Betekenis-definitie.nl

Op betekenis-definitie.nl zoek je met een klik in honderden begrippenlijsen tegelijkertijd!
Duizenden betekenissen in onze zoekmachine zijn toegevoegd door mensen zoals jij. Alle woorden zijn bij ons welkom. Dit kan gaan om voornamen, moelijke woorden, straattaal, buitenlandse woorden, woorden die pas afgelopen jaar populair zijn geworden, of zelfs zelfbedachte woorden! Betekenis toevoegen.


Zoek in 1.781.030 betekenissen.Nieuwste betekenissen

8   6

Het Zonnetje in Huis


Vrolijkste in huis zijn
als je het zonnetje in huis bent ben je de vrolijkste in het huis
( sorry voor alle punten de betekenis moet minimaal 50 tekens lang zijn)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


.
.
.
.


.
.
.
.
sorry
.... op 2018-03-20

5   7

ontlener


de partij (de schuldenaar ) die geld leent aan een andere partij( de schuldeiser). zie meer op wikipedia deze betekenis komt van de zoek machine www. betekenis van een woord . be ik hoop dat jullie veel aan deze info hebben

met vriendelijke groeten jfdksqm jfdklqsm jfkqm jfkqm jfklmq fjkqm
 jfkdsq op 2018-03-20

4   9

Compacte Stad


New Yorks architecte Jane Jacobs muntte het begrip ‘compact city’ als tegenwicht tegen door haar verfoeide ‘urban sprawl’ bouw waardoor Smerikaanse steden ontstonden waar de menselijke maat ontbrak en een mens voor al haar dagelijkse basisbehoeften (eten, leren, werken, ontmoeten) in de auto moest stappen. De compacte 19e eeuwse Europese (laagboes!) steden waren haar grote voorlbeeld. Jane Jacobs bevocht haar leven lang Robert Moses die voor zijn mega infrastructurele bouwwerken half oud New York probeerde te slopen daarvoor.
Wil op 2018-03-20

0   3

Pb


niets het betekent letterlijk niets je zoekt het overal op omdat het op wikipedia staat en je moet een taak maken ermee en de leerkrachten weten het ook niet alle mogelijke oplossingen passen niet in de context dus pb betekent niets
anoniempje op 2018-03-19

3   4

schans


--Een schans is ook een bussel sprokkelhout, meestal van dennenhout, die men gebruikte om de broodbakoven mee warm te stoken. In Limburgse dorpen konden de inwoners een bos dennenhout kopen en waarvan zij dan bepaalde getekende bomen mochten afzagen in de winter voor verwarming en voor het stoken van de broodoven!!
Jos Dirckx op 2018-03-18

0   4

cumulatie


Het begrip cumulatie houdt in dat voor de vaststelling van de oorsprong in bepaalde gevallen be- of verwerkingen in een of meer andere landen dan het land van uitvoer in aanmerking kunnen worden genomen bij de beoordeling of een product de oorsprong heeft verkregen.
 John Jacobs op 2018-03-18

2   4

cote


come on twente enschede
come on twente enschede
come on twente enschede
come on twente enschede
come on twente enschede
come on twente enschede
come on twente enschede
come on twente enschede
come on twente enschede
come on twente enschede
come on twente enschede
come on twente enschede
come on twente enschede
snjsjs op 2018-03-18

0   2

Schakelprogramma


Een live televisie- of radioprogramma waarin wordt geschakeld tussen verschillende locaties, waar opnamen worden gemaakt.
Tot in de jaren '70'80 van de 20e eeuw was iets dergelijks nog niet vanzelfsprekend en vergde veel extra apparatuur en organisatie. In deze tijd is het wereldwijd gemeengoed.
Marc op 2018-03-17

1   6

Cava


Stom. Hij is echt cava. NIET BARKEY MAN. . . . . . . . . . . .
anoniem op 2018-03-17

1   2

Standaardtaal


Standaardtaal
Een standaardtaal is een taalvariëteit waarvoor een zogenaamde 'papieren norm' geldt; wat nog binnen de grenzen van een dergelijke variëteit geldt, is niet alleen afhankelijk van het taalgevoel van de sprekers, maar staat ook in woordenboeken, grammaticaboeken, stijlgidsen en dergelijke beschreven
sena op 2018-03-16

2   2

decibel


Als je aan wilt geven hoe hard geluid is dan gebruik je de eenheid decibel. Hoe hard geluid klinkt dat meet je in decibel. De decibel is vernoemd naar de uitvinder van de telefoon genaamd Alexander Graham Bell. Decibel is wel een eenheid maar geen absolute eenheid. Decibel is een school om verhoudingen bij geluid aan te geven. Dus 0 decibel is hier gelijk aan verhouding 1.
anoniem op 2018-03-16

0   0

transitie


Een transitie is een verandering van tijdperk, deze beweging wordt gekenmerkt door chaos, turbulentie en onzekerheid. Een transitie is een soort revolutie, want radicaal van aard, maar is ook een evolutie, door het geleidelijk verloop en de kleine stappen
(Rotmans, 2015).
sander op 2018-03-16

2   3

Internalisatie


Het proces waarbij mensen zich bepaalde sociale regels eigen maken, zodat deze regels na verloop van tijd niet langer worden beschouwd als van buitenaf opgelegde voorschriften, maar als richtlijnen die men zelf heeft gekozen.
Hiske  op 2018-03-15

4   2

Welvaart


Als de economie van het land goed is dan stijgt de productiviteit en ook het aantal inwoners. Als er veel toeristen zijn dan is er veel reclame voor het land en dan zijn er meer inkomen en dan is de economie stabiel of heel goed.
............. op 2018-03-14

3   2

clownesk


clownesk bijv.naamw.Uitspraak: klɑu'nɛsk als iets of iemand nadrukkelijk moeite doet anderen aan het lachen te maken Voorbeeld: `Na zijn clowneske optreden kon niemand de politicus nog serieus nemen. `Antoniem: serieus Synoniem: komisch ...
anoniem op 2018-03-12

1   2

stug


weinig meegevend, weerbarstig Het valt niet mee die stugge vacht te borstelen. weinig waarschijnlijk, niet te geloven Dat lijkt me echt stug . (met name van personen) stijf, niet tegemoetkomend, stuurs De stugge houding van de vakbonden.
elie op 2018-03-12

2   1

continent


Een continent of werelddeel is een heel groot stuk land, begrensd door een of meer oceanen. De continenten liggen niet vast maar bewegen voordurend heel langzaam. Zo'n 250 miljoen jaar geleden zaten ze bijvoorbeeld allemaal aan elkaar vast en vormden ze het supercontinent Pangea
 Manouk op 2018-03-12

5   8

MOB


MOB : Medisch Onderzoek Belgie
: Mooie orange bal
: Mega Oor Bloeding
: Mist Onder Bed
de kans is egt klein dat dees de meest gebruikte afkorting van MOB is en waarschijnlijk is deze HELEMAAL FOUT dus de 4 eerste zijn ZEKER JUIST maar van deze ben ik niet helemaal zeker
: Money Over bitchezzz
een belgenaar op 2018-03-11

6   4

ziel


De ziel of geest, in de psychoanalyse doorgaans ‘het onbewuste’ genoemd, is de spirituele essentie van het leven. De eenheid van de (Heilige) Geest wijst op de collectieve aard van de ziel. Het is een misvatting om te denken aan een (aparte) ziel voor ieder fysiek leven. De ziel, essentie, is onlosmakelijk de derde component van de drie-eenheid: abstracta, concrete, essentie, ofwel de waarheid, de weg en het leven. Ook wordt dit verwoord in het kruisteken: De vader (abstracta), de zoon (concrete) en de geest (essentie).

.
P. Essers op 2018-03-11

3   4

prominentie


breedte (betekenis92766:KIJ)
9 meter + 413 yw het betekend dat de vulkaan dus zo breed is niet 9 meter maar 1.232 meter breed! maar met die 9 meter kun je die breedte opmeten! handig he? dus prominentie is de breedte van iets bijv. van een vulkaan! of van een huis.
 Nina schotpoort op 2018-03-11

4   2

passie


leven van uit passie voor je zelf, maar ook voor je medemensen, ik wil van betekenis zijn voor de ander in mijn levenshouding, maar mij daar bij niet wegcijferen.een passie vol leven is boeiend, want er zijn genoeg boeiende momenten, waar jij en ik van kunt genieten maar je moet het wel zien, en je zelf er voor in zetten en geen afwachtende houding aan nemen, jemoet het zelf op zoeken.
g.posthums op 2018-03-11

1   5

Landbouwstedelijke samenleving


Een samenleving van handel in de stad, waarbij de landbouw werd gebruikt om te verkopen in de handel. Zo werden de mensen niet arm.

Ik zou zeggen; Het boeit geen ene shit en haal gewoon een hele mooie 1 voor je toets. Duimpieee
 Blehhhaarbal op 2018-03-11

4   2

DSI


Dienst Speciale Interventies de dienst is is 1 juli 2006 opgericht als overkoepelende dienst speciale eenheden bij het Nederlandse Korps landelijke politiediensten (KLPD). Deze dienst voert bij terrorismegerelateerde situaties, situaties van grof geweld of in bijzondere gevallen de algehele leiding over het inzetten van de speciale eenheden (ofwel units).
anoniem op 2018-03-08

4   9

lucratief


winstgevend
je verdiend eraan
dat betekend dat je er geld mee kan verdienen.
de een betaald en de ander proviteerd daar van
aan de 50 woorden kan ik niet komen maar dat komt omdat het ee hele makkelijke betekenis is. ik hoop dat u dat begrijpt en dat u dat in de toekomst kunt veranderen.
groetjes,
Anoniempje
anoniempje op 2018-03-08

3   8

Hema


Hoogeveen Emmen Assen is de betekenis bij ons in Noorden. Daarom deze echte betekenis van de naam Hema. Dus dat zijn de plaatsen ook bij ons in Drenthe. Bind dat een heel goede Betekenis van de naam Hema. Heeft niks met Amsterdam te make wat ons betreft. Zo ist het en niet anders
Betita op 2018-03-07

11   16

Blackbird


In latere interviews en commentaren tijdens concerten verklaarde de ex-Beatle mc Cartney dat het woord Blackbird, de naam van een vogel, een merel, eigenlijk verwees naar zwarte vrouwen: immers, ‘bird’ is Engels slang voor ‘meisje’ zodat Blackbird een zwart meisje voorstelt. In de song moedigt hij het zwarte meisje aan om vol te houden in de strijd voor haar rechten.
anoniem op 2018-03-07

8   4

intrige


belangrijkste gebeurtenissen in een verhaal van een roman en/of toneelstuk. Intrige van ,bijvoorbeeld, Romeo en Juliet, is dat ze elkaar ontmoeten en de obstakels van buitenuit (ik weet ze niet allemaal), proberen de ontkomen en op te lossen
 Bart Nieuwland op 2018-03-06

7   5

Speculatieve fictie


Speculatieve fictie is een genre waarbij er wordt nagedacht over de toekomst en er wordt gegokt welke mogelijkheden de toekomst te bieden heeft. Omdat het meestal over de toekomst gaat is dit genre fictie. Voorbeelden zijn: fantasy, sciencefiction en alternatieve geschiedenis
Quinten op 2018-03-06

0   0

Incunabel


Een eerste exemplaar van een nieuwe stroming in bijv architectuur.
Seagram Building, (New York, architecten Ludwig Mies van der Rohe en Philip Johnson, 1954-1958) wordt beschouwd als incunabel van de glazen hoogbouw. Bron Geschiedenis van de arcitectuur in de 20e eeuw, Jürgen Tietz, Könemann Verlag, 1998
A.M. Waterborg op 2018-03-05

0   0

kitsch


Menselijke uiting met een of meer van de volgende kenmerken:
- onecht beroep op gevoel
- breuk tussen vorm, inhoud en functie
- receptmatig gebruik van stijlmiddelen
- overdadige versiering en/ of afwerking
- onechte of overdreven symboliek
B.Rademakers op 2018-03-05

0   1

WEM


Waarom Eindigt Met
"Een filosofisch vraagstuk waar tal van hedendaagse filosofen zich ronduit en vierkant-in filosoferen".
Waarom echter, eindigen de vragen waaraan het woord waarom ontleent, eindigt met een vraagteken.
 greetje bijster op 2018-03-04

5   10

Mulderzaken


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
harry op 2018-03-01   NSFW / 18+

5   12

stigmatisering


Het toeschrijven van een bepaald negatief kenmerk aan een individu of groep.Stigmatisering betekent het toekennen van een stigma (zie hierboven), een negatief etiket, aan een bepaalde groep (etikettering), wat tot sociale uitsluiting kan leiden.mensen met een laag iq worden gestigmatiseerd als verstandelijk beperkt terwijl er spraken is van andere oorzaken waardoor ze de testen niet kunnen makenLabel die een persoon of een groep slecht eiketen voor buiten werld.
anoniem op 2018-02-28

4   11

Eeuwig leven


Eeuwig leven slaat op de spirituele essentie, de ziel, of goddelijkheid. De ziel in de betekenis van de heilige geest in de Drievuldigheid van God. Net als God, is de ziel niet geschapen. Het is een groot misverstand dat elk mens een (aparte) ziel zou hebben. In die zin heeft ieder leven goddelijke waardigheid. De ziel heeft derhalve geen begin en geen einde.
P. Essers op 2018-02-27

6   11

no-nonsense


No nonsense betekent ook: zwaar bezuinigen op alles wat niet direct winstmakend productief is. D.w.z. de sociale en culturele instellingen. Pragmatisme is iets anders: dat heeft drs. Ruud Lubbers bedoeld. Los van ideologie zien dat het in Nederland anders moest: qua betalingsbalans, qua werkgelegenheid, qua mentale instelling. Jammer dat deze man zo verkeerd is begrepen.
Hij verdient postuum nog een eredoctoraat..
B.Th.Steijnis op 2018-02-27

4   10

Cuckolding


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
 Ad Jansen op 2018-02-26   NSFW / 18+

7   9

Ruud Lubbers


Groot staatsman die in de jaren 80 drastische maatregelen durfde te nemen.Onder invloed van Ruding en Duisenberg schoot het bezuinigingsmiddel door tot doel in zichzelf. Naderhand heeft Ruud Lubbers onbaatzuchtig goede dingen gedaan bij UNHCR. Hij is gechanteerd door Mevr. Brzak en kreeg te weinig zijdelingse steun. Elco Brinkman afvallen was een historische noodzakelijkheid.Als geheel hoop ik niet dat hij op latere leeftijd depressief is geworden. Een echte externe reden is er niet voor.
drs B.Th. Steijnis op 2018-02-25

7   9

poerimfeest


het Poerimfeest is een feest dat eerst in de synagoge wordt gevrier en daarna ergens anders nog verdergaat door te dansen, te eten en te drinken.

de betekenis achter het feest is de herdenking van het bijna uitroeien van de joden door Haman, dit heeft Esther weten te voorkomen. zijn was de vrouw van de Perzische koning en zelf ook Joods.
Suze op 2018-02-25

0   0

Externe factoren


De externe factoren zijn factoren die als het ware buiten het lichaam liggen. Denk maar aan: de hardheid en ongelijkheid van de ondergrond Een harde ondergrond (asfalt) kan een reden zijn tot het optreden van blessures, zeker als men geen schoenen gebruikt met een voldoende schokabsorberend vermogen.
anoniem op 2018-02-25

0   0

tracheostoma


Een chirurgisch aangelegde opening van de trachea naar de hals. Bij een eindstandig stoma is de luchtpijp hierop aangesloten. Er is dan geen verbinding meer met de stembanden en de keelholte. Bij een normaal stoma behoudt de luchtpijp de normale plaats richting de keelholte.
E. Labots op 2018-02-25Pagina:   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10