Betekenis autotroof

Wat betekent autotroof? Hieronder vind je 10 betekenissen van het woord autotroof. Je kunt ook zelf een definitie van autotroof toevoegen.

1.

2   0

Autotroof


Autotrofe organismen produceren zelf de organische stoffen die ze nodig hebben. Dit doen ze met energie afkomstig van zonlicht en/of anorganische stoffen. Alle planten, algen en sommige bacteriën zijn autotroof. Tegengestelde van "heterotroof". Zie ook "auxotroof".
Bron: vliz.be

2.

2   0

autotroof


in staat zichzelf uit anorganische stoffen op te bouwen
Bron: aquo.nl

3.

1   0

Autotroof


Synthese van organische stoffen uit anorganische stoffen. (bijv. bij de fotosynthese)
Bron: houtwal.be

4.

1   0

Autotroof


soorten die geen andere soort als voedselbron nodig hebben en die zich dus in het 1ste trofische niveau bevinden in een voedselketen. Deze soorten worden ook wel producenten genoemd in de kringloop van stoffen.
Bron: scholieren.com

5.

1   0

Autotroof


Autotrofe organismen zijn organismen die CO2 gebruiken als bron van koolstof voor hun cellen. Ze halen hun energie uit anorganische stoffen of uit zonlicht. De energie gebruiken zij om kooldioxide om te zetten in glucose. Door gebruik van de genoemde energiebronnen zal door de activiteit van autotrofe organismen de hoeveelheid organische stof toenemen. Bijna alle planten en algen en enkele bacteriesoorten zijn autotroof. Wanneer een organisme door fotosynthese gebruikmaakt van zonlicht voor het verkrijgen van de benodigde energie, dan is het fotoautotroof. Wordt er geen gebruik gemaakt van zonlicht maar van oxidatieprocessen van anorganische stoffen, dan is het organisme chemo-autotroof. Voorbeelden van autotrofe bacteriën zijn nitrificeerders en anammox bacteriën. Anammox bacteriën zijn aerotolerante (zuurstoftolerante) chemo-litho-autotrofe micro-organismen en behoren tot de planctomycetes. Autotroof is het tegenovergestelde van heterotroof. Autotroof is een samenstelling van de Griekse woorden autos (zelf) en trophein (voeden). Dit betekent dat het organisme zelf voedsel kan aanmaken en het niet hoeft te betrekken van een ander organisme.
Bron: nl.wikipedia.org

6.

1   0

autotroof


zelf voedsel makend alle organismen die uit anorganische stoffen organische stoffen kunnen maken, met een externe energiebron, zoals licht of energie die bij een chemische reactie vrijkomt; de meeste planten zijn autotroof
Bron: scholieren.com

7.

1   0

Autotroof


Er zijn organismen die de organische stoffen zelf opbouwen uit anorganische stoffen. Deze organismen noemt men autotroof. Alle planten, algen en enkele bacteriesoorten zijn autotroof.
Bron: microbiologie.info

8.

1   0

autotroof


autotroof organisme
Bron: newikis.com

9.

1   0

Autotroof


Organisme dat de organische stoffen die het nodig heeft zelf produceert. Chlorofylplanten zijn autotroof. Het tegenovergestelde van aototroof is heterotroof.
Bron: seamasters.be

10.

0   0

autotroof


autotroof is een organisme dat co2 gebruikt
djksgbajsnhgf op 2016-01-11


Betekenis van autotroof toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< autotomie autowasplaats >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen