Betekenis-definitie.nl

Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen.


Zoek in 1.783.332 betekenissen.Nieuwste betekenissen

2   2

apk


apk betekent algemene periodieke keuring dan wordt de auto gecheckt of de remmen tegelijk stoppen of de grip goed is of er alles onder de auto goed vast zit wat er in de gas zit of de lampen goed werken dat doen ze daar. Als je auto niet veilig is wordt hij afgepakt.
het niet alleen voor auto ook voor brommers en anderen voertuigen .
yahye op 2017-03-03

0   1

dagga


Eind van de dagga ik naar huis.
Een veel voorkomende typfout wanneer men geen spatie gebruikt. Dit kan als oorxaak hebben te weinig tekens over op het twitterbericht of gewoonweg naast de spatiebalk te typen. Ook kan het in het twents gebruikt worden als 1 woord wanneer het er eigenlijk 2 zijn.
Dvdk op 2017-03-01

0   1

askruisje


Het askruisje wordt gegeven door de priester als openbare boete doening, omdat eigenlijk iedereen in het af gelopen jaar weleens iets doet wat niet helemaal door de beugel kan. Dit is rond 1200 door ROME voorgeschreven.
Hiervoor kregen alleen de vrouwen een kruisje op hun voorhoofd.
En bij de mannelijkebevolking ging het beduidend rigoureuzer daar werd het as over hun hoofd uitgestrooit.
Henk.J.E. op 2017-03-01

0   1

doeluitkering


Uitkering die toekomt aan personen in een bepaalde doelgroep bv kinderen, ouderen etc en waarvan de besteding bedoeld is om ten goede te komen van de betreffende persoon bv zijn/haar noodzakelijke kosten
anoniem op 2017-03-01

0   1

miniaturisten


Een miniaturist is een persoon bij wie zijn grote kracht ligt in het schrijven van kleine muziekvormen met vaak een ongecompliceerd verloop. Dat is hetgeen dat vooral tor uitdrukking komt in de muziek.
fientje op 2017-03-01

0   1

Semi-autonoom Sociaal Veld


Semi-autonoom Sociaal Veld
Een semi-autonoom sociaal veld is een mooie term voor het begrip "groep". Het gaat hier om een groep mensen die dezelfde gedragsnormen heeft.
Bron: leerwiki.nl
koekkoek op 2017-02-28

0   1

Winkelformule


Een winkelformule is de manier hoe een bepaalde winkel of winkelketen zijn producten aanbiedt aan de klant, de uiteindelijke consument. De doelgroep, een groep mensen met specifieke kenmerken, wensen en behoeften waarop je de winkel afstemt.
 Tom Zeegers op 2017-02-27

0   1

kraak


Als je een pinautomaat laat ontploffen om al het geld wat erin zit eruit te halen, maar ze hebben al extra beveiliging gezet op sommige pinautomaaten maar toch gebeurt het nog vaak en voornamelijk in België.
anoniem op 2017-02-26

0   1

Darkride


Een darkride (Nederlands: donkere rit) is een overdekte pretparkattractie. De bezoeker wordt door de verschillende scènes geleid in een transportmiddel dat een vast traject volgt. Bij een darkride kunnen verschillende vervoerstypen gebruikt worden, zoals boten of (hangende) gondels. De snelheid van het transportmiddel ligt meestal "laag" ..
Bron: nl.wikipedia.org
je moeder op 2017-02-26

0   1

account


Een account is een persoonlijke toegang. Op naam dus, al of niet beveiligd met een wachtwoord of iets dergelijks.
Waar zo'n account zoal toegang toe verschaft, kun je in de andere reacties op deze site lezen.
 Cees Boot op 2017-02-26

0   3

Bff


Bff betekent in het nederland beste vriendinnen vr altijd. Het kan zowel een meisje als een jongen zijn.een bff is iemand waar je op kunt vertouwen, waar je alles kunt zeggen, altijd voor je zal klaarstaan,... Ze zal je nooit meer verlaten dat zn bff's
anoniem op 2017-02-25

2   5

FMD


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Marijn van Eijk op 2017-02-25   NSFW / 18+

3   1

Egma


Egma is was een Eurodancegroep uit Eindhoven van produses Eef/Ege van krüysdijk en Marcel Theunissen. De naam Egma onstond uit 1twee voorletters van Eeg/Eege en twee voorletters van Marcel. De groep bracht single uit als Let The Bass Kick (1991) op het Mindtown-label, en nummers Never Gonna Loos your Love (1993, love is (1993), Make My Day En Tell. Groeten van Romy Smit
Romy Smit op 2017-02-24

0   1

bevroren


~ tradities niet via wetten bevroren moeten worden, betekenis: het moet niet door wetten verknalt moeten worden

~ letterlijk: het water is bevroren

~meervoud verleden tijd:: t.t: ik bevries, hij bevriest,:: v.t wij bevroren
anne op 2017-02-23

0   1

SBA


Serviceberichten Aanslag
De Belastingdienst biedt intermediairs de mogelijkheid om Serviceberichten Aanslag (SBA's) aan te vragen. Zij krijgen dan digitale berichten met gegevens van aanslagen, kennisgevingen en beschikkingen die naar hun klanten zijn gestuurd.
R.Vellinga op 2017-02-23

0   2

datingfraude


Romantische fraude, ook wel bekend als datingfraude is het oplichten van een slachtoffer door hem of haar verliefd te laten worden op de oplichter, of door het slachtoffer (valse) hoop te geven op een liefdesrelatie.
 TalenRobbie op 2017-02-21

1   2

LM


De betekenis van lm is nog door niemand gezegt hier de meeste mensen gebruiken de afkoring lm als laat maar like als dat waar is en zeg ook even of jij lm als laat maar gebruikt en niet als love me of lick me echt zo van nou nee lm (laat maar)
anoniem op 2017-02-20

4   1

CPT


Committee for the Prevention of Torture (Europees Comité voor de Preventie van Foltering en Onmenselijke of Vernederende Behandeling of Bestraffing)
Bron: http://www.cpt.coe.int/dutch.htm
anoniem op 2017-02-20

0   0

Consumptiemaatschappij


De consumptiemaatschappij is een concept dat ontstaan is in 'the gay twenties' in de Verenigde Staten en in 'the golden sixties' in West-Europa. Het concept houdt in dat de consument massaal consumeert (=vaak dingen koopt, die stuk gaan en dus vervangen moeten worden) om de massaproductie bij te houden.
Ges ht op 2017-02-19

0   0

immuun


Immuun zijn voor een ziekte betekent : dat je niet meer ziek kan worden door dezelfde ziekteverwekker, omdat je witte bloedcellen al ‘weten’ wat voor soort het is, dus de witte bloedcellen kunnen in een korte tijd antistoffen maken (die de ziekteverwekker onschadelijk maakt)
Keli op 2017-02-19Pagina:   1 2 3 4 5 6 7 8 9