Betekenis-definitie.nl

Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen.


Zoek in 1.791.096 betekenissen.Nieuwste betekenissen

12   25

Kech


betekenis is “ik hou van je” dus als je ruzie met iemand hebt zou ik geen kech zeggen maar ik zou kech naar je ouders lf vriendje / vriendinnetje vertellen a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
yoyo op 2017-12-30

1   0

peuzelen


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Jordy  op 2017-12-29   NSFW / 18+

1   3

sui generis


Juridisch overeenkomst die afwijkt van algemeen toegepaste juridische vorm.
Vb: " verblijfsovereenkomst die in géén geval kan worden beschouwd/geinterpreteerd als woninghuurovereenkomst" (cfr Triamant WZC Haspengouw, te Velm, Verblijfovereenkomst 2-4-2017, blz 6)
Lambert Petit  op 2017-12-28

1   3

demagogie


Heel veel woorden gebruiken waarbij de toehoorder of lezer het spoor bijster raakt (verdwaald in het verhaal ). De woordvoerder de bedoeling heeft de toehoorders op zijn hand te krijgen en zo zijn zin door te drukken. (eindeloos politiek gewauwel).
 Henri Ossevoort op 2017-12-28

1   0

Valère De Brabandere


- Valere stelt de logica voor -en bovenop ; en al, wat is, wordt aldus een evolutie van die enige, absolute en eeuwige ideeen van die Logos, een andere GOD...En aldus is de rede niet van de werkelijkheid en de werkelijkheid niet van de rede verlaten ; en E=mc2. wordt tot.. E=mc2= Psy ( het absolute “zijn” zelf..)
De Brabandere.
Goed bewijs ...goede filosofie...
valere De Brabandere op 2017-12-28

1   0

Noorderkerk


Deze naam zal gegeven zijn vanwege dat deze kerk het meest noordelijk lag van de plaats , in mijn gemeente is ook een Noorderkerk en die ligt ook het noordelijkst van de plaats , er is ook bij ons de Zuiderkerk en die ligt het meest zuidelijker van de plaats
 netty op 2017-12-28

1   1

opportunisme


Het bewust of onbewust alleen zijn of haar gevoel boven dat van ander te zetten . Zonder daarbij zich om andermans gevoelens te bekommeren . Een eenzijdige uitwisseling van emotie die zich voor diegeen als volstrekt normaal word gevonden .
anoniem op 2017-12-26

0   0

Weeuw


Verbastering van 'weer', in eerste instantie gebruikt door meisjes en jonge vrouwen die interessant wilden doen door zich een 'goois' accent aan te meten, later overgenomen door RTL-publiek.
h op 2017-12-24

1   0

Rinie Maas


Afgestudeerd aan 'de afculteit van het leven', zoals hij zelf zegt. Groot liefhebber van het literair realisme en naturalisme van de Vlaamse auteurs Lode Baekelmans, de stadschroniquer van Antwerpen, Cyriel Buysse, Ernest Claes, Stijn Streuvels, Willem Elsschot en Ernest Claes, de Nederlanders auteurs Jan den Hartog, Gerard Reve,, Frans Coenen, Jan Mens en anderen. Voelt zich verwant met de Bredase schrijver Henri 't Sas maar is geen navolger of epigoon van hem. Rinie Maas schreef tot op heden 23 boeken die zich afspelen in Breda en West-Brabant. Aan het kamerlid Tjerk Westerterp in het kabinet Den Uijl wijdde hij een politieke biografie. De hedendaagse literatuur volgt hij zeer kritisch. De boeken die de massa bereiken vindt hij vaak te gekunsteld. Hij waardeert Hermans Brusselmans maar is het niet met hem eens dat er in de tekst van een boek niet geschrapt moet worden. Hij houdt van een verhaal, kort en compact en strak als 'n vioolsnaar.
 Rinie Maas op 2017-12-23

0   0

Smieg


Bij ons betekende "smieg", in limburg, dat iemand, op een leuke manier,stiekem een grap uithaalde of gewoon duidelijk zat te liegen dan werd er gelachen en gezegd " wat ben jij een "smieg".
 Wilma Hofman  op 2017-12-23

7   8

Supercalifragilisticexpialidocious


Het is een verzonnen woord wat bekend is geworden door het gelijknamige liedje "Supercalifragilisticexpialidocious" in Mary Poppins.

In de film werd het gebruikt om iets te omschrijven als fabuleus/fantastisch.


Schoonmaken is leuk, het is supercalifragilisticexpialidocious!
 pim_nl op 2017-12-22

0   0

honingbes


Honingbes is afgeleid van Blue honeysucle. Dit is een afleiding van de lekkergeurende kamperfoelie en de bloemen lijken het zelfde.
Maar de naam gaat met de werkelijkheid mank.
De vruchten lijken qua smaak op inlandse bosbes(Vacinium myrilitus) en is geen spoor van honing te bespeuren.
In veel landen heet de bes ook wel haskap. Dit is een Japanse naam die letterlijk betekend: Veel geschenken aan een tak.
Hier heeft het een hoge gezondheidswaarde.


Wij van Haskap nedeland, honingbes proefstion zijn liefhebbers die voor de beste rassen gaan. Op ons proefstation hebben we bijna 30 rassen die we stuk voor stuk beoordelen om te kijken wat hier kan groeien
We bieden een goed pakket met de beste rassen aan.
Zie ook eetbaargoed.nl
Haskap Nederland,  op 2017-12-22

9   9

Raoul de Fraiteur


Het schijnt dat in geval van militairen (dus ook rijkswachters) minister de Fraiteur zich "niet bevoegd verklaarde" bij zijn advies om iemand de burgerrechten af te nemen, om zgz. politieke redenen.
G. Demerre op 2017-12-21

6   8

VossenPower


Het woord "VossenPower" betekend volgens Mevrouw de Vos dat het een soort Power is die een Vos kan hebben. VossenPower kan je alleen krijgen als in je achternaam de Vos voorkomt of als je een echte vos bent. VossenPower is als eerst voorgekomen bij een meisje in groep 8 met de achternaam: De Vos
VossenPower op 2017-12-20

5   11

Grootoorkitvos


Het zijn vossen die bij mijn VossenPower horen en ze worden niet bedreigd volgens het IUNC. De vrouwtjes krijgen 4 tot 5 jongen die 2,5 maanden gezoogd worden. Ook de vader helpt mee met de jongen groot de brengen en te verzorgen.
 VossenPower op 2017-12-20

8   9

saaf


Geld
"Wordt nou eens een man, en wees gewoon op je saaf!"
"Ik wil alleen maar saaf tellen bruur"
"Kifesh waar is mijn saaf"
Dylan Schuurmans op 2017-12-19

5   9

Marcootje


Een product facturen zonder het te leveren. Ook te hoge prijs berekenen en ongevraagd duurdere producten leveren vallen onder dit begrip. Eigenlijk valt alles wat op een factuur moedwillig fout staat onder de noemer Marcootje. Wanneer de leverancier er op wordt geattendeerd, is de reactie laconiek en of quasi geschrokken.
Ronald op 2017-12-19

8   9

boeboelaas


Boogeyman, Spookyman, Boeman, denkbeeldige boosaardige, kinderverschrikker, pakketmaatregel, bullebak, Nachtgriezel. Imaginair monster uit Surinaamse folklore die erom bekend staat (zowel) kinderen (als volwassenen) schrik aan te jagen.
Piet op 2017-12-19

8   8

bioloog


een bioloog is een wetenschapper die die zich bezighoudt met levende wezens en organismes(alles wat leeft) ze bestuderen zo planten en dieren. zo komen ze veel meer te weten over hoe organismen leeft
lien op 2017-12-19

28   12

Slay


Slay gebruiken veel meisjes onder ander meisjes zn post op insta daar bedoelen ze mee beauty best enzo dat is ook een betekenis voor slay een andere betekenis is doden dat is dan wat minder
Laura bos op 2017-12-18Pagina:   1 2 3 4 5 6 7 8 9