Betekenis ascites

Wat betekent ascites? Hieronder vind je 9 betekenissen van het woord ascites. Je kunt ook zelf een definitie van ascites toevoegen.

1.

0   0

Ascites


Ophoping van vocht in de buikholte
Bron: www.dokterdokter.nl

2.

0   0

ascites


( medisch ) buikwaterzucht
Bron: nl.wiktionary.org

3.

0   0

Ascites


(Engels: Ascites) buikwaterzucht
Bron: gezondheidsplein.nl

4.

0   0

Ascites


(Engels: Ascites) buikwaterzucht
Bron: ziekenhuis.nl

5.

0   0

Ascites


Ascites (buikwaterzucht of waterbuik) is de medische term voor het aanwezig zijn van vocht in de peritoneale holte in de buik en is altijd pathologisch. Ascites geeft opzwelling van de buik. De ontstaanswijze van de twee vormen exsudatief en transudatief is verschillend.
Bron: nl.wikipedia.org

6.

0   0

Ascites


Ascites, (Engels: broiles ascites syndrom, BAS) is een aandoening bij vleeskuikens die vernoemd is naar een symptoom van de ziekte namelijk buikvocht. De aandoening wordt veroorzaakt door een tekort aan O2. Daarom komt ascites het meest voor bij vleeskuikens die op hoogte worden gehouden. Maar ook slecht geventileerde stallen kunnen een oorzaak zijn van een zuurstofgebrek met als gevolg ascites. Acites wordt ook wel eens aangeduid met pulmonair hypertensie syndroom. Pulmonair betekent 'van de longen' en hypertensie betekent 'hoge bloeddruk'. Als een vleeskuiken te weinig zuurstof krijgt reageert het lichaam door het hart harder te laten kloppen en door rode bloedcellen aan te maken. Door het hart sneller te laten kloppen wordt er meer bloed door de longen gepompt. De aanmaak van extra rode bloedcellen zorgt er voor dat het bloed meer zuurstof kan opnemen per volume eenheid. Beide reacties zorgen dus voor een verhoogde maximale zuurstofopname. Door de aanmaak van extra rode bloedcellen wordt het bloed dikker en moet het hart op haar beurt weer harder gaan werken om het bloed rond te pompen. Door de longen kan maar een beperkte hoeveelheid bloed per tijdseenheid stromen. De hoeveelheid bloed die door de longen kan stromen is onder andere afhankelijk van de dikte van het bloed, een stroperige substantie stroomt langzamer door een buis dan een meer vloeibare substantie. Ascites ontstaat wanneer er geen extra bloed door de longen meer kan stromen en er nog steeds en het vleeskuiken nog steeds een zuurstof te kort heeft. Als dit het geval is ontstaat er, doordat het hart alsmaar harder gaat pompen een hoge bloeddruk in het hart, de longslagader en de longen met als gevolg dat vaak de rechter hartkamer of de longslagader het begeeft.
Bron: nl.wikipedia.org

7.

0   0

ascites


eiwitrijk vocht in de buikholte
Bron: collegenet.nl

8.

0   0

Ascites


Buikwaterzucht, hydrops ascites; vochtophoping in de buikholte (z.o. oedeem)..
anoniem op 2016-02-17

9.

0   0

Ascites


Buikwaterzucht, hydrops ascites; vochtophoping in de buikholte (z.o. oedeem)..
anoniem op 2016-02-17


Betekenis van ascites toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< ASCII Asclepius >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen