillig fout staat onder de noemer Marcootje. Wanneer de leverancier er op wordt geattendeerd, is de reactie laconiek en of quasi geschrokken.
Ronald op 2017-12-19

8   10

boeboelaas


Boogeyman, Spookyman, Boeman, denkbeeldige boosaardige, kinderverschrikker, pakketmaatregel, bullebak, Nachtgriezel. Imaginair monster uit Surinaamse folklore die erom bekend staat (zowel) kinderen (als volwassenen) schrik aan te jagen.
Piet op 2017-12-19

8   8

bioloog


een bioloog is een wetenschapper die die zich bezighoudt met levende wezens en organismes(alles wat leeft) ze bestuderen zo planten en dieren. zo komen ze veel meer te weten over hoe organismen leeft
lien op 2017-12-19

49   13

Slay


Slay gebruiken veel meisjes onder ander meisjes zn post op insta daar bedoelen ze mee beauty best enzo dat is ook een betekenis voor slay een andere betekenis is doden dat is dan wat minder
Laura bos op 2017-12-18

7   9

orakel


een priester die een boodschap aan de goden vertelde dus als je iets aan de goden zou willen vragen, dan ga je naar een Orakel toe en die gaan het voor je vragen en vertellen.
 Emily op 2017-12-18

6   10

Ecologisme


Polieke stroming die wederzijdse afhankelijkheid tussen mensen en natuurlijke omgeving benadrukt.
Economische waarden moeten ondergeschikt zijn aan ecologische waarden.
Thijs op 2017-12-17

4   10

chinese greensome


Is de normale greensome wedstrijdvorm, echter als de partij een keuze heeft gemaakt van met welke bal zij door willen gaan spelen. Mag de tegenpartij deze bal 1 x terug slaan richting de tee . Dit kan met restricties in de vorm van: alleen met een putter, bal moet op fairway blijven, niet voorbij of op de tee, etc. Vanaf de ligging van de bal NA dit terugslaan, speelt men verder als een normale greensome.
J. op 2017-12-17

9   8

melinde


lief en sterk
ik Melinde mijn bijnaam is Meli
en ik zit op trampolinespringe ik heb met het nk mee gedaan dat betekent nederlanskampioen schap mee gedaan en ik ben daar mee 2de gewoorde
ik kan een beetje alles maar waar ik niet goed in ben is taal en spelling
ik speel boonie planet
 Melinde op 2017-12-17

8   9

fatoeman


(de; v(m), meervoud: Fatoemannen) De fatoeman is meestal iemand met de naam Teun. De fatoeman is een grapjas een flikkertje en kan je eigenlijk nooit echt serieus nemen. Een fatoeman gaat altijd ook heel hard op wiet.

Hey Teun ben je raar? Teun: Ja ik ben een fatoeman
Mwoannn op 2017-12-17

6   7

Jellina


"Licht van hoge waarde" of "God's licht" samenstelling van "Jel" afgeleid van "Jelle, hoge waarde" en Lina "Licht, zachtaardig"
anoniem op 2017-12-17Pagina:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10