Betekenis-definitie.nl

Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen.


Zoek in 1.791.028 betekenissen.Nieuwste betekenissen

1   2

maagdenwas


Maagdenwas: was wat bijen produceren om als kapje de cellen met larven en honing af te dekken

Propolis: harsachtig materiaal, dat van boomtoppen(voornamelijk denen) wordt gewonnen.
Bijtje op 2018-01-08

65   51

Kech


Een woord dat veel wordt gebruikt door mensen met een gemiddeld lager IQ dan 20. Het woord is eigenlijk een mix van een soort boterham met een aap en een hagedis die op handen en voeten voortbeweegt ook wel "Hoer". Het komt uit het spel Dungeons & Dragons van de straat waar alleen zwarte mensen (ook wel negers/turken) het woord gebruiken. Soms zeggen mensen dat het een Marokkaans woord is maar dat is eigen mening.
Bort op 2018-01-06

7   12

gerechtigheid


gerechtigheid is volgens mij fatsoen en geen wraak of vergelding.

De wraak betekenis die de bijbelse uitleg aan fatsoen geeft, is ontstaan doordat bijna alle bijbel verhalen verkeerd zijn uitgelegd aan de de gelovigen.
Fuchs op 2018-01-06

13   11

Influencer


Bullshit, en een verzonnen woord door ignorante zogenaamde hoogopgeleide. Ha Ha . The correct manner is To influence. Get your arse in to gear. Ik moet altijd lachen hoe Nederlanders proberen smart te zijn door Engelse spreekwoorden of woorden die ze leuk vinden klinken te gebruiken tijdens een conversatie, en vaak nergens op slaat.
Ik noem het artificial intellegience. Put that in your pipe and smoke it.
B Ryan op 2018-01-06

9   12

bandeloos


Bandeloosheid komt van een koe
Koeien met cystes op de eierstokken gedragen zich als een stier!
Ze zijn continu tochtig en hebben een of beide banden (verbinding van staart naar zitbeenknobbel zakt voor het kalven)los.
Dit wordt een bandenlose koe genoemd.
Haikens op 2018-01-05

7   12

PID


Het postinterventiedossier (PID) van een bouwwerk is het dossier dat alle elementen bevat die nuttig kunnen zijn voor de veiligheid en de gezondheid van de mensen die later werkzaamheden zullen uitvoeren aan het gebouw (bv. onderhoud en herstellingen, verbouwingen, sloopwerk). Het dossier is vergelijkbaar met de veiligheidsinstructies van een gebruiksaanwijzing, met de nodige plannen en tekeningen van de structuur van de woning en de aanwezige technische installaties (cv, sanitair, elektriciteit, ...). Daarnaast bevat het dossier ook de namen en contactgegevens van de betrokken architect, veiligheidscoördinator en hoofdaannemers, die het gebouw hebben opgetrokken of verbouwd.
 Fien Baeyens op 2018-01-05

25   29

Kech


Het woord kech is een scheldwoord dat betekent in het Marokaans hoer
Maar in het Oud-Holland betekend he t woord boterham
Voor het woord hoer heb ik duimpje omlaag gedaan en ook voor die anderen
Maar voor boterham niet
anoniem op 2018-01-05

28   28

Kech


afkorting van het Marokkaanse scheldwoord Kehba wat hoer/slet betekent. kech is een straattaal
nadir op 2018-01-05

7   12

Vana


De naam vana is een spaanse naam. Deze naam kan het woord roos betekenen.

Mijn naam is Vana Schel. Mijn ouders hebben mij deze naam geschonken toen ik was geboren. Ze hebben mijn naam van de band 'Nirvana' genomen. Ik heb persoonlijk niks met deze band, en vond de spaanse betekinis altijd al mooier.
 Vana op 2018-01-05

10   13

Anarchie


De staat ook in democratie is en blijft altijd dictatorchip ,in anarchie alleen maar vrijwillige wetten of buiten de samenleving staan
Hier moet een ieder bijdragen zonder dwang,
In tegenstelling tot democratie waar ambtenaren en rechters alles volgens een eenheidsboek doen en de staat nergens voor verantwoordelijk is,Gewoon aftreden bij grote fouten altijd een mogelijk heid
Leendert colijn op 2018-01-05

7   13

Snapking


Snapking is een jongen die youtube filmpjes maakt. heeft diverse nummers uitgebracht, ook distracks. Bekende uitspraken: Aaaaai kill gaat te ver. Ookwel bekend als vriend van Famke louise. Hij heeft ook veel pranks gemaakt maar geen een daar van was echt. Hij deed dit voor de zogenaamde youtube moneys. Vroom.
Annick op 2018-01-04

8   10

vlöggeln


Vlöggeln is een paastraditie in Ootmarsum dat deel uitmaakt van een initiatieritueel tot manwording van acht jonge, ongehuwde, rooms-katholieke inwoners, de poaskearls.

Bron: https://bertvanzantwijk.wordpress.com/2016/07/04/poaskearls/
Bert op 2018-01-04

6   12

Poaskearls


Poaskearls zijn acht jongemannen, allen rooms-katholiek, vrijgezel en inwoner van Ootmarsum. Zij doen met Pasen mee aan een initiatieritueel tot manwording, bestaande uit een ommegang, een gebruik dat vlöggeln heet en een paasvuur. Elk jaar worden de twee langst dienende poaskearls vervangen door twee nieuwkomers.

Bron: https://bertvanzantwijk.wordpress.com/2016/07/04/poaskearls/
Bert op 2018-01-04

8   12

Zacharias


Zacharias betekend: De God herinnerd zich!
wij hebben er een lang onderzoek naar gedaan dus we weten het zeker! nummer 9 en nummer 11 kloppen dus jullie hebben goede bijbel kennis! en de rest heeft het misschien verkeer begrepen, gezien of in een andere taal geschreven zodat wij professors het wel kunnen lezen maar we vinden dat het niet 100% klopt nou, professorlijke groeten uit Amerika ( het mooiste land ter wereld) en ja we kunnen nederlands omdat we slim zijn en het een leuke taal is! dag allemaal en succes met jullie studie
 professor klomp op 2018-01-03

0   2

PAC


Pathé Alternative Cinema.
Pathé speelt in op de groeiende vraag naar kwaliteitsfilms. PAC films zijn films die iets extra's brengen; met diepgang en een verhaal dat lang blijft hangen.
Arthur op 2018-01-03

9   13

Azl


Al Zijn Liefde, Dankzij Jezus is ieder mens ongeacht afkomst, status of geloof met Liefde vervuld. Deze liefde leven door ons leven liefdevol te leven en te zijn, maakt ons als deelgenoot van Al Zijn Liefde zelf(s) weer waardevol.
Sonja Ulrich op 2018-01-03

8   17

berisping


De werkgever kan een tiental disciplinaire straffen opleggen, variërend van een schriftelijke berisping tot ongevraagd ontslag. Er dient sprake te zijn van evenredigheid tussen de opgelegde straf en de ernst van het plichtsverzuim. Criteria voor wat wel of niet als evenredig valt aan te merken, zijn niet te geven.
azeddine op 2018-01-03

0   2

potentieel


Potentieel

Het is potentieel dat ik nu naar buiten loop
Het is mogelijk dat ik nu naar buien loop
Potentieel is een andere woord voor mogelijk of eventueel of denkbaar
Nassim op 2017-12-30

0   5

kellenaar


Wijnmaker. (in Vlaanderen)
kelle = kelder. Is de oorsprong van de naam Vandecandelaere en andere schrijfwijzen.
Kellenaar werd keldenaer(e), later door een verschrijving werd de naam Keldenaere: Kendelaere. Omwisseling van de letters l en.
Donald Vandecandelae op 2017-12-30

12   25

Kech


betekenis is “ik hou van je” dus als je ruzie met iemand hebt zou ik geen kech zeggen maar ik zou kech naar je ouders lf vriendje / vriendinnetje vertellen a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
yoyo op 2017-12-30Pagina:   1 2 3 4 5 6 7 8 9