Betekenis-definitie.nl

Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen.


Zoek in 1.784.248 betekenissen.Nieuwste betekenissen

2   1

fanatiek


Dat is dat je overdreven enthousiast bent. Dus je reageert altijd heel maar dan ook echt erg overdreven. Of je bent heel erg fanatiek voor een voetbalclub, je wil heel erg graag dat dat team dus gaat winnen. Je bent dus als je fanatiek bent overdreven met dingen. Je bent dus overdreven als je fanatiek bent/doet.
gaga op 2017-05-11

0   0

Productinnovatie


Innovatie is
-een verbetering realiseren (voorbeeld: hogere efficiëntie)
-een verandert product te realiseren (voorbeeld: kleding, mode)
N. Dicken op 2017-05-11

2   1

Pervasief


1. weinig kenmerken beinvloeden het geheel
2. slechts 1 trigger bepaalt het gehele beeld
3. pathologie, die alles onder druk zet
4. dit deviant gedragsonderdeel bepaalt het gehele persoonlijkheidsbeeld 5. allesbepalende pathologie/conditie
Opmerkingen: het woord is te moeilijk voor gebruik in ASS-stoornissen, de gewone man loopt er voor weg. Moet anders! 2. Pim gebruikt dubbel s, opgelet Pim!
A. van Doormaal op 2017-05-10

0   0

aflossing


Aflossing is het terugbetalen van een lening of een schuld. Wanneer men een lening aangaat, dient men veelal een bepaald bedrag per tijdsperiode, bijvoorbeeld per maand, terug te betalen aan de kredietverstrekker of schuldeiser.
Bron: findio.nl

0   0

afspraak


Een regel of gedragslijn die door partijen wordt geaccepteerd na overleg en wederzijds akkoord.
Wollersheim op 2017-05-10

1   0

MVP


Minimum viable product (MVP) is een vroege, uitgeklede versie van een product, waarmee bepaald wordt of dat product rendabel is. Een MVP komt met zo min mogelijk moeite tot stand, om zoveel mogelijk te leren van gebruikers.
anoniem op 2017-05-09

2   1

Sibe


Sibe is een jongensnaam die traditioneel werd gegeven aan kinderen waarvan bij geboorte niet zeker was of het een baby was of een nest aan elkaar geklitte vleermuizen. Het betekent: 'hij die uit z'n bakkes stinkt' in het Fries.
Sibe op 2017-05-09

0   0

PABO


Afkorting van pedagogische academie basisonderwijs
anoniem op 2017-05-09

1   1

agathon


Agathon is in 1995 opgericht door Onno Vendel. De naam Agathon is ontstaan uit de samentrekking van de namen van Agaath en Onno, de eigenaren. De diepere betekenis sluit aan bij het oud-Grieks, in vertaling ‘het goede’.

Agathon (Ἀγάθων), zoon van Tisamenus, atheens tragediedichter, ca. 448/446 tot ca. 400 vC. Zijn jeugd bracht hij door in de kring van de sofisten; hij was bevriend met Socrates, Euripides en Alcibiades.
Een bekende uitspraak van hem:
'Zelfs God kan de geschiedenis niet veranderen.'

Wij van Agathon, geloven wel dat je de toekomst kunt veranderen, door bewust keuzes te maken die passen. In ons loopbaanbegeleiding zijn wij daar steeds op uit.
Onno  op 2017-05-09

0   0

Landbouwstedelijke samenleving


Samenleving waarin de meeste mensen leven van landbouw, terwijl een minderheid van de bevolking in steden leeft van onder meer ambacht en handel.
anoniempje op 2017-05-08

0   0

U.S.A.


United States of America
Verenigde Staten van Amerika
Anne op 2017-05-08

0   0

agressoristisch


aandrijvende kracht ,aanlegskracht
de geaarde wijze van aansporen tot bijvoorbeeld een gewenst resultaat, niet altijd gericht op sexueel gebied , maar wel inherent de intiem =innerlijke beweegmogelijkheid in iemand
 visser op 2017-05-08

2   3

sharia


Waar wij als mens ons hart ook op richten, dat is wat wij van God vragen en ook van Hem zullen ontvangen, goed of kwaad. bron is waar het hart is. Dit principe is een universele Goddelijke wet. De wet van God is voor de mens altijd wederkerig. Wat wij voor onszelf vragen wordt ook van ons verwacht dat wij voor de ander doen, wie de ander dan ook moge zijn, zelfs onze vijanden. Wij mogen niet met twee maten meten. Het is dus raadzaam om over ons hart te waken opdat wij geen negatief oordeel van God over ons afroepen. Wij moeten niet denken dat wij God kunnen bedriegen en onszelf voor Hem, die in het verborgene ziet, kunnen verbergen. Moge deze woorden zegenen die de zegen van God zoeken en niet die van mensen.
Peter op 2017-05-07

0   0

staande afdrukstand


Afdrukstand waarbij de tekst parallel loopt aan de korte zijde van het papier.
anoniem op 2017-05-06

0   0

Maatschappelijke arbeidsverdeling


Maatschappelijke arbeidstaken verdeelt in deeltaken.
Nina op 2017-05-06

2   1

steward


De persoon die data gegevens inzichtelijk maakt om tot actie over te gaan. De datasteward komt voor bij nieuwe beroepen in de informatie computer technologie.
Data steward kent Excel Power Pivot en PowerBI. Een datasteward begeleidt het proces van ruwe data naar schone data.
 dhrjanvanvliet op 2017-05-06

0   0

Categoriek


Stellig, onomwonden, vrij van twijfel, onvoorwaardelijk
Nicolas op 2017-05-05

0   0

bezetting


wanneer een grondstuk van een land door een ander land word overgenomen
Isa op 2017-05-05

1   0

roelienke


De naam Roelienke is, in 1964, bedacht door een moeder. Zij heeft de naam gemaakt uit Roelof, Roelie en Grietje Makina. Dit was de eerste Roelienke in Nederland en werdt in eerste instantie door de gemeente niet geaccepteerd.
Roelienke  op 2017-05-03

1   2

Nimf


Je bent een prachtig wezen dat erg mysterieus is. Je houdt ervan om buiten te zijn en de wereld te verkennen, want het geeft jou een gevoel van vrede en rust. Je gevoelens zijn belangrijk voor jou en daarom duurt het een tijdje totdat jij jezelf openstelt voor anderen.
 dylana op 2017-05-02Pagina:   1 2 3 4 5 6 7 8 9