Betekenis augustus

Wat betekent augustus? Hieronder vind je 24 betekenissen van het woord augustus. Je kunt ook zelf een definitie van augustus toevoegen.

1.

3   1

Augustus


Romeinse jongensnaam. Betekenis: Aanbeden, verheven
Bron: allebabynamen.nl

2.

3   1

Augustus


Augustus kan verwijzen naar: Imperator Caesar Augustus, de eerste keizer van het Romeinse Rijk Augustus (titel), een titel van deze eerste en latere keizers van Rome Augustus (maand), de achtste maand van het jaar Augustus (uitgeverij), een Nederlandse uitgeverij Augustus (voornaam) een boek van de Amerikaanse schrijver John Williams
Bron: nl.wikipedia.org

3.

3   1

Augustus


Hoofd van het Romeinse Rijk van 31 voor Christus tot 14 na Christus, ook aangeduid als 'Caesar' (keizer).
Bron: jongerenbijbel.nl

4.

1   1

Augustus


Its source is a Latin expression meaning "Revered."
Bron: babynamer.com

5.

1   1

Augustus


Origin: Latin
Gender: Male
Meaning: Great
Bron: babynames.com

6.

1   1

augustus


zelfstandig naamwoord - de achtste maand
Voorbeeld: in augustus wordt het graan geoogst
Bron: www.muiswerk.nl

7.

1   1

augustus


augustus, 8e maand
Bron: home.planet.nl/~dumon002/

8.

1   1

augustus


août
Bron: scholieren.com

9.

1   1

Augustus


De naam van de maand Augustus gaat terug op het orakel Juno Augusta. De term augur werd later toegepast op priesters en august op de Romeinse keizers. Feestdagen: 1e: Lammas: Feest van het brood (Keltisch). 13e: - Feest van Diana & Hecate. - Vertumnalia feest ten ere van Vertumnus (Romeins). 14e: Dag van de vrede tussen Heru en Seth. 19e: Op deze dag werd het Vinalia Rustica feest gehouden ten ere van Venus. 23e: Vulcanalia feest voor de god van het vuur Vulcanus. 24e: Mundus Cereris (Europees). 25e: Opalia feest ten ere van Ops, de godin van de overvloed (Romeins). 26e: Feestdag van Ilmatar (Fins).
Bron: histoportal.nl

10.

1   1

augustus


augustus, 8e maand
Bron: home.planet.nl

11.

1   1

augustus


augustus, 8e maand
Bron: computergenealogie.org

12.

1   1

Augustus


Augustus, m. de achtste maand van het jaar, (31 dagen), Oogstmaand. *...TIJN (St.), v. (boekdr.) zekere lettersoort.
Bron: dbnl.org

13.

1   2

Augustus


Augustus is een Latijns-Amerikae jongensnaam en betekent "die geroemd wordt".
Bron: betekenis-babynamen.nl

14.

1   2

Augustus


Augustus was oorspronkelijk een van de titels van de keizers van het Romeinse Rijk. Ook de keizers van het Heilige Roomse Rijk voerden deze titel nog tot 1806. Het woord augustus betekent in het Latijn "verheven". In het Grieks, de tweede taal van het rijk, werd dat vertaald met ὁ σεβαστoς (spreek uit als "ho sebastos"); de keizer was dus ὁ σεβαστoς, "de verhevene". Ook de naam van de maand is hiervan afgeleid.
Bron: nl.wikipedia.org

15.

0   1

Augustus


De voornaam Augustus is afgeleid van de Romeinse keizer Augustus, wat zou betekenen "die geroemd wordt"; het is Latijn voor "geheiligd, gewijd, verheven, eerwaardig" (het werkwoord augere betekent "vermeerderen"). Later werd de naam in het Kerklatijn gelatiniseerd tot Augustinus. Afgeleiden van de naam zijn: August, Auguste, Augustijn, Augustin, Augustinas, Gus, Gust, Gustav(e), Gustaaf, Guus, Guustaaf. Vrouwelijke varianten zijn onder meer Augusta, Auguste, Augustine, Gusta, Guusje, Guuske. Augustus is ook de naam van de achtste maand.
Bron: nl.wikipedia.org

16.

0   1

augustus


augustus, 8e maand
Bron: dumont-andre.nl

17.

0   1

augustus


agosto
Bron: educatie.ntr.nl

18.

0   1

augustus


de achtste maand van het jaar
Bron: anw.inl.nl

19.

0   2

Augustus


jongensnaam Betekenis: Latijn `geheiligd, gewijd, verheven, eerwaardig' (vandaar de ironie in `August de domme'). Letterlijk betekent de naam `vermeerderaar', van het werkwoord augere `vermeerderen', vergelijk het Grieks sebastos (vergelijk Sebastianus). Augustus was sinds 27 voor Christus de bijnaam van Octavius Caesar (Octavianus). Na hem namen alle Romeinse keizers deze bijnaam aan; de keizerinnen noemden zich Augusta. Na de Renaissance namen ook sommige van de Duits prinsen (bijvoorbeeld van Saksen) en koningen van Pools deze titel aan (semper augustus). Ter ere van de eerste keizer Augustus heeft de achtste maand die naam Als voornaam vond Augustus, of de verkleinvorm Augustinus, verbreiding Oost-i.voor de kerkleraar Aurelius Augustinus. Hij werd geboren in 354 in Tagaste. In 396 werd hij bisschop van Hippo in N.-Afrika. Zijn bekendste werken zijn de `Confessiones' (`belijdenissen') en `De Civitate Dei' (`Over de stad Gods'). Hij heeft veel invloed gehad op de Westeuropese cultuur van de middeleeuweNoord- Gest. in Hippo in 430; kerkelijk(e) feestdag: 28 augsutus Een tweede heilige van deze naam was Augustinus, de eerste aartsbisschop van Canterbury (601). Gest. tussen 604 en 610; kerkelijk(e) feestdag: 28 augsutus De naam kwam niet zo vroeg in de middeleeuwen in gebruik: Oste, Luik 1351 (Vincent 52); Austin, Ieper 14e eeuw (W. Beele, Meded. Naamk. 1960, 33); Oste, Halle 1381 (Lindemans); Austyn, Leuven 1390 (id.); Augustijn, Kortrijk circa 1400 (Debrabandere); Augustijnken van Dordt, dichter, 2e helft 14e eeuw; Augustijn, Schiedam 1524, Den Haag 1532: vrouwelijk Augusta 1718.
Bron: meertens.knaw.nl

20.

0   2

Augustus


Origin: Latin-America
Meaning: revered
Bron: baby-names-and-stuff.com

21.

0   2

augustus


 • de achtste maand van het jaar Het is vandaag 16 augustus .
 • augustus Maanden in het Fries jannewaris , jannewaarje januari febrewaris , febrewaarje februari maart , meart maart april april maaie mei juny juni july juli augustus augustus septimber september oktober oktober novimber november desimber december
 • augustus
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 22.

  0   2

  Augustus


  Adoptiefzoon van Caesar, regeerde van 30 v.Christus tot 14 n.Christus en kreeg de ontwrichtte gemeenschap weer als een geheel
  Bron: scholieren.com

  23.

  0   2

  augustus


  Latijns "geheiligd, gewijd, verheven, eerwaardig". Letterlijk betekent de naam "vermeerderaar", van het werkwoord augere "vermeerderen". Bijnaam van Romeinse keizers; de keizerinnen noemden zich Augusta. Ter ere van de eerste keizer Augustus heet de achtste maand augustus.
  Bron: babynamen.nl

  24.

  0   2

  Augustus


  Augustus (ook wel oogstmaand) is de achtste maand van het jaar in de gregoriaanse kalender, en heeft 31 dagen. De maand is vernoemd naar de princeps Gaius Iulius Caesar Octavianus (Augustus).
  Bron: nl.wikipedia.org


  Betekenis van augustus toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << Augusto Augy >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen