Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden!. Betekenis toevoegen.

Nieuwste betekenissen
1 Thumbs up   0 Thumbs down

Bich


Bruh mensen zeggen dat bick een naam is of met korte roken maar warooom moeten jullie dat weten jullie weten dat het gemeeen is
Rayahana - 13 september 2023

1 Thumbs up   1 Thumbs down

bruh


Stel papegaaien zijn het. Je bent toch niet achterlijk met "bruh". Dan kom je echt een paar hersencellen te kort. Je bent geen koe of Neanderthaler, die kan je het niet kwalijk nemen. Ze nemen alles van elkaar over zonder te weten wat het betekend.
anoniem - 13 september 2023

0 Thumbs up   0 Thumbs down

kèl


Mijn oom- frietkraamhouder in Tiel- gebruikte het woord ´kel´ ook altijd wanneer hij sprak over een jongen in zijn buurt. Bv: " da´s me ne ´kel´ man! "
An Wouterse, Chaam - 13 september 2023

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Karhu


Karhu ' the finnish sportsbear' is een Fins sportmerk.

Karhu is in 1916 opgericht in Helsinki. Ab sportartiklar Oy stichten een kleine werkplaats in het centrum van Helsinki. Hier werd lokaal ingekocht hout verwerkt tot producten als: ski's, speren en discussen. Hardloopschoenen werden er ook gemaakt en destijds gedragen door Hannes Kolehmainen, de eerste “Flying Finn”, en Ville Ritola.

De bedrijfsnaam werd in 1920 aangepast naar Karhu, wat in het Fins beer betekent. “The Flying Finns” domineren de hardloopbanen over de hele wereld wat ervoor zorgt dat Karhu over de hele wereld bekend wordt. Wat ook hielp was dat Paavo Nurmi negen gouden olympische plakken behaalde op de olympische spelen.

Karhu is dominant op de Olympische spelen van 1952 in Helsinki Finland. Met 15 gouden plakken van hardlopers op Karhu Spikes. Karhu verkoopt het drie strepen trademark aan een bekend atletiek merk die er momenteel nog steeds gebruik van maakt.
Irene - 13 september 2023

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Lange Voorhout


De loopsteven van een boot ( felucca) om zwaardvis te bejagen en te vangen in Straat Messina nabij Reggio Calabria Italië
anoniem - 13 september 2023

2 Thumbs up   2 Thumbs down

Slay


Slay betekend doden (slaugther of slachten)

Wee hun die het kwade goed noemen en het goede kwaad; die duisternis voorstellen als licht en licht als duisternis; die bitter doen doorgaan voor zoet en zoet voor bitter.
Jesaja 5:20
Willy - 13 september 2023

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Kop van Jut


De ´kop-van-jut´ is een traditionele kermisattractie, waarbij getracht wordt om zo hard met een hamer op een hefboom te slaan dat een gewicht hoog genoeg langs een rail gelanceerd wordt om tegen een bel te slaan. De ´kop van Jut zijn´ is ook een uitdrukking om aan te geven dat iemand de zondebok is en het moet ontgelden. Beide namen verwijzen naar moordenaar Hendrik Jut, een persoon die echt heeft bestaan.

Bron: https://bertvanzantwijk.com/2021/01/17/de-kop-van-jut/
Bert van zantwijk - 13 september 2023

0 Thumbs up   0 Thumbs down

BIBO


Bulk In Bags Out. Transport methode zeevaart, nl laden en vervoer in bulk en verpakken tijdens het lossen in bijv. Jute zakken. Zie ook mv CHL Innovator, mv Mrs Mackay
Peter Meijering - 13 september 2023

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Joke


Joke is een Joodse naam afgeleid van Jochabeth dat betekent God is goed. Joke is ook afgeleid van Johanna/Johannes dat betekent Yahweh is genadig.
Johanna - 13 september 2023

1 Thumbs up   0 Thumbs down

Layth


Leyth is een Arabische jongensnaam.
Leyth betekent: leeuw, grootmoedigheid, kracht, sterk, dapper.

De naam is een oude naam, maar draagt een goede en nobele betekenis, en is dan ook geliefd onder de Arabieren.

Leyth spreek je uit als: leej - th (those op zijn Engels)

Mogelijke schrijfwijze: Leyth, Laith, Laïth, Layth.
Hanan - 13 september 2023

0 Thumbs up   0 Thumbs down

BTG


Besluit Tijdelijk Gebruik.
Herverkaveling - ruilverkaveling - kavelruil
Vooruit lopend op de akte van toedeling kunnen eigenaren al overgaan, op basis van het BTG naar de aan hen toegedeelde percelen.
Johan Hoekstra - 13 september 2023

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Nacht und Nebel


Ik bestudeer de militaire carrière van een Luitenant-Generaal die tijdens WO II door de Duitse bezetters ter dood werd veroordeeld. De veroordeling werd duidelijk omschreven als Nacht und Nebel Ohne Ende . Blijkt dat er dus een andere ( misschien ) weinig voorkomende veroordeling werd geveld .
Raf Nagels - 13 september 2023

0 Thumbs up   1 Thumbs down

Dorita


Afkorting van Theodora is ook in het Spaans: Dora. De Spaanse verkleiningsuitgang voor namen eindigend op een a is in die taal: ita. Dus Dorita is in het Spaans wat in het Nederlands is: Doortje.
Huub Appel - 13 september 2023

1 Thumbs up   0 Thumbs down

Ineke


Ineke. Is mijn moeder. Voldoet aan elke betekenis van haar naam: God voorziet en maakt beter. Of de betekenis: zuiver. Ik ken niemand in mijn leven die zo'n oprecht mooi, lief, empatisch, en behulpzaam mens is als mijn moeder Ineke. De bijnaam van haar ouders was Pien. Dat is hoe ik mijn dochter ga noemen.
Elisabeth Maaike Kru - 13 september 2023

0 Thumbs up   0 Thumbs down

arrogant


Regering is ook arrogant ze denken alles goed te doen, maar als het er op aan komt hebben ze er geen herinnering of verstand van.
Royalbiker.NL - 13 september 2023

0 Thumbs up   1 Thumbs down

shastra


Shastra (शास्त्र, Śāstra, is een Sanskrietwoord dat "voorschrift, regels, handleiding, compendium of verhandeling" betekent. Het woord wordt over het algemeen gebruikt als achtervoegsel voor technische of gespecialiseerde kennis op een bepaald gebied van de praktijk.
Michiel Koperdraat - 13 september 2023

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Laadvermogen


de taal verbasterd.
laadvermogen definitie logica is,
dat wat het kan dragen.
de overhied hanteerd de polaire oppositie van wat een woord feitenlijk betekd en usupeerd deze door hier zijn eigen betekenis aan te geven namenlijk dat wat de overheid vind dat de waarheid is,
laadvermogen overheid/cbs ie namenlijk dat wat de overheid vind dat het maximaal laadvermogen is , en dus niet dat wat het maximaal KAN dragen.
door deze ge-usupeerde wij beslissen wat waar is en nioet dat wat feitenlijk waar is mentaliteit zakken de meeste mensen inherent voor hun examens. dank daar voor
(sarcasme definitie overheid) luistert niet naar ons.
Jan Rex - 13 september 2023

2 Thumbs up   0 Thumbs down

tata


Het is een afkorting van patata, aardappel. Een negatieve manier om een blank iemand aan te duiden. Alle andere uitleg is schijnheilig.
anoniem - 13 september 2023

1 Thumbs up   0 Thumbs down

De vondeling van Ameland


De vondeling is als baby de zee in gegooid. Daar voelde hij zich thuis, ‘als in de baarmoeder’. Op het land, Ameland, voelde hij zich nooit thuis. Hij werd niet begrepen, hij wilde terug naar waar hij vandaan kwam: naar de zee, zijn thuis. Zodra hij oud genoeg was, deed hij dat dan ook: hij liep de zee in - hij was weer thuis.
Moraal: je wilt altijd terug naar waar je vandaan komt, naar waar je je thuis voelt.
Louise - 13 september 2023

0 Thumbs up   1 Thumbs down

regulier


- Normaal.
- Régulier (Fr).
- Conform de regels, (volgens de regels).
- Een symetrische presentatie met karakter.
- Geordend.
- In Harmonie.
Ewout M. Postma. - 13 september 2023

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Bagatelliseren


Een eerdere uitspraak een wending geven
Aandeel van de persoon of instantie verdedigd zich door te Bagatelliseren.
Toen het team moest uitleggen waarom het project was mislukt, probeerden ze elk op hun beurt hun eigen fouten te bagatelliseren.
c.p vd M - 13 september 2023

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Jaynie


Jaynie betekend God van de sterren en nacht ook staat het bekend als een Engelse meiden naam die ik dus heb en betekend het ook liefdesgodin
Jaynie - 13 september 2023

1 Thumbs up   0 Thumbs down

kkr


Sommige kinderen vinden het cool om zo met kkr te schelden sommige mensen en kinderen zijn daar gevoelig aan als iemand het in hun familie hebben of dood zijn gegaan meestal ge breuken ze kkr in een ruzie en dan vraagt de gene stop aub met het woord kkr als mensen het niet leuk vinden stop er dan ook mee !
Anoniem - 13 september 2023

0 Thumbs up   0 Thumbs down

baios


BAIOS
Belgische Arts Assistent In Opleiding.
Arts in opleiding tot medische specialist, afkomstig uit Belgie.
anoniem - 13 september 2023

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Imagine


Ookwel im-agi-ne, betekend meer dan alleen "stel je voor", want stel het eens voor, wat zou het anders kunnen betekenen?

Niemand zal het weten.
Max - 13 september 2023

0 Thumbs up   0 Thumbs down

evenoude


Veertiende eeuws gedicht: “ evenoude” : je mannelijk gestel
( veel leuker dan “ mijn jonge heer “.
anoniem - 13 september 2023

2 Thumbs up   0 Thumbs down

tsjoep


Tsjoep (de; o; meervoud: tsjoeps)
Woord dat gebruikt wordt om een afdeksel te beschrijven door leden van het pmt Milcobel Brugge. Meestal heeft een tsjoep een kegelachtige vorm en kan het gezien worden als een afzonderlijk element op het uiteinde van een groter geheel. Echter zijn er ook andere gevallen gekend.
Thomas - 11 juli 2023

2 Thumbs up   0 Thumbs down

Rammstein


De Duitse band Rammstein vernoemde zich naar deze vliegbasis, maar om ethische redenen plaatste ze een extra M waarmee het een nieuwe vertaling kreeg, namelijk ram-steen, en waardoor de link met de vliegramp minder sterk werd. Wel maakten ze een nummer Rammstein dat over de vliegramp gaat.

BRON: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vliegbasis_Ramstein
Sjakalicious - 11 juli 2023

2 Thumbs up   1 Thumbs down

yemma


Het is wel degelijk berbers. Ik ben berber, en wij gebruiken dat woord voor moeder. Misschien stamt het ergens anders vanaf, maar het is gewoon een gebruikelijk berbers woord voor moeder.
Yasmina - 11 juli 2023

3 Thumbs up   1 Thumbs down

barrier


'Halse Barrier' is de naam van een tolhuis bij het buurtschap Hal (gemeente Boxtel). Dit tolhuis werd in 1742 in opdracht van de de stad Den Bosch gebouwd bij de aanleg van de Steenweg Eindhoven 's-Hertogenbosch welke langs Hal liep. Tegenover De Halse Barrier lag een uit- of afspanning die eerst De kievit en later De Zwaan heette
Piet Brugman - 11 juli 2023

1 Thumbs up   2 Thumbs down

down to earth


Iemand die realistisch in het leven staat, je kan diegene recht in de ogen kijken. Oftewel, hij mist een streepje.
Geen dank
Chromo’s zoon - 11 juli 2023

2 Thumbs up   1 Thumbs down

koelie


Hindoestanen worden vaak uitgemaakt voor "koelies".
In juli 2023 heeft de rechter een uitspraak gedaan dat het woord strafbaar is.

Oorspronkelijk komt het woord uit het chinees, wat betekent: bitterkracht. Het werd gebruikt voor hardwerkende mensen.
Vervolgens heeft het woord Koelie zich verspreid in India. Daar betekent het "lastdrager". In india heeft het geen negatieve betekenis.
Gaandeweg is in Suriname de term Koelie controversieel geworden. En werd het een scheldwoord door de gezeten bevolking(wat we nu noemen de afro surinamers en gemengde surinamers).
Als ze de contract arbeiders wilden beledigen gebruikten ze de naam "koelie".
Na een tijd namen de hindoestanen veel aanstoot, en na veel protesten werd de term gezien als scheldwoord, en dat het niet meer acceptabel was om het te gebruiken.
Het is denigrerend netzo als het N woord.
pim_nl - 5 juli 2023

4 Thumbs up   1 Thumbs down

Nijverheid


Nijverheid duidt op de industriële productie van goederen, ofwel de activiteiten waarbij grondstoffen worden omgezet in eindproducten op een georganiseerde en grootschalige manier. Vaak houdt dit in dat mensen en machines betrokken zijn bij processen die gericht zijn op het creëren van iets waardevols, of dat nu een fysiek product is of een service. Bovendien kan nijverheid ook betrekking hebben op handel, het proces van het kopen en verkopen van goederen of diensten. Het is dus nauw verbonden met economie en bedrijfsleven. Het begrip impliceert een bepaald niveau van inspanning, toewijding en vakmanschap in het uitvoeren van taken. Nijverheid is dus zowel een teken van economische productiviteit als van persoonlijke inzet en harde arbeid. Het benadrukt de waardering voor het werk en de inspanningen die nodig zijn om iets van waarde te creëren.

- "In onze stad is veel nijverheid. Dat betekent dat mensen hier dingen maken, zoals fietsen en speelgoed, die ze vervolgens verkopen."
- "Mensen die heel hard werken, laten nijverheid zien. Bijvoorbeeld, een bakker die vroeg opstaat om brood te bakken voor de hele buurt."
- "Nijverheid kan ook zijn wanneer iemand iets bouwt. Als je een zandkasteel maakt op het strand, dat is jouw vorm van nijverheid!"
- "De nijverheid in ons land zorgt ervoor dat we spullen hebben zoals kleren, voedsel, auto's en nog veel meer. Zonder nijverheid zouden we veel van deze dingen niet hebben."
gpt4 - 5 juli 2023

1 Thumbs up   1 Thumbs down

Jaynie


Jaynie betekend God van de sterren en nacht ook staat het bekend als een Engelse meiden naam die ik dus heb en betekend het ook liefdesgodin
Jaynie - 5 juli 2023

1 Thumbs up   0 Thumbs down

Azad


Azad is een jongens naam met de betekenis "vrijheid" uiteraard is het een koerdische naam dat ook in het taal azâd vrijheid betekent
Azad - 5 juli 2023

2 Thumbs up   0 Thumbs down

privilege


Privelegdes soort onderdrukking van persoon of personen. De ene groep mag veel meer mooie dingen en heeft ook veel meer rechten, terwijl de andere zwakkere groep minder mag en moet werken voor degene met meer privelegdes zijn of haar naar zijn zin te maken. Meestal speelt ras en onderscheid ook een grote rol bij privelegdes.
Chefara - 5 juli 2023

1 Thumbs up   0 Thumbs down

coördinator


IS IEMAND DIE DE VERSCHILLENDE TAKEN VAN
BEPAALDE DOELGROEPEN AANSTUURT ZODAT
HET GEHEEL OP ELKAAR IS AFGESTEMD ZODAT
TIJD KAN WORDEN GEWONNEN OOK EFFICIENTIE EN HET OOG KAN HOUDEN OP DE JUISTE SAMENWERKING.
Herman Blokland - 5 juli 2023

2 Thumbs up   0 Thumbs down

Thermofobie


Angst voor de hitte.

Te warm zijn, heel erg zweten, aanraking met plakkerige hete voorwerpen kan paniek veroorzaken

Zelfs het denken aan deze gebeurtenissen kan erg naar zijn.
Randa - 5 juli 2023

3 Thumbs up   1 Thumbs down

Jep


Jep heeft meerdere betekenissen maar het komt op hetzelfde neer:
-idioot
-gestoorde gek
-persoon met gedragsstoornissen
Petra - 5 juli 2023

4 Thumbs up   0 Thumbs down

Makamba


Nederlanders die jarenlang op een van de eilanden hebben gewoond en er bulterriër kennen eten maar al te goed dat het een scheldwoord is voor blanke Nederlanders
Loui - 5 juli 2023

Pagina:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10