Betekenis-definitie.nl

Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen.


Zoek in 1.782.693 betekenissen.Nieuwste betekenissen

0   0

constitutionele monarchie


het land heeft een koning of koningin, maar een gekozen regering heeft de macht in het land, England is begonnen met een constitutionele monarchie, daarna zijn allemaal landen het ook gaan doen, zoals Nederland.
 Boebster op 2017-01-19

0   0

drankorgel


Tot de nok vol met drank en dan gorgelen , gorgelen komt uit 1800 waar een pianist ook wel een orgelenist werd genoemd .. Heden tendage wordt het ook wel orgeltime genoemd
anoniem op 2017-01-19

0   4

Kangaroo


Kaptein Cook strandde voor de kust van Aussie land ( Australie ).
Een groep mannen moest en het binnenland verkennen.
Daar troffen zij aan.. een dier welke zijn/haar kindje droeg in een soort buidel op de buik. Een aboriginal kwam langs en vraag luidde... Hoe heet zo'n dier ?
Waarop de man verklaarde " kangaroo."
Jaren later bleek de vertaling te zijn ...ik heb géén idee wat u bedoelt.
Brock op 2017-01-19

0   0

gouw


Een stuk land uit de tijd van de Romeinen.
Die stukken land waren altijd voor iets bedoeld. Bijvoorbeeld voor woonplaatsen , werkplaatsen of scholen.
anoniem op 2017-01-18

0   4

Tridentijnse Mis


Het is niet juist dat het tweede vaticaans concilie de tridentijnse rites heeft afgeschaft. Er werd toestemming verleend om meer aspecten van de h. mis in de volkstaal te stellen. Dit is zover door geschoten waardoor het latijn verdrongen werd. Paus Johannes Paulus II wilde stimuleren de latijnse taal weer terug te brengen. Het latijn is nooit afgeschaft geweest en van toestemming om meer de latijnse taal te stellen is ook geen sprake geweest. Het mocht altijd al.
 Jan Kroese op 2017-01-18

0   4

Aardwarmte


Er kan energie worden gewonnen door gebruik te maken van het temperatuurverschil tussen het aardoppervlak en diep in de aarde gelegen warmtereservoirs. Beide termen worden door elkaar gebruikt. Bij winning op grotere diepte of bij hogere temperatuur wordt eerder gesproken over geothermie. Bij ondiepe projecten en lage temperatuur zal vaker de term aardwarmte gebruikt worden. Deze aardwarmte kan ingezet worden voor de winning van energie. Vooral in vulkanische streken (IJsland) is geothermische warmte op zo'n geringe diepte aan te treffen, dat winning economisch lonend is.

Ook in Nederland en België is deze techniek in opkomst, met name voor de temperatuurregeling in gebouwen en kassen.

Een andere techniek om de ondergrond te gebruiken voor duurzame energieproductie is koude-warmteopslag. Grondwater, vaak op een diepte van zo'n 100 m, wordt opgepompt en 's winters gebruikt als (basis-)verwarming van gebouwen waarna het weer de bodem wordt ingepompt. In de zomer kan het grondwater dienen als koeling. Minder diep kan ook, zie Warmtepomp.

Aardwarmte kan zowel direct gebruikt worden, bijvoorbeeld om te verwarmen en te koelen, als voor de opwekking van elektrische stroom of in een warmte-krachtkoppeling. Met aardwarmte wordt zowel de wetenschappelijk technische bezigheden met aardwarmte als de wetenschappelijke bezigheden met de thermische situatie van de aarde, geothermiek, bedoeld.
 femmie op 2017-01-18

0   0

IOD


Information Overdose. Een teveel aan informatie. In een samenleving waar honderden (online) kanalen zijn om informatie te vergaren, kan men door de bomen het bos niet meer zien.
Marnik van Boxtel op 2017-01-17

0   4

Audio dubbing


Bij films op een dvd spreekt men over het 'dubben' van de verschillende talen waarin men de film kan afspelen.
Bijvoorbeeld een Engelse film waarvan er meerdere audiosporen op de dvd staan.
Zodat men dezelfde film bijvoorbeeld in het Frans, Grieks of Pools gesynchroniseerd kan afspelen.
Ronald op 2017-01-17

0   0

Reunie


een reünie is een bijeenkomst van mensen die vroeger samen waren maar nu niet meer.
een reunie is ook een film.
bron: https://nl.wikipedia.org
anoniem op 2017-01-17

0   3

chillen


1: Genieten.
2: Leuk,gezellig meestal samen,niet chagrijnig maar ontspannen,
3: Ontspannen, wordt vooral door jongeren gebruikt.
4: Je rust nemen en ontspannend genieten.
5: Ergens koude rillingen van krijgen, opgewonden raken van iets, kicken op iets, genieten.
G.J.Kranenburg op 2017-01-17

3   6

Flevoland


De naam Flevoland is afgeleid van het "Flevomeer", ofwel Lacus Flevo, zoals dit door de Romeinse geograaf Pomponius Mela werd genoemd in zijn De Chorographia in 44 na Christus.
Door het langzaam stijgen van de zeespiegel ontstonden in het Zuiderzeegebied geleidelijk een aantal meren, die rond het begin van onze jaartelling aaneengesloten raakten. Pomponius schreef hierover: "De noordelijke tak van de Rijn verbreedt zich tot het meer Flevo, dat een eiland met dezelfde naam omsluit en daarna als een normale rivier naar zee vloeit".
Andere bronnen spreken over Flevum, dat 'vliestroom' betekent. Het proces zette zich door en geleidelijk aan ontstond uit dit meer de Zuiderzee.
De namen "Flevoland" en "Vlieland" hebben dus eigenlijk dezelfde herkomst.
Tussen 790 en 1250 kreeg het Flevomeer een open verbinding met de Noordzee. Hierdoor werd een aantal dorpen verzwolgen door de zee. De nieuw ontstane binnenzee werd Almere genoemd. De stad Almere is naar dit meer vernoemd.
W.D.B. op 2017-01-16

0   0

Wet van Hopkinson


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
 Louis Maes op 2017-01-16   NSFW / 18+

0   1

DNA


DNA is het moeder-molecule waarvan de cellen hoofdzakelijk
Uit eiwitten zijn opgebouwd
DNA MOLECULEN bevinden zich in de celkern waar behalve dat er eiwitten worden gevormd ,genetische informatie wordt opgeslagen en van de ene generatie cellen aan de volgende worden doorgegeven
Dit is het erfelijke materialal waar elk levend wezen is uit ontstaan, de creatie die geen van ons allen ooit heeft kunnen ontwerpen!
Petitjean op 2017-01-15

0   0

Werkgeversmerk


Het imago van de werkgever, dat gezien wordt door de (ex)werknemers van het bedrijf. Het is voor een bedrijf erg belangrijk om het werkgeversmerk hoog te houden, om zo het beste personeel te werven en te selecteren
 nick koks op 2017-01-15

0   1

agnost


Dit is de groep voor wie het bestaan van een God niet zeker is. Maar ze staan open voor andere dingen en zijn zich bewust van de beperkingen van de menselijke kennis en ervaring.

De onderzoekers beschrijven deze groep als de mensen die hun eigen overtuigingen regelmatig bevragen. Ze houden niet koste wat het kost vast aan hun eigen overtuigingen. Maar, deze groep is niet zoekende in de zin van in verwarring. Ze omarmen juist de onzekerheid.
anoniem op 2017-01-15

0   0

Groeiseizoen


Het seizoen wanneer de gewassen groeien, je kan hieronder de lente zien als voorbeeld. Het is in het groeiseizoen ook het heetste van heel het jaar, zodat alle gewassen kunnen groeien
Elsa op 2017-01-15

0   1

Gedoogd


toestaan


nedeland staat de woonboten toe........................................................................................................ .. . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . . .. . . . . .. . . . . . .. . . . . . . . . . . .
lol op 2017-01-15

0   0

tendentieus


Het eigen inzicht onderbouwen met op zich juiste argumenten die op subjectieve, moeilijk te volgen of oneigenlijke wijze aan elkaar gelinkt zijn.
 Jan Mastenbroek op 2017-01-15

0   0

ascese


Ascese is het streven/beoefenen van een reinigende levenswandel. Het geeft je rust en wordt vooral door de Soefisten gedaan (stroming in de islam --> Sjiieten --> Soefisten.)
anoniem op 2017-01-14

0   0

Wattpad


Site waarop mensen (voornamelijk jongeren) zelfgeschreven verhalen publiceren en verhalen van andere gebruikers kunnen lezen en hierop kunnen reageren en stemmen.
Jelmer op 2017-01-14Pagina:   1 2 3 4 5 6 7 8 9