1 |
gluten(engels: gluten) Een taaie, elastische, eiwitachtige substantie die overblijft nadat de bloem van tarwe of ander graan is gewassen om zetmeel te verwijderen.
|
2 |
glutenDeze plantaardige eiwitten bevinden zich in het vlies van alle graansoorten en daarom ook in deegproducten. Mensen die aan coeliakie lijden, moeten goed opletten of er in bepaalde medicijnen en middelen gluten zijn verwerkt.
|
3 |
glutengraanlijm
|
4 |
glutenGluten (van het Latijnse gluten, lijm) is de naam van een groep eiwitten die, net zoals zetmeel, wordt aangetroffen in het endosperm van sommige granen (tarwesoorten als gewone tarwe, durum en spelt, [..]
|
5 |
glutenEiwitten die veel voorkomen in de graansoorten, juist vooral in tarwe hebben de naam gluten, andere soorten zijn haver, gerst en rogge deze bevatten ook eiwitten in de voor van gluten. Bij het maken v [..]
|
6 |
glutenHet deel van bloem dat oplosbaar is in water.
|
7 |
glutenEen taaie stof in gerst, haver, rogge en tarwe die eiwitten bevat. Ze bestaan voornamelijk uit de proteïnen gliadine en glutenine. Bij sommige mensen vertoont gliadine een giftige werking. Dat wordt dan misschien wel een glutenvrij dieet ...
|
8 |
gluten1. lijm 2. eiwitbevattende stof, die voorkomt in tarwe, rogge, haver en gerst; deze is geelgrijs van kleur en kleverig en taai
|
9 |
gluten ( medisch ) graanlijm , eiwitten in graankorrels
|
10 |
gluten(Engels: Gluten) graanlijm
|
11 |
glutenbepaalde eiwitten die voorkomen in rogge, haver, tarwe en gerst
|
12 |
glutenEiwitten die elastisch worden door het goed doorkneden van glutenhoudend meel. De luchtbellen die door het kneden ontstaan worden door gluten 'vastgehouden'. Daardoor rijst het meel goed en ontstaat een luchtig eindproduct, een goed voorbeeld daarvan is brood. Sommige mensen zijn intolerant voor deze eiwitten, dit wordt Coeliakie genoemd.
|
<< Glaucus | glomerulair >> |