Betekenis-definitie.nl

Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen.


Zoek in 1.781.977 betekenissen.Nieuwste betekenissen

0   0

Batouwe


Batouwe is een oude schrijfwijze van Betuwe, een streek in Gelderland.
Er bestaan nog verschillende verenigingen in het huidige Betuwe die de naam Batouwe dragen.
Bewoners van Batouwe noemde men Batouwers, Batavieren of Bataven.
J. Joosten op 2018-02-03

0   0

verbondenheid


Verbondenheid is de energie die ontstaat tussen mensen wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen; wanneer ze zonder te oordelen en beoordeeld te worden kunnen geven en ontvangen (Brené Brown in haar boek “De kracht van kwetsbaarheid”)
Aalbert op 2018-02-02

3   11

Kech


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Wahine Wisse op 2018-02-01   NSFW / 18+

0   1

IJsselmuiden


onuitputtelijk, rattatouie, blauwe robijn
wiam is een meisje ver ver van hier en ze zit in lokaal 213 op school toen ging ze schrijven en nadenken tegelijk WOW dat is cool ze is raar maar wel waar en dit verhaal heeft echt plaatsgevonden dus ga naar wiamverhaal.nl voor het hele verhaal aub doei allegij
 hankaka op 2018-01-31

1   2

kastenstelsel


Wat is het kastenstelsel en hoe werkt het?
Zoals al in de inleiding stond is het kastenstelsel een rangorde. Je wordt in een bepaalde kaste (rang) geboren. Daar kom je de rest van je leven niet meer uit. Maar iedere persoon wordt volgens het Hindoeïsme opnieuw geboren. Dit heet reïncarnatie. Als je in je vorige leven goed geleefd hebt kom je in een hogere kaste dan eerst terecht dan in het vorige leven. Maar als je juist slecht geleefd hebt kom je in een lagere kaste terecht. Je hoeft niet als mens te reïncarneren, je kunt ook als een dier geboren worden.

Volgens het kastenstelsel zijn er vijf verschillende posities die je kunt hebben in je leven. Dit zijn:
• Brahmanen, de priesterlijke en geleerde klasse;
• Kshatriya's, de strijders en de heersers;
• Vaishya's, de landbouwers en de handelaars;
• Shudra's, de burgers en arbeiders;
• De Dalits of paria’s, de onaanraakbaren
asdfasdf op 2018-01-31

0   0

Staatsgodsdienst


Een staatsgodsdienst is de officiële godsdienst van een bepaald land. De kerk die deze godsdienst vertegenwoordigt wordt de staatskerk genoemd. Gewoonlijk heeft deze godsdienst meer rechten en minder plichten in dit land dan andere niet-officiële godsdien
lotte op 2018-01-31

0   1

IJsselmuiden


rijkdom, positief
hallo ik ben karan 19 jaar oud en ik weet veel over achternamen ijsselmuiden betekent veel meer dan alleen dit. het was ook een achternaam van oara de derde uit indoana. zij was een geweldige koningin. er is ook een plaatsje in overijssel die ijsselmuiden heet
 karan op 2018-01-29

0   1

reet


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
anoniem op 2018-01-28   NSFW / 18+

0   0

invloed


Invloed is Godskracht wat ook in ons allen diepste of verste zelf aanwezig is. En ook onaanstasbaar en onwijsbaar is. Dat kunnen we in meer of mindere maten via gaven, karakter, of gedrag TIJDELIJK positief of negatief gebruik van maken.
anoniem op 2018-01-28

0   4

Tfoe


Tfoe betekent niet ik spuug op je en al helemaal niet hallo in het Marokkaans. Tfoe is een uiting van ongenoegen of walging die inderdaad overeenkomt met verdomme. Een beter synoniem is gatver. Ik spuug op je heeft er iets mee te maken omdat bij deze uitspraak er inderdaad speeksel uit je mond vliegt. Besef wel dat het nog steeds een vloekwoord is dat men niet vaak hoort te gebruiken.
Nietvantoepassing op 2018-01-28

1   1

sup


Wat doe je? Wat ben je aan het doen? Sup is dus simpel weg een vraag voor wat je aan het doen bent of voor wat je gaat doen bijv. Iemand: sup. Ik: tv kijken en jij? Volg me op insta @jemoederisdik voor grappige dingen later chappies ajuu moet 50 woorden hebben
Je moeder op 2018-01-28

0   1

kleur wit


Nog veel ruimte voor uw persoonlijke mening tot de mogelijkheden van witte kleur cultuur , politiek,gedrag,enz wit is dus oneindig deelbaar door zichzelf,het blijft wit allesinds lichter beetje grouwer of naargelang persoonlijkheid en voorkeuren,wit is mengbaar met eender welke andere "kleur"?maar zal toch dominantie uitstralen ,en telkens weer bovenop de andere kleuren herkenbaar zijn,, , zwart mengen met wit ,of wit mengen met zwart , uiteindelijk kom je telkens terug op een van de twee niet kleuren ,het zijn op zichzelf staande niet kleuren ,onmengbaar , deze niet kleuren kan je door elkaar smeren het resulteert in een onherkenbaar gemaakt afstotend geheel belangeloos
No name op 2018-01-27

0   0

voortvluchtig


dat is het hazenpad kiezen om de oorzaak te vinden dat jij de dader wil vinden die dat wel gedaan heeft
voortvluchtig is dus dat je afstand houdt van je vijand dat jij degene niet bent die in de val loopt en zijn veroorzaakte tegenslag zijn eigen val zal zijn.
Joost Kostelijk op 2018-01-25

0   1

vloggen


Je hebt het woord vast wel eens gehoord, maar wat is het nou precies? In dit artikel ga ik dit bespreken en nog veel meer.
Vloggen is een samenvoeging van twee woorden, video en bloggen. We kennen het woord bloggen al en daaruit kunnen we dus ook de betekenis uit halen. Een vlog is namelijk gewoon een blog alleen dan in video vorm in plaats van tekst vorm. Met een vlog gaan mensen vaak met een camera op stap, vervolgens filmen ze alles wat interessant is, zoals een slimme opmerking of iets grappigs. Vaak zijn het jongeren die vloggen maar laat dit je niet weerhouden, als je het leuk vind moet je het proberen wat je leeftijd ook is
LOllie op 2018-01-25

0   1

Josse


Middeleeuwse benaming vond een strijdveld dat in twee is gedeeld door middel van een houten schutting gebruikt door ridders om steekspel en te houden met paard en lans aan ieder uiteinde van het veld stonden tegenover elkaar aan weerszijde ridders opgesteld deze reden met speer en schild tegen elkaar tegemoet om zo hun speer te versplinteren op elkaar stalen borstplaat wie de kortste speer overhield was de winnaar.
Stessens marc op 2018-01-25

15   24

Abstraheren


bij een geabstraheerd beeld is de voorstelling zodanig weergegeven dat deze minder herkenbaar is, of helemaal niet meer te herkennen is. bepaalde beeldende aspecten kun je abstraheren. daarbij kun je bijv. denken aan vorm, kleur of ruimte.
 mex glorie op 2018-01-24

11   27

Arvid


pro, legend,best gamer ever .
 arvid op 2018-01-24

10   21

Nausicaa


Nausicaä betekent : de gastvrije. In de Odyssea bracht prinses Nausucaä Odysseus, die na een scheepsramp aangespoeld was op haar land (het land van de Phaeken), naar het huis van haar vader waar hij gastvrij werd ontvangen. Men bouwde voor hem een nieuwe boot opdat hij zijn reis zou kunnen verder zetten.
 Mattie Jaspers op 2018-01-22

13   25

riem


Aandrijfband van leer, die ononderbroken is gemaakt met een metalen haken sluiting. Werd gebruikt om vanaf aandrijfassen of motoren aan werktuigen een draaiende beweging toe te voeren, teneinde dat werktuig in staat te stellen te doen waarvoor het was bedoeld. Voorbeeld: een zaagmachine en een schaafmachine die door dezelfde aandrijfas werden aangedreven in een timmerbedrijf. Of in een metaalbedrijf: een mechanisch hamerblok om te smeden, slijpmachines en boormachines allemaal aangedreven door dezelfde hoofdas.
De aandrijfriem werd tevens gebruikt om afnemende machines onder een andere hoek dan evenwijdig op te stellen omdat een riem gemakkelijk 90 graden in zijn eigen vlak kan worden gedraaid.
Door de open constructie gebeurde er op de werkvloer regelmatig ongelukken mee.
C.p. De klerk op 2018-01-22

14   19

oligarchie


Uit de democratische verkiezingen worden de vertegenwoordigers van het volk gekozen bijna altijd lid van een partij.
Bij het regeren wordt de macht in werkelijkheid uitgeoefend door de leiding van de partijen die deelnemen aan de regering.
Daaruit resulteert dat de verkozenen nog minimaal betrokken worden bij de besluitvorming.
Julien op 2018-01-21

25   42

Kech


Volgens Boef is zijn Kechs Hollandse vrouwen/meisjes die rokjes dragen, alcohol drinken en tot laat uitgaan. Dit zijn overigens zelfde meisjes die hem een lift geven in geval van nood en betalen om zijn shows bij te wonen.
Bierdouche op 2018-01-21

13   18

WMB


west midden beroep dat is de af korting van deze woord maar de betekenis dat zal ik jullie nu uitleggen :west betekent:weste richting, midden betekent:in het midden en beroep betekent zoals jullie weten :werk
sedra op 2018-01-20

15   19

stille armoede


Stille armoede is : Als er geen geld meer is om eten te kopen en dat je dan van koekjes leeft of brood ( als dat er is) brood met boter suiker ( als dat er is) tot je geld wordt gestort.Stille armoede is: Dat niemand van buiten af weet dat je trek heb in een stukje kaas of misschien een gebakje..maar dat je er geen geld voor heb op dat moment.Stille armoede is dat je maag knort als je s'avonds in bed bent er probeert te slapen
 Toy op 2018-01-19

11   20

register-accountant


Persoon, die de theoretische opleiding en de praktijkstage met goed gevolg heeft doorlopen conform de Wet op het accountantsberoep en ingeschreven is in het register van de NBA als register-accountant. De register-accountant zet meestal RA achter zijn of haar naam. Register-accountant is een wettelijk beschermde titel. De RA is de hoogste kwalificatie voor controledeskundige in Nederland.
 Hans Suerink op 2018-01-18

11   19

Prammen


Niet alleen Limburgs. Zie b.v.

Zang, op het eeten van een kalfskop (Jan de Regt. 1694-17150,
vers 6: Blank en mals,blank en mals
Is hij, gelijk de hals
En prammen van een meisje
 Bennink Bolt op 2018-01-17

11   25

situeren


SITUEREN

DAT IS dat je BV. als zin ; de beschaving van de megalietenbouwers in de tijd SITUEREN.
dan moet je een plaats of een tijd geven.

SAMENVATTING=

SITUEREN is dat je een bepaalde plaats of tijd moet geven.
 vanessa de leeuw op 2018-01-16

13   17

oelewapper


Een oelewapper is de Twentse benaming voor een vlinder en wel een nachtuiltje. Oele betekend uil en wapper slaat op de vleugelslagen van de vlinder. Het woord wordt gebruikt als mild scheldwoord.
Geer op 2018-01-15

10   23

Klootviool


klootviool betekend in de oostelijke regionen van ons land ook minder bedeelde. Een andere woord is een daantje hiervoor. Bijv. Hij is zeer onhandig met een machine ze noemen hem ook wel Daantje.
D.R op 2018-01-15

12   18

andreaskruis


het kruis komt voor in de Schotse en Britse nationale vlaggen en wordt ook gebruikt als vlag of wimpel bij de Russische Marine.In het stadswapen van Amsterdam staat het onderste kruis voor barmhartigheid.Toen de broer van Petrus door de Romeinen in Patras werd veroordeeld tot de kruisdood wilde Andreas niet zoals Jezus aan een "staand" kruis worden genageld.Petrus en Andreas waren vissers en daarom werd Andreas vereerd door de zeevaarders.Vandaar het gebruik van het"liggende" kruis in genoemde vlaggen.Klopt deze lezing?
Heel graag een reactie aub.
Hoffmann S.J.J. op 2018-01-15

10   15

raid


RAID: betekent in sommige omstandigheden overval. maar natuurlijk heeft het meerdere betekenissen. dus lees ook even de andere betekenissen en kijk in wat voor soort zin het gebruikt wordt. meestal kun je dan ook al een beetje zien welke betekenis je in dit geval nodig hebt.
Fee Blom op 2018-01-14

3   7

Jinne


De naam Jinne is een Friese variant van de naam Jan. Jan is een van oorsprong Schotse mannelijke voornaam die "God is barmhartig" betekent. Het wordt in de Engelse taal echter ook als meisjesnaam gebruikt. De naam is afgeleid van het Engelse John, dat op zijn beurt weer een afgeleide naam is van Johannes.
anoniem op 2018-01-14

2   6

Her en der


her bijwoord verkorte vorm van hier. Voorbeeld: `Her en der. `vanaf lang geleden. Voorbeeld: `Er liggen nog gegevens van jaren her. `ouderwetse koetsiersterm die naar links betekent. Voorbeeld: `Als een koetsier vroeger wilde dat zijn paard naar links ging ...
DeSlimmeJongen op 2018-01-13

2   9

fryslan boppe


Oudste attestatie bopper, buppen: Brugge, West-Vlaanderen, 1292. Vgl. Ofr. boppe 'op' (Gijsseling/ Wijffels p.15). Met de vorm bopper van het oorspr. vz., vgl. over, neder en boppen van het oorspr. bw., vgl. boven, beneden. Korte betekenis: op; bovenop.
Fré Heinsius op 2018-01-13

3   10

zippy


Zippie is marrokaanse woord voor zippie a kachbe. Hier volgt een zin met zippie: Ehhh zippie wat doe je stoer taulan zippie dinemok. Je kan het woord ook gebruiken om mensen mee uit te schelden zonder dat ze weten wat het betekend. Ik hoop dat je nu de betekensi van zippie weet
 kosjer op 2018-01-12

1   9

Yentl


absoluut geen jongensnaam
origine: hebreeuws
komt van het Franse "gentille" en betekent dus "aardig,vriendelijk"
werd bekend door de kutfilm "Yentl" met Barbara Streisand
Boeit Niet op 2018-01-11

1   2

maagdenwas


Maagdenwas: was wat bijen produceren om als kapje de cellen met larven en honing af te dekken

Propolis: harsachtig materiaal, dat van boomtoppen(voornamelijk denen) wordt gewonnen.
Bijtje op 2018-01-08

103   78

Kech


Een woord dat veel wordt gebruikt door mensen met een gemiddeld lager IQ dan 20. Het woord is eigenlijk een mix van een soort boterham met een aap en een hagedis die op handen en voeten voortbeweegt ook wel "Hoer". Het komt uit het spel Dungeons & Dragons van de straat waar alleen zwarte mensen (ook wel negers/turken) het woord gebruiken. Soms zeggen mensen dat het een Marokkaans woord is maar dat is eigen mening.
Bort op 2018-01-06

8   12

gerechtigheid


gerechtigheid is volgens mij fatsoen en geen wraak of vergelding.

De wraak betekenis die de bijbelse uitleg aan fatsoen geeft, is ontstaan doordat bijna alle bijbel verhalen verkeerd zijn uitgelegd aan de de gelovigen.
Fuchs op 2018-01-06

13   11

Influencer


Bullshit, en een verzonnen woord door ignorante zogenaamde hoogopgeleide. Ha Ha . The correct manner is To influence. Get your arse in to gear. Ik moet altijd lachen hoe Nederlanders proberen smart te zijn door Engelse spreekwoorden of woorden die ze leuk vinden klinken te gebruiken tijdens een conversatie, en vaak nergens op slaat.
Ik noem het artificial intellegience. Put that in your pipe and smoke it.
B Ryan op 2018-01-06

9   13

bandeloos


Bandeloosheid komt van een koe
Koeien met cystes op de eierstokken gedragen zich als een stier!
Ze zijn continu tochtig en hebben een of beide banden (verbinding van staart naar zitbeenknobbel zakt voor het kalven)los.
Dit wordt een bandenlose koe genoemd.
Haikens op 2018-01-05Pagina:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10