Betekenis argos

Wat betekent argos? Hieronder vind je 8 betekenissen van het woord argos. Je kunt ook zelf een definitie van argos toevoegen.

1.

2   0

Argos


Argos is een radioprogramma van de omroepen VPRO, VARA en De Humanistische Omroep, dat uitgezonden wordt op Radio 1 op de zaterdagmiddag. Het programma bestaat sinds 1994. Argos probeert door middel van onderzoek misstanden en problemen uit de samenleving aan het licht te brengen en onder de aandacht van de politiek te krijgen.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

1   0

Argos


1. Stad in Aigyptos. 2. Een monster met 100 ogen dat door de god Hermes werd gedood. 3. De hond van Odysseus. 4. Stad in de buurt van Troje. 5. Een landstreek op de Peloponessos.
Bron: people.zeelandnet.nl

3.

1   0

Argos


Argos (Grieks: Ἄργος, Árgos) is de naam van een Griekse stad en gemeente in de nomos Argolis (waaraan ze overigens haar naam gaf), met ongeveer 21.000 inwoners. Het is een van de oudste steden van Griekenland en wordt gedomineerd door de 290 m hoge Lárisa-heuvel. Er zijn laat-klassieke resten van een agora, tempels, een stadsmuur en een theater (uit de 4e tot de 2e eeuw v.Chr.) en van Romeinse bouwwerken, onder meer een aquaduct en thermen (uit de 1e tot de 3e eeuw na Chr.). De moderne, enigszins rommelige stad is het handelscentrum van Argolis, met agrarische verwerkingsindustrie, en is een belangrijk verkeersknooppunt. Om het halfuur is er een busverbinding met Nafplio.
Bron: nl.wikipedia.org

4.

1   0

Argos


Argos (Grieks: Ἄργος) was in de Griekse mythologie de bouwer van het schip de Argo. Hij was de zoon van Phrixus en werd door Jason te hulp geroepen om het Gulden vlies te halen. Hij bouwde toen op advies van de godin Athena een schip met 50 riemen, dat hij naar zichzelf noemde. Argos maakte ook zelf deel uit van de Argonauten.
Bron: nl.wikipedia.org

5.

0   0

Argos


Argos is een Griekse jongensnaam en betekent "All Seeing".
Bron: betekenis-babynamen.nl

6.

0   0

Argos


Zoekmachine die gespecialiseerd is in het vinden van wetenschappelijke websites.
Bron: 4umi.com

7.

0   0

argos


(1) De zoon van Agenor, of wel een uit de aarde geborene, bijgenaamd Panoptes, d. i. "de alziende", omdat zijn lichaam met honderd oogen bedekt was, waarvan de ééne helft openstond, terwijl de andere helft door den slaap gesloten was. Hij werd door Hera tot bewaker der door haar in eene koe veranderde Io aangesteld, (Zie Io.) nadat hij reeds door verscheidene heldendaden, b. v. door het dooden van eenen wilden stier, van eenen satyr, en van de Echidna zich roem verworven had. Io werd van zijn voortdurend bijzijn bevrijd door Hermes, die, door Zeus afgezonden, in de gedaante van eenen herder Argos naderde, en door zijn praten en spelen op de fluit al de oogen van den anders onvermoeiden waker deed inslapen, waarop hij hem het hoofd afsloeg of volgens anderen hem met steenworpen doodde. Wegens deze daad ontving de listige god den naam van Argosdooder, (Argeiphontes). Hera veranderde Argos in eenen pauw, haar lievelingsvogel, of wel zij plaatste zijne oogen in den pauwenstaart.
Bron: koxkollum.nl

8.

0   0

argos


argos is in het koine grieks een bijvoegelijk naamwoord dat 'lui' betekent.
Iemand is argos als hij niets te doen heeft maar een beetje rondhangt.
m a post op 2015-09-09


Betekenis van argos toevoegen.
Betekenis:
NSFW / 18+
Aantal woorden:

+ Meer opties
Naam:
E-mail: (* optioneel)
 

<< argyra argestes >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen