Betekenis feminist
Wat betekent feminist? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord feminist. Je kunt ook zelf een definitie van feminist toevoegen.

1

7   2

feminist


0 0
feminist
Iemand die opkomt voor de belangen van vrouwen, die deel uitmaakt van de politieke beweging die de vrouw wilt emanciperen en de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op economisch, sociaal, politiek en cultureel vlak weg te werken.

Niet alle feministen strijden voor dezelfde zaak, maar enkele thema's die vaak voorkomen zijn: het bestrijden van seksueel en huiselijk geweld, het wegwerken van de loonverschillen tussen mannen en vrouwen die hetzelfde werk leveren, het recht op abortus en contraceptie, seksuele vrijheid, het recht om zelfstandig keuzes.

Aangezien vrouwen in niet alle samenlevingen dezelfde rechten hebben, neemt feminisme ook radicaal andere vormen aan afhankelijk van de maatschappij waarin de feministen leven.


de #MeToo-beweging, die seksuele intimidatie en misbruik van vrouwen aanklaagt, geniet brede steun bij feministen.
martijnver - 21 september 2018

2

4   1

Feminist


Dit woord komt van een stroming in de maatschappij en de politiek die opkomt voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Een feminist vecht voor de rechten van de vrouw en is het niet eens met ongelijkheid tussen twee geslachten. Een feminist kan een vrouw zijn, maar ook een man.

Vroeger mochten vrouwen bijvoorbeeld niet stemmen tijdens verkiezingen. Doordat een grote groep mensen het hier niet mee eens was en protesteerde, is dat veranderd. Deze groep mensen zijn ‘feministen’.

Het woord ‘feminist’ is ontstaan uit het Latijnse woord ‘femina’, dat ‘vrouw’ betekent. Een feminist wordt ook weleens een ‘Dolle Mina’ genoemd, omdat een bekende groep feministen in 1969 zichzelf zo noemde.
Tanja - 28 augustus 2018

3

0   3

feminist


Vrouwen die met vrouwenzaken bezig zijn girlpower moedig dapper
persoon ongehuwd meestal vrouw en avontuurlijk ook wel die moedig zichzelf vertegenwoordigen geen man, maar geestelijke sterke vrouwen die soms ook nachtmerrie kunnen zijn voor mannen.
sandra - 28 december 2018


Betekenis van feminist toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Eddie Guerrero Friday >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen