Betekenis aria

Wat betekent aria? Hieronder vind je 12 betekenissen van het woord aria. Je kunt ook zelf een definitie van aria toevoegen.

1.

1   0

Aria


Origin: Italy
Meaning: melody
Bron: baby-names-and-stuff.com

2.

0   0

Aria


Aria is een Engelse meisjesnaam en betekent "Leeuw".
De naam stamt af van Adrianus. Op betekenis-babynamen.nl hebben 3 Aria's hun eigen naam gewaardeerd met 3.5 sterren(van de 5). aardig tevreden dus!
Bron: betekenis-babynamen.nl

3.

0   0

Aria


Italiaanse meisjesnaam. Betekenis: Melodie
Bron: allebabynamen.nl

4.

0   0

Aria


Origin: Italian
Gender: Female
Meaning: Solo Melody
Bron: babynames.com

5.

1   1

aria


Vrouwelijke vorm van Adrianus.
Bron: babynamen.nl

6.

0   0

Aria


Aria is een wijk in ontwikkeling in de plaats Goes. De wijk in spé ligt aan de zuidkant van Goes, grenzend aan de wijken Ouverture en Overzuid. In de wijk worden ongeveer 373 woningen gebouwd, tevens zal er een kerk worden gevestigd. Aria moet een dorpsachtig karakter krijgen.
Bron: nl.wikipedia.org

7.

0   0

Aria


Aria is een Britse film uit 1987 van producer Don Boyd van Virgin Group, met tien korte films door verschillende regisseurs. De film werd genomineerd voor de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes van 1987. Elk deel is een visuele begeleiding bij aria's en scènes uit opera's. Er wordt amper in gesproken en dan nog vooral het operalibretto zelf [..]
Bron: nl.wikipedia.org

8.

0   0

Aria


(Letterlijk lucht, adem) Een lied voor één zanger, waarin hij of zij een gevoel tot uitdrukking kan brengen. In de oorspronkelijke vorm draagt de aria niet bij aan de handeling, het verhaal dat verteld wordt staat even stil, de toeschouwer is getuige van de gevoelsexpressie. De aria's zijn vaak de vocale hoogtepunten van de opera: de ‘hits’.
Bron: hoorn.be

9.

0   0

ARIA


compositie voor een zangstem met instrumentale begeleiding, meestal als onderdeel van een opera, oratorium, passie of cantate; ook op zichzelf staand (concert-aria of aria concertante). Vaak voorkomend in de driedelige vorm A-B-A (da capo aria).
Bron: componisten.net

10.

0   1

aria


 • ( muziek ) een solo voor een zanger of zangeres binnen een opera Zij zong een prachtige aria .
 • lucht
 • atmosfeer
 • wind
 • lucht
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 11.

  0   1

  Aria


  Een aria (meervoud aria's) is oorspronkelijk een gezongen expressieve melodie die gewoonlijk, maar niet altijd, door een zanger wordt uitgevoerd. In dit artikel worden enkele aan de aria gerelateerde termen uitgelegd.
  Bron: nl.wikipedia.org

  12.

  0   2

  Aria


  Aria is een fantasystripverhaal uitgegeven door: Dupuis, Le Lombard, Silhouet, Epsilon Verlag en Albatros. Scenarist en tekenaar is Michel Weyland alleen in nummer 3 in samenwerking met Jean-Luc Vernal, inkleurders zijn Nadine Weyland en Michel Weyland.
  Bron: nl.wikipedia.org


  Betekenis van aria toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << ARI Ariabod >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen