Betekenis-definitie.nl

Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen.


Zoek in 1.791.013 betekenissen.Nieuwste betekenissen

6   10

Ecologisme


Polieke stroming die wederzijdse afhankelijkheid tussen mensen en natuurlijke omgeving benadrukt.
Economische waarden moeten ondergeschikt zijn aan ecologische waarden.
Thijs op 2017-12-17

4   10

chinese greensome


Is de normale greensome wedstrijdvorm, echter als de partij een keuze heeft gemaakt van met welke bal zij door willen gaan spelen. Mag de tegenpartij deze bal 1 x terug slaan richting de tee . Dit kan met restricties in de vorm van: alleen met een putter, bal moet op fairway blijven, niet voorbij of op de tee, etc. Vanaf de ligging van de bal NA dit terugslaan, speelt men verder als een normale greensome.
J. op 2017-12-17

9   7

melinde


lief en sterk
ik Melinde mijn bijnaam is Meli
en ik zit op trampolinespringe ik heb met het nk mee gedaan dat betekent nederlanskampioen schap mee gedaan en ik ben daar mee 2de gewoorde
ik kan een beetje alles maar waar ik niet goed in ben is taal en spelling
ik speel boonie planet
 Melinde op 2017-12-17

8   8

fatoeman


(de; v(m), meervoud: Fatoemannen) De fatoeman is meestal iemand met de naam Teun. De fatoeman is een grapjas een flikkertje en kan je eigenlijk nooit echt serieus nemen. Een fatoeman gaat altijd ook heel hard op wiet.

Hey Teun ben je raar? Teun: Ja ik ben een fatoeman
Mwoannn op 2017-12-17

6   7

Jellina


"Licht van hoge waarde" of "God's licht" samenstelling van "Jel" afgeleid van "Jelle, hoge waarde" en Lina "Licht, zachtaardig"
anoniem op 2017-12-17

1   2

klam


Klamme handen zijn een beetje zweterige, warme handen. Zoals vroeger op de basisschool jongens die je een hand moest geven maar niemand wilde dat omdat zijn handen vies en zweterig zijn. Dat zijn klamme handen.
Chantal op 2017-12-16

2   1

Levensloop


elk individu heeft een levensloop. Deze begint met het ontstaan van het individu waarna de groei en ontwikkeling een aanvang nemen. Hierbij komen veranderingen tot stand in de bouw en het functioneren van het individu of van bepaalde delen ervan.
Mimi op 2017-12-16

5   6

nagenoeg


bijna (bw) : amper, bij, bijkans, haast, nagenoeg, praktisch, quasi, schier, temet, vrijwel, welhaast, zo goed als, zowat. praktisch (bw) : bijna, feitelijk, haast, hoegenaamd, nagenoeg, vrijwel, zo goed als, zowat, zogezegd.

Bron:https://synoniemen.net/index.php?zoekterm=nagenoeg
pipa op 2017-12-14

3   6

tsaar


Vorst / leider van Rusland. Beheerste vroeger over een heel groot stuk land. Eerste Tsaar was Ivan IV de verschrikkelijke, die trouwde met een Duitse prinses. Haar achternaam was Romanov. Daar komt de Romanov familie vandaan
Cas op 2017-12-14

7   6

Morele regels


Ongeschreven regels die men vrijwel altijd zonder problemen navolgt, zoals het niet zomaar doodmaken van iemand. Ze geven een beeld van wat men als goed en kwaad beschouwt en de maatschappij volgt deze regels na. Deze regels kunnen zowel uit religieuze als persoonlijke opvattingen ontstaan.
Ilse op 2017-12-13

4   7

VOC


een handel over zee peper,thee, porselein kwam uit
'de Oost', Europeanen ondekten een zee route naar Azië
en haalden er kostbare dingen vandaan. de Nederlandse wilde mee genieten en richtte in 1602 de vereenigde oostindische compagnie op like lekkere boys of girls loveeeeeeee
ik hou van jullie
anoniem op 2017-12-13

8   9

Voedselpiramide


In een voedselpiramide staan de niveaus van de voedselketens boven elkaar. Hierbij hou je rekening met de hoeveelheid organismen en voedsel per niveau. De basis zijn de planten producenten. De niveaus erboven bevatten de consumenten of de reducenten.
 lollypop op 2017-12-13

2   6

fier


FIER is een koninkrijk wat op moment van schrijven door nog geen enkel land wordt erkend als soeverein koninkrijk. In 2017 is er een grondige hertelling plaats gevonden binnen het koninkrijk. Hieruit is gebleken dat het koninkrijk welgeteld 17 inwoners heeft.
Koning FIER op 2017-12-13

2   6

acceptgiro


Taalkundig: Accept-Giro. Als u accepteerd kunt u doneren aan ANBI die geen product of diensten of faktuur mag leveren. Donatie voorstel aan een ANBI is niet gelijk aan het betalen bij het kopen van product of dienst.
frank op 2017-12-12

3   6

kaas


Kaas betekent dat iets raar is, of heel vreemd. Je kan het gebruiken in bijv. "wat doe jij nou kaas?!". Je kan het ook gebruiken als een bijvoegelijk naamwoord, zoals:"Dat is heel kaasachtig..".
Bedankt voor het lezen en mischien gebruik je het woord nu meer! 8)

Sijmen.
 Sijmen op 2017-12-12

2   0

landplaat


Een landplaat is een stuk aardkorst die drijft op magma. Ze bewegen ook en daardoor ontstaan er gebergtes, aardbevingen en vulkanen. Als er een zee op de plaat ligt heet het een zeeplaat.
 Professor X op 2017-12-11

5   9

trefwoordenregister


alfabetische begrippenlijst met pagina-verwijzing; onderdeel van het nawerk.Wit of lichtgekleurd, houtvrij, mat of gesatineerd papier of karton; zeer goed gelijmd, radeervast, goed beschrijfbaar, en het is bestand tegen mechanische vervorming (bijv. schrijfmachinedoorvoer); het karton mag slechts uit één laag bestaan.
 machya op 2017-12-11

5   6

corpus


natuurlijk persoon, persoon, juridische entiteit

deze drie begrippen zijn gelijk aan elkaar en in de publiekrechtelijk wetgeving zelden gebruikt als corpus.. in private wet(regel)geving kan ik niets anders lezen dan dat er over een corpus word gesproken..
:adrianus-johannes, op 2017-12-11

3   6

trouw


Trouw is gewoon een hele fijne, een goede krant. Ik kan me geen dag voorstellen zonder Trouw. Dat zou heel kaal zijn.
Genieten van Stevo Akkerman, van Ephimenco, van Bert Keizer, van Steijn Fens en niet vergeten: van Anton Dingemans/Pieter Geenen.
Berichtgeving is duidelijk, zonder opsmuk en wars van sensatie (gelukkig). Commentaren en achtergronden snijden hout en geven stof tot (goed) nadenken.
G.J.P. Olisjager op 2017-12-10

0   0

Delatief


Dit stond vroeger onder een verkeersbord welke voor een brug stond. Opdit bord stond het aantal tonnen aangegeve. Daaronder Delatieve belasting. ( Oppervlakte belasting ).
Maarten de Vries op 2017-12-10Pagina:   1 2 3 4 5 6 7 8 9