Betekenis astronaut

Wat betekent astronaut? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord astronaut. Je kunt ook zelf een definitie van astronaut toevoegen.

1.

4   0

Astronaut


Een ruimtevaarder of astronaut is een persoon die in de ruimte is of in de ruimte is geweest. In de praktijk is dat iemand die met een ruimtevaartuig of een vliegtuig door de ruimte reist of gereisd heeft. Volgens de definitie van de Amerikaanse luchtmacht begint de ruimte vanaf een hoogte van 80,5 kilometer (50 mijl), volgens de Fédération Aéronautique Internationale vanaf een hoogte van 100 kilometer. Consequentie hiervan is dat een aantal piloten die in de periode 1962-1968 met X-15-vliegtuigen hebben gevlogen door de Amerikaanse luchtmacht als ruimtevaarders beschouwd worden. De FAI erkent deze piloten niet als ruimtevaarders, met uitzondering van Joseph Walker, die tweemaal boven de 100 kilometer uitkwam. De eerste ruimtevaarders werden op aarde geportretteerd als helden. Zij moesten lange reizen maken langs de hoofdsteden van bevriende landen, en werden veelal met gejuich onthaald. Dat had ook alles te maken met de toentertijd heersende Koude Oorlog waarbij de in de ruimtevaart behaalde successen dankbaar werden gebruikt voor propagandadoeleinden. De heldenstatus van de ruimtevaarders verminderde na het Project Apollo, mede omdat het er al zo veel werden en ook omdat het publiek het ook een beetje moe werd. Zeker met de komst van de Spaceshuttle lijkt ruimtevaart vanzelfsprekend geworden. Gelet op de opleiding die de ruimtevaarders moeten volgen, zijn het echter nog wel mensen met buitengewone kwaliteiten. Veelal zijn het piloten, later ook gepromoveerde wetenschappers die een fysiek zware training achter de rug hebben, goed van brein en leden.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

4   1

astronaut


zelfstandig naamwoord - iemand die in een raket door de ruimte reist
Voorbeeld: deze astronaut is op de maan geweest
Bron: www.muiswerk.nl

3.

0   3

astronaut


Amerikaan die, meestal voor zijn beroep maar soms ook uit liefhebberij, een ruimtevaart maakt, meestal na jaren van voorbereiding, training of studie
Bron: anw.inl.nl

4.

0   4

astronaut


( ruimtevaart ) een Amerikaanse ruimtevaarder
Bron: nl.wiktionary.org

5.

0   4

astronaut


Westerse ruimtevaarder.
Bron: www.digischool.nl


Betekenis van astronaut toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< Asco astronomie >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen