Betekenis-definitie.nl

Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen.


Zoek in 1.782.693 betekenissen.Nieuwste betekenissen

1   1

so


So is een afkorting van een engelse zin: Shout out dat zeggen heel veel mensen die straat taal gebruiken. Dat is iemand danken in videos en nog veel meer
anoniem op 2017-02-01

0   5

organische architectuur


Organische Architectuur is architectuur waarin er wordt gestreefd naar duurzaamheid en leefbaarheid voor de woning. Ook wordt er rekening gehouden met een prettigere vorm mensen en worden er vaak natuurlijke materialen gebruikt. Deze organische architectuur is opgekomen in het begin van de 20e eeuw. Een hele bekende en belangrijke architect is Antoni Gaudí. Hij is bekend van onder andere de Sagrada Familia in Barcelona.
 Matthijs van Delft op 2017-02-01

0   0

Aga


Aga is in het surinaams een nederlandse stad welke moet ik nog uitzoeken het zou fijn zijn als jullie mij willen helpen het is voor een project ik moet surinaams leren om dat ik daar met mijn bedrijf dingen ga exporteren
 Jweani op 2017-02-01

1   0

e.g.


De afkorting komt uit het oude latijn. ''Exempli'' is bijvoorbeeld en ''gratia'' is letterlijk vertaald gunst. e.g is dus Exempli Gratia.
e.g. op 2017-01-31

0   0

mobbing


Het gedrag van jakhalzen die uit een groep prooien een zwakke prooi: jong, oud, kreupel, zwanger, er een uitkiezen, afzonderen, doden en verslinden.
 Bob van der Meer op 2017-01-31

0   0

syntax


syntax is de vorm en structuur van de informatie. ook is een syntax een Engelse muziekgroep die elektronische muziek maakt. Die groep werd in 2002 opgericht door Mike Tournier en Jan Burton na het succes van het album Risotto van de groep fluke.
 mia maartens op 2017-01-30

0   0

Viral


VIRAL is bedoeld als grap. Omgekeerd LARIV betekend : Man met
één korter been (in zeer oud sanskriet)
Kijk hem daar eens larivven! Een scheldwoord in de oudheid.
 Jef Wittebol op 2017-01-29

0   1

functioneren


Gedaan hebben wat je moest doen - eenmalig werkwoord
betekenis> de opdracht uitvoeren die je (zelf) opgekregen hebt
samenvatting doen wat je moe(s)t doen
anoniem op 2017-01-29

0   0

loeke


Loeke is gewoon bijzonder omdat het zelden voorkomt en ben tevreden met die bijzondere naam.
Dus voor mij is de betekenis (bijzonder)
 Loeke  op 2017-01-29

0   0

spontaan


spontaan: spontaan betekent lief, aardig. dus de betekenis van spontaan ben jij wel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!van Estella
9 jaar (bijna 10)
gemaakt in 27-01-2017
anoniem op 2017-01-27

0   0

kroonprins


Ik kan uitleggen wat een kroonprins is.
Een Kroonprins is iemand die, als de koning of koningin overlijdt of afstand doet van de troon, de volgende koning wordt. Hij is de eerste in de lijn van opvolging van een land, en na hem komen zijn zonen en- of dochters.
bas op 2017-01-27

0   4

industriƫle@revolutie


Door de industriële revolutie veranderde de manier waarop spullen werden gemaakt. Eerst werden spullen (zoals kleding) met de hand gemaakt. Door de industriële revolutie konden de spullen met machines gemaakt worden. Machines konden veel sneller de spullen maken. Hierdoor werden de spullen ook goedkoper en konden meer mensen het kopen. De industriële revolutie begon in de achttiende eeuw in Groot-Brittannië. Het werk in de textiel veranderde. Het weven gebeurde niet meer met de hand maar met een machine.
 broekjan op 2017-01-27

1   0

druistig


Een druistig mens is geneigd overal tegen in te gaan, tot in het absurde toe. Je zou zo iemand een pathologische DWARSLIGGER kunnen noemen. Ik hoop en vertrouw dat deze verklaring niet INDRUIST tegen "het algemene gevoel".
Bart Klein op 2017-01-27

0   0

arrogant


Maar stel dat je nou echt beter bent dan de rest, betekend dit dan dat je dit niet mag zeggen? Want dan ben je arrogant of is dit dan een uitzonderlijke situatie.. Ik heb hier zelf nogal vaak ervaring mee namelijk.
anoniem op 2017-01-26

0   2

weeromstuit


Van weeromstuit: In reactie op
Wat weer, terug stuit. Als een bal die terug stuit. Er was actie dan mag je reactie verwachten, dat is een gegeven, dat mag je verwachten. Uiteraard, als in een natuurwet was er van weeromstuit een reactie. Zelfs van weeromstuit vloog de boemerang hem terug tegen het hoofd.
Dangez Ivo op 2017-01-26

0   3

Sonny Boy


De betekenis van Sonny Boy is 'vrolijke jongen'. Het is de titel van het boek wat is geschreven door Annejet van der Zijl in 2004. In 2011 is hier een film over gemaakt. Het verhaal gaat over een gezin die Joodse mensen verstopt bij hen thuis tegen de Duitsers. Later wordt het gezin zelf opgepakt.
 Patricia van der Zee op 2017-01-26

1   3

huismus


Het woord HUISMUS kan twee dingen betekenen. De eerste betekenis is de soortnaam. De tweede betekenis is spreekwoordelijk.
.
Soortnaam:
Wordt het over een bepaald klein bruin vogeltje gezegd, dan bedoelt men de soort vogel; de Huismus. In eerste instantie werd deze door Linnaeus geclassificeerd als Fringilla. Twee jaar later door Bresson (1760) als familie uit de Passers, waarna de naam Passer domesticus volgde. Om heel precies te zijn leeft in Nederland vooral de Passer domesticus domesticus.
.
Wordt het over een ander wezen dan boven genoemd vogeltje gezegd dan zit men er met de determinatie van de soort naast OF men bedoelt de titel spreekwoordelijk te gebruiken.

De spreekwoordelijke Huismus:
Wordt iemand die duidelijk niet tot de vogelfamilie der passers behoord een HUISMUS genoemd, dan bedoelt men te zeggen dat dit wezen erg aan huis gebonden is. Vaak ook wordt bedoeld dat dit wezen in een zeer beperkte kring het eigen leven lijdt.
Beide suggesties kloppen met de soort vogel; deze is inderdaad aan woningen gebonden en komt inderdaad vaak niet verder dan 200m van de vaste verblijfplaatsen vandaan.
Huismus Bescherming  op 2017-01-26

0   0

kiescollege


De gezamenlijke leden van de 12 onderscheiden provinciale staten in Nederland vormen tezamen het kiescollege voor de verkiezing van de leden van de Nederlandse Eerste Kamer.
 Herman van Bemmel op 2017-01-26

0   4

BIJTWONDEN


bijtwonden zijn wonden op je huid dat door katten of honden word veroorzaakt het kan door allerlei verschillenden dieren zijn meestal door katten of honden of zelfs door al mensen te hard bijten als het te ernstig is moet je naar art gaan of passende medecijnen pakken als het niet behandelt wordt kan je ziekte tetanus krijgen of rabiës een besmettelijke ziekte en het komt door de baterien van de dier dat toevallig in je bloed terechtkomt neem daarvoor voldoende antibiotica
Lisa op 2017-01-25

0   0

salak


salak is een turks woord het betekend sukkel. dus ja dit moet 50 tekens lang zijn maar meer heb ik niet te vertellen. sorry. het is nu hopelijk lang genoeg
 salak op 2017-01-24Pagina:   1 2 3 4 5 6 7 8 9