Betekenis elektrische lading

Wat betekent elektrische lading? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord elektrische lading. Je kunt ook zelf een definitie van elektrische lading toevoegen.

1.

4   0

Elektrische lading


Elektrische lading, vaak kortweg lading genoemd, is een natuurkundige grootheid (symbool Q) die aangeeft op welke manier een deeltje wordt beïnvloed door elektrische en magnetische velden. Voorwerpen [..]
Bron: nl.wikipedia.org

2.

0   0

elektrische lading


Def.: de lading van een ion, verklaard door het aantal elektronen. Toelichting: Een Cl-ion is in feite een Cl-atoom dat een elektron heeft verkregen, en een Ca2+ion is een Ca-atoom, dat twee elektronen is kwijtgeraakt.
anoniem op 2016-02-17

3.

0   1

elektrische lading


de lading van een ion, verklaard door het aantal elektronen.
Bron: aquo.nl

4.

0   3

Elektrische lading


Elektrische lading, vaak kortweg lading genoemd, is een natuurkundige grootheid (symbool Q) die aangeeft op welke manier een deeltje wordt beïnvloed door elektrische en magnetische velden. Voorwerpen [..]
Bron: nl.wikipedia.org

5.

2   10

elektrische lading


Lading is eigenlijk zo'n fundamentele eigenschap van materie dat het bijna niet te definiëren is zonder in een cirkelredenering te vervallen.

Net als massa of tijd is het dus een concept dat moeilijk te pakken is in een goede definitie. Hierboven wordt gesteld dat elektrische lading een grootheid is due aangeeft hoe deeltjes beïnvloed worden door elektrische en magnetische velden.

Maar wat zijn dan die elektrische en magnetische velden? Om een elektrisch veld te begrijpen kun je niet heen om het concept van een lading, wat ook verantwoordelijk is voor de aanwezigheid van dat veld. Een magnetisch veld ontstaat weer als gevolg van een bewegende elektrische lading(zelfs bij permanente magneten, waar dit op micro schaal te verklaren is adhv bewegende elektronen).

Ofterwijl lading is een fundamentele grootheid die iets zegt over het krachtenveld dat een deeltje creëert. Het is een eigenschap van fundamentele deeltjes(voor zover bekend), die iets zegt over de krachten die die deeltjes uitoefenen op andere deeltjes met diezelfde eigenschappen.

Deze kracht wordt de elektromagnetische kracht genoemd en is 1 van de 4 fundamentele krachten in de natuur(naast zwaartekracht en de zwakke en sterke kernkrachten). Ik kan lading of de kracht die daarbij hoort, dus niet definiëren in termen van nog fundamentelere natuurkundige begrippen. En zolang er geen 'theory of everything' is die de verschillende krachten in 1 raamwerk plaatst, zal dat ook niet lukken. Zie het dus als een soort natuurkundige axioma.
Dirkie op 2017-01-05


Betekenis van elektrische lading toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< elektrisch (specifiek) geleidingsvermogen elektrolyse >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen