Betekenis-definitie.nl

Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen.


Zoek in 1.743.684 betekenissen.Nieuwste betekenissen

0   0

pinas


Pinas is een banaan maar nu ik er achter kwam is nou dat wist ik al me achter naam is pinas geloof me en ik dink dat het een banaan is
Serena (1 april 2019)

0   1

saaf


Saaf = geld maar kan ook anders worden gebruikt bv
(Naam) ik ga je slaan
(Naam2) (saaf) we gaan zien
(Naam2) (is goed) we gaan zien
Djalla (31 maart 2019)

1   1

sisyfusarbeid


zwaar, nutteloos werk waar geen einde aan komt.
Hij moest een zware rotsblok helemaal op een berg zetten, maar wanneer hij bijna van boven op de berg was, lieten de goden hem bv. jeuk aan zijn voet hebben, waardoor de rotsblok weer helemaal naar beneden rolt. Het is dus hard werken voor niets.
anoniem (31 maart 2019)

3   2

Nova


1) Een zeer heldere, fel brandende ster. Een witte dwerg die explosief ontsteekt en daarbij een grote, tijdelijke nucleaire kettingreactie produceert.

2) Een actualiteits- en duidingsprogramma op de Nederlandse televisie.


Astronomen waren in de wolken toen ze die nieuwe supernova hadden ontdekt.
 martijnver (30 maart 2019)

1   4

as


als een vulkaan uitbarst dan komen er as deeltjes in de lucht of als je bijvoorbeeld gaat bbq en als je klaar bent dan zijn die kolen wit grijs en dat wit grijze dat er op zit is as.
M.Jafari (30 maart 2019)

0   0

Sky


Sky,

Bij deze hebben we vermoeden, dat de eerste hemel ? Deze sterrengebied, Sky wordt genoemd. Wat betekent dan Melkweg ?
Hai (29 maart 2019)

0   0

minions


Minion betekent hielenlikker
Dat klopt wat ze hebben een leider nodig in hun leven ander's zijn de minons zwaar de weg kwijt..
Poppie (29 maart 2019)

0   0

Veronique


Veronique betekent in het Latijns bijenkorf en vroeger was Veronique een heilige vrouw ze woonde tussen de bijen van daar de naam veronique(bijenkorf)
 Veerle (28 maart 2019)

1   2

karig


dat betekend --) weinig, onvoldoende en vooral in de negative vorm, bv:ik win liever de lotto dan te moeten werken voor een karig loon
marco (28 maart 2019)

1   0

happy few


Happy few. Wil voor mij zeggen: Een boterham met pindakaas. Want een woordenboek bestaat uit persoonlijke interpretaties. Niet uit feiten. Als je het mij vraagt tenminste.
joep van eck (28 maart 2019)

3   2

Utiliseren


Microsoft biedt bedrijven de mogelijkheid om Cloud Solution Provider te zijn. Daarmee geniet de organisatie een aantal voordelen. Voor Cloud Solution Providers is sinds kort een programma opgesteld. Dit programma kent een tweetal modellen, namelijk het directe- en het indirecte facturatiemodel. De organisatie dient een keuze te maken uit één van deze twee modellen. Door een keuze te maken, utiliseert de organisatie één van deze modellen.

Stel dat een organisatie besluit om het directe facturatiemodel te hanteren, dan utiliseert de organisatie het directe facturatiemodel.
 DON CORLEONE (27 maart 2019)

1   2

kaka


Kaka is een eveneens van oorsprong (Oud-)Grieks woord en betekent dan 'slecht'.Het is nog terug te vinden in het Nederlands in bijvoorbeeld 'kakafonie' (van 'kaka' en 'phonos', i.e. 'slecht' en 'klank',wanklanken dus). In het Latijn kwam het voor als 'caca' in het woord 'cacare', de vulgaire term voor zich ontlasten, wat dan weer leidde tot het Franse volkse woord 'caca' (fecaliën), een woord dat ook nog in België courant gebruikt wordt.
Christophe (27 maart 2019)

1   1

Hamas


Het woord Hamas vind je terug in het verhaal van Noach daar spreek de schrijver over dat de wereld vol was van Hamas. Maar het verhaal laat daarnaast juist zien de Hamas juist in de harten van de mensen is. De slechtheid het geweld is in hun hart.
Daarom was de vloet.
Richard (26 maart 2019)

2   2

Vergelijk


naast elkaar plaatsen om te kunnen oordelen over overeenkomst en verschil: vergelijkend onderzoek; vergeleken met vroeger is er veel veranderd; vergeleken met (of: bij) goud is zilver niet duur
samia (26 maart 2019)

1   2

bijtje


Meisjesnaam in onder andere Nederland en België. De naam is niet veelvoorkomend. Zijn ideeën over het verbieden van de naam omdat deze het kind zou kunnen schaden.
 Bijtje (26 maart 2019)

0   0

mediterraan


het klimaat in een bepaalt gebied je het bijvoorbeeld het zeeklimaat en ook nog andere klimaten maar zo is er bijvoorbeeld ook mediterraan
audrey (26 maart 2019)

1   1

paard


Een Paard is een edeldier en heeft dus officieel geen kop, geen bek en ook geen poten maar een hoofd, een mond en benen. Waarom edel omdat vroeger alleen iemand van adel een paard reed, en alles wat met Adel te maken had was edel.
Ook de spullen die we gebruiken stralen nog altijd het adele gevoel uit.

bron: https://www.minihorseshop.nl/
 Esmee_Kattenvriend (26 maart 2019)

1   1

informatisering


Het destijds in de Nederlandse taal nieuwe woord en begrip ´informatisering´ werd in 1979 voor het eerst gebruikt en kreeg als kritische betekenis, mensen en machines onder één noemer plaatsend: ´de ontwikkeling van ´informaten´, dat wil zeggen van informatie verwerkende artefacten,
J.H. Galjaard (26 maart 2019)

1   0

walen


klinkers, straatstenen. Walen of Waaltjes zijn 5-duimers van ongeveer 20 cm lang, 5 cm breed en 8 cm hoog. Er gaan zo’n 88 – 95 waaltjes in een vierkante meter.
thom (26 maart 2019)

4   2

klantenonderzoek


Onderzoek waarin men om de mening of eventuele ideeën, wensen van potentiële koper of bestaande kopers vraagt. Om zo hun product/dienst zo goed mogelijk aan de noden van de consument aan te passen
 Henri Mestdagh (25 maart 2019)

3   4

Wurpel


Wortel, slang in het water in de kleur Oranje. Het is altijd oranje. Het is ontstaan door Daphne en Manon. Als je in het openbaar dit woord zegt kun je een boete krijgen van tot de 5000,- euro. We hopen dat u nu de officiële betekenis weet van het woord Wurpel.

Die wurpels zijn heel lekker.
Ik ga vandaag een nieuwe wurpel kopen, want mijn oude is kapot.
Manon (25 maart 2019)

3   3

Ötzi


Otsi is de naam die is gegeven aan de ijsmummie van een man uit de Kopertijd. Twee Duitse amateurbeklimmers vonden hem op 19 september 1991 in de Italiaanse ötztaler Alpen.
anoniem (25 maart 2019)

2   2

Quidam


Het komt uit een episch werk van een Poolse dichter, Cyprian Kamil Norwid uit de 19de eeuw. Het is afgeleid van het Latijnse woord voor “iemand” “mens”. Quidam is een man die ernaar verlangt ergens thuis te horen. Ook iemand die zoekt naar goedheid en waarheid.
anoniem (25 maart 2019)

2   0

Kiezersbedrog


Het na verkiezing alsnog kiezen om niet beschikbaar te zijn voor de uitvoering van een ambt na (voor meerdere zetels tegelijk) verkiesbaar gesteld te zijn buiten de eigen woonplaats en de zetel beschikbaar is op basis van voorkeursstemmen.
HansD (25 maart 2019)

2   1

spiritualiteit


Het beleven van een gevoel van verbondenheid, opgaan in een groter geheel waar de eigen individualiteit even in opgaat, idee van geborgenheid en diepe vreugde.

Stel dat iedere mens een representant is van de mensheid als geheel met in zich de vorming en ervaring van de geschiedenis van de mensheid, waarbij de individualiteit als tijdelijke en unieke verschijningsvorm gezien wordt, dan zou het ervaren van spiritualiteit een gevoel van geborgenheid en mededogen met betrekking tot iedere medemens en de eigen individualiteit kunnen zijn. Dan zou de mensheid zelf mededogen in zich dragen, waarbij alle afwijking van mededogen door de mens zelf veroorzaakt wordt.
Anna (25 maart 2019)

0   1

Cellulose


Cellulose is een polysacharide die door nagenoeg alle planten wordt gemaakt (vooral bomen). De stof zit in veel natuurlijke vezels. Hout bestaat voor een groot deel uit cellulose, maar bevat ook andere stoffen als lignine en hemicellulose. Katoen en watten zijn nagenoeg zuivere cellulose. Cellulose is ook een van de stoffen die zich bevindt in de celwand van planten. Cellulose is slechts een van de polymeren die kunnen worden gemaakt van glucose; andere zijn bijvoorbeeld zetmeel en glycogeen.
Nouhaîla (24 maart 2019)

0   0

Thermobarische bom


Thermobarische bom is een bom dat in samenwerking met benzine , al de zuurstof uit de lucht haalt waardoor de slachtoffers in wezen stikken.
Ahmet (24 maart 2019)

0   1

arrogant


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
chefara (23 maart 2019)   NSFW / 18+

1   0

alinea


Een alinea begint ALTIJD op een nieuwe regel
2: ren onderverdeling can een stuk
3: een alinea kan ook vertellen waar de onderwerpen over kunnen gaan je hebt daarvoor ook kernzinnen.
Alinea (23 maart 2019)

0   0

sonde


Een medisch instrument waarmee vocht uit het lichaam wordt afgevoerd of erin gebracht. Bijvoorbeeld: vloeibare voeding, geneesmiddelen,...
Nathalie (23 maart 2019)

1   4

saaf


saaf beteknt ook wel geld

' hele dure waggie want die rijdt heel fijn'.
'SAAF'

uit killer kamal met saaf saaf
 Guilllaume (23 maart 2019)

1   0

knijzen


Knijzerij: ik zou daar de knijzerij krijgen betekent : het zou me aanvliegen, het lijkt me erg eenzaam, ik zou daar somber van worden.

Wonen in een huis midden in het bos, zeer afgelegen.
Jaap Buijs (22 maart 2019)

1   0

touche


1) Een toets, een vleugje, een klein beetje van iets dat je aan iets anders toevoegt. Vaak gaat het om een eigenschap of een kenmerk, zoals een "touche stijl" of een "touche luxe".

2) Een fysieke aanraking, een contact tussen mensen of voorwerpen.


Die vintage lamp voegt een touche retro aan het interieur toe.
 martijnver (22 maart 2019)

0   1

recognition


Erkenning. In zakelijke omgeving vaak gebruikt in relatie tot medewerkers. Hoe kun je goede prestaties, gedrag herkennen en wat kun je doen om hier erkenning aan te geven. Vaak in de vorm van een compliment, een bonus, zichtbaarheid geven aan de rest van de organisatie (bijv. benoemen tijdens een bedrijfsbijeenkomst), vermelding met foto in het bedrijfsblad of op het intranet, etc.
 sabrina bunt (22 maart 2019)

0   0

whola


Whola wordt gebruikt door de jeugd van 2018. Het komt wellicht van de Marokkaanse jongeren die zich aanpassen aan het Nederlands maar dit stamde af van 'ik zweer het je'.
Gert Verboek (22 maart 2019)

0   0

Vacuum


Vacuum ruimte is een ruimte waarin een druk heerst lager dan atmospherisch , het hoeft dus niet een total materie loze ruimte te zijn (100% ruimte) maar bv half vacuum (50%) of een andere gradatie
Hans Hulscher (21 maart 2019)

5   4

Wollah


Wollah is een bijvoeglijk naamwoord van rappers. Hiermee willen ze eigenlijk zeggen dat het zelfstandig naamwoord van wol gemaakt is.

bv. die groene kechies met hun Wollah sokkah
Hugh Jass (20 maart 2019)

0   0

Spookgedachte


Gedachte die niet echt bestaan maar in het hoofd van iemand. Die in het realiteit niet bestaan. V.B mijn broer zegt dat hij bij was en heeft aangebeld terwijl dat niet
is. Of mijn vriend zegt weet je nog toen we in spanje op het strand waren zonder echt te zijn gebeurd.
Chefara (20 maart 2019)

0   2

Uitschrijven


1.Helemaal opschrijven ( Voorbeeld: Ik moet deze betekenissen nog uitschrijven)
2. Je gaat ergens uit waar je ingeschreven bent, bijvoorbeeld een club of een wedstrijd ( Voorbeeld: Ik ben ingeschreven bij deze club,maar dat vind ik niet leuk en ik ga me weer uitschrijven)
 Melis (20 maart 2019)

0   1

WJNMK


het betekend; wil je nooit meer kwijt, dat zeg je tegen iemand zoals bijv. je vriendje/vriendin of je beste vriend of vriendin maar je kan het ook zegen tegen iemand waarvan je heel veel houdt.
marit (20 maart 2019)Pagina:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10