Betekenis astrologie

Wat betekent astrologie? Hieronder vind je 12 betekenissen van het woord astrologie. Je kunt ook zelf een definitie van astrologie toevoegen.

1.

2   1

Astrologie


Astrologie, astromantie of sterrenwichelarij is een verzamelnaam voor ideeën over het verband tussen het lot van mensen en gebeurtenissen op aarde en de stand van de hemellichamen. De naam "astrologie" is afgeleid van het Griekse αστρολογια, "astrologia", een samenstelling van άστρον (astron, ster of sterrenbeeld) en λογος (logos, dit betekent onder meer theorie). Het gaat vooral om de samenhang tussen de bewegingen van de zon, maan en planeten, die in de Oudheid ook als "sterren" werden aangeduid. Hoewel wetenschappers de principes van de astrologie allang hebben afgewezen als pseudowetenschap, blijven miljoenen mensen er in geloven en het uitoefenen.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

0   0

astrologie


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
Bron: nederlands.skepdic.com   NSFW / 18+

3.

1   2

astrologie


( astrologie ) de leer die gebeurtenissen aan het hemelgewelf in verband brengt met gebeurtenissen op aarde Hij volgt een studie over astrologie , zijn grootste hobby.
Bron: nl.wiktionary.org

4.

0   1

Astrologie


Astrologie gaat er van uit dat de positie van planeten, zon, maan en dierenriemtekens op het moment van geboorte zijn karakter bepalen. Ook zou de huidige positie van deze hemellichamen iets kunnen voorspellen over de toekomst van een persoon geboren onder een bepaald teken van de dierenriem. zie voor verdere uitleg op deze site.
Bron: alleshelder.nl

5.

0   1

astrologie


(engels: astrology) De studie die aanneemt dat er invloed van de sterren, maan en planeten op menselijke aangelegenheden is en die tracht te interpreteren en voorspellen.
Bron: aat-ned.nl

6.

0   1

Astrologie


De mens leeft op aarde ingebed in een web van zichtbare en onzichtbare krachten, zoals de invloed van de seizoenen, de zwaartekracht, kosmische straling enzovoort. De aarde is een onderdeel van het zonnestelsel en beweegt volgens een wetmatige cyclische beweging samen met de andere planeten rond de zon. Het zonnestelsel beschrijft op zichzelf een baan rond een grotere ster van de melkweg, enzoverder. Mens en Universum zijn - energetisch - één; de planeetposities aan de hemel op een bepaald ogenblik zijn m.a.w. een afspiegeling van wat er op dat moment op aarde gebeurt. Door de cyclische, wetmatige beweging van de planeten kunnen uit zo'n momentopname ook verdere ontwikkelingen afgeleid en voorzien worden. Op de mens betrokken voert dit tot de geboortehoroscoop: een hemelkaart voor het ogenblik van geboorte. Astrologie is het oeroude stelsel dat via de symboliek van planeten, dierenriemtekens, huizen en aspecten, toelaat om de kosmische gegevens te vertalen naar het leven op aarde: de geboortehoroscoop toont het karakterpotentieel waarmee iemand geboren wordt. Gaven en talenten, maar ook stoorvelden en conflictgebieden in het leven, worden herkenbaar samen met ontwikkelingsmogelijkheden en groeiperioden (waaruit men dan soms voorspellingen pleegt af te leiden). In omgekeerde beweging toont de horoscoop niet alleen hoe iemand in elkaar zit, maar ook vanwaar conflictsituaties in het leven afkomstig zijn; bovendien kan het psychische potentieel (de ziel) dat door de horoscoop weerspiegeld wordt, eveneens vertaald worden naar het niveau van het fysieke bestaan (het lichaam), en het spirituele niveau (de geest). Als `Algebra van het leven' is de astrologische leer een uitmuntend instrument om inzicht te verlenen in het wezen en de groeiprocessen van het individu.
Bron: alternatievegids.com

7.

0   1

astrologie


De astrologie gebruikt, onder andere, de twaalf dierenriemtekens. Bepalend in de astrologie is het teken waar de zon tijdens het geboortemoment stond en de stand van de sterren en planeten. De sterrenstelsels liggen ten opzichte van de aarde in het horizontale vlak. De verbinding met alles ligt in de geometrische ordening, die door de polariteit zijn ontstaan. De astrologie maakt hier gebruik van voor de berekeningen van de horoscoop. De cyclische verlopen van de kosmos op het horizontale vlak worden berekend door tijdstippen en locaties te nemen en daarmee te berekenen hoe de planeten en sterren op dat specifieke moment stonden of, in de toekomst, zullen staan. Uit de berekeningen kunnen gunstige en ongunstige verbindingen gevonden worden, die van invloed op het individu en het collectief kunnen zijn. (zie dierenriem)
Bron: geomantie.nl

8.

0   1

astrologie


leer van de verwantschap tussen de stand der sterren en het lot van de mens
Bron: collegenet.nl

9.

1   2

astrologie


leer van de veronderstelde invloed van de stand en bewegingen van hemellichamen op het aardse en op de lotgevallen en het karakter van mensen
Bron: anw.inl.nl

10.

0   1

astrologie


De wetenschap die zich bezig houdt met voorspellingen van toekomstverwachtingen op basis van de stand van de sterren. Veel mensen zijn geinteresseerd in de (geboorte)horoscopen die in veel (week)bladen gepubliceerd worden.
anoniem op 2016-02-17

11.

0   1

Astrologie


Let op: Spelling van 1858 de sterrewigchelarij, waarzeggerij uit de sterren. Astrologisch, op de sterrevoorzegkunde gegrond. Astrologist astroloog, sterrewigchelaar, sterrekijker. Astromantie, zie astrologie. Astrometeorologie, weervoorzegkunde uit de sterren. Astrometeorologisch, hetgeen tot de weervoorspelling uit de sterren behoort. Astrometer, sterremeter
anoniem op 2016-02-17

12.

0   2

astrologie


Pseudowetenschappelijke leer van de invloed van de hemellichamen op de aanleg en de levensloop van mensen.
Bron: www.thesauruszorgenwelzijn.nl

Betekenis van astrologie toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< astronomie Ascot >>