Betekenis avia

Wat betekent avia? Hieronder vind je 12 betekenissen van het woord avia. Je kunt ook zelf een definitie van avia toevoegen.

1.

0   0

Avia


Avia is een Engelse jongensnaam en betekent "Mijn vader is Heer".
Bron: betekenis-babynamen.nl

2.

0   0

avia


zie ava
Bron: home.planet.nl/~dumon002/

3.

0   0

avia


zie avi
Bron: home.planet.nl/~dumon002/

4.

0   0

AVIA


AVIA is een tankstationketen en van oorsprong een Zwitsers bedrijf. AVIA Nederland is de handelsnaam van Coöperatie AVIA Nederland U.A. en vormt samen met vijf zelfstandige ondernemingen in de brandstof- en smeerolie branche (B2C en B2B) AVIA Nederland. AVIA is met bijna 300 tankstations goed vertegenwoordigd in een groot aantal regio’s in Nederland. AVIA bestaat uit coöperaties per land van zelfstandig opererende ondernemingen in de oliebranche. AVIA Nederland is sinds 1962 actief op de Nederlandse markt. Het eerste station was in Tilburg. Het hoofdkantoor van AVIA Nederland is gevestigd in Soest.
Bron: nl.wikipedia.org

5.

0   0

Avia


Avia is een Tsjechische (vroeger Tsjechoslowaakse) vrachtwagen- en propellerfabrikant. Avia is opgericht in de zomer van 1919 als een vliegtuigbouwer in de Praagse wijk, Vysočany. In 1928 werd Avia een onderdeel van Škoda en vanaf toen stond het bekend als Škoda Avia. In de jaren 30 van de 20e eeuw werd Avia een van de grootste vliegtuigbouwers van Tsjechoslowakije en verhuisde naar het vliegveld Letňany in een andere Praagse wijk, Letňany. Verder opende Avia in 1936 in Kunovice een reparatieplaats, deze is later uitgegroeid tot een zelfstandige vliegtuigbouwer Let. Tijdens de Tweede Wereldoorlog produceerde Avia vliegtuigen voor de Duitse Luftwaffe. Na de Tweede Wereldoorlog werd het bedrijf genationaliseerd en begon in 1946 met het produceren van vrachtwagens. In 1956 had Avia een avontuur in de personenauto-industrie. Tot 1963 werden er nog vliegtuigen gebouwd, daarna alleen vliegtuigmotoren en sinds 1988 alleen nog maar propellers. Avia werd in 1992 opgesplitst in een propeller- en een trucksectie.
Bron: nl.wikipedia.org

6.

0   0

avia


zie ava
Bron: dumont-andre.nl

7.

0   0

avia


zie avi
Bron: dumont-andre.nl

8.

0   0

avia


zie ava
Bron: home.planet.nl

9.

0   0

avia


zie avi
Bron: home.planet.nl

10.

0   0

avia


zie ava
Bron: computergenealogie.org

11.

0   0

avia


zie avi
Bron: computergenealogie.org

12.

0   0

Avia


ES; rivier in het wijnbouwgebied Ribeiro
anoniem op 2016-02-17


Betekenis van avia toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Aviel Avian >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen