Betekenis arena

Wat betekent arena? Hieronder vind je 11 betekenissen van het woord arena. Je kunt ook zelf een definitie van arena toevoegen.

1.

2   1

Arena


Een arena is een afgesloten gebied, doorgaans ovaal- of cirkelvormig, ontworpen om theater-, muziek- of sportevenementen te laten zien. De bezoekers zitten rond de arena, op een tribune die altijd hoger gelegen is dan het gebied waar het spektakel plaatsvindt. Soms wordt de term arena gebruikt als synoniem voor een groot stadion, zoals bij de Amsterdam ArenA. Ook wordt het gebruikt als metafoor, zoals in de politieke arena. Het woord arena is Latijn voor zand. In de historische arena's in de tijd van het Romeinse Rijk was zand ook wat er in een arena werd gebruikt. In een Romeinse arena werden gladiatorengevechten gehouden, gevechten met dieren en executie van gevangenen. Een bekende Romeinse arena is het Colosseum in Rome. Arena's werden ook gebouwd in het oude Griekenland en andere landen uit de oudheid rond de Middellandse Zee.
Bron: nl.wikipedia.org

2.

0   0

Arena


Arena is een plaats (village) in de Amerikaanse staat Wisconsin, en valt bestuurlijk gezien onder Iowa County.
Bron: nl.wikipedia.org

3.

0   1

Arena


Arena is een Griekse meisjesnaam en betekent "een heilige".
Bron: betekenis-babynamen.nl

4.

0   1

arena


 • schouwtoneel, met meestal niet meer dan een zanderige bodem, waar wedstrijden, gevechten of circusvoorstellingen gehouden worden De dompteur betrad de arena met een fikse zweep in de hand en opende de kooi met de leeuw.
 • zand
  Bron: nl.wiktionary.org

 • 5.

  0   1

  Arena


  Arena is een gemeente in de Italiaanse provincie Vibo Valentia (regio Calabrië) en telt 1678 inwoners (31-12-2004). De oppervlakte bedraagt 32,4 km², de bevolkingsdichtheid is 59 inwoners per km².
  Bron: nl.wikipedia.org

  6.

  0   1

  Arena


  Arena is een Britse progressieve-rockband in 1995 opgericht door Clive Nolan (Pendragon en ex- Shadowland) en Mick Pointer (ex-Marillion). Alle songteksten zijn geschreven door Clive Nolan. De composities worden meestal gemaakt door Clive Nolan, John Mitchell en Mick Pointer. De muziek wordt gecategoriseerd als neoprog, de progressieve rock opvolgers van Genesis, Yes, Camel en Pink Floyd. De muziekstijl varieert van symfonische rock tot hardrock. Er is gelijkenis met de muziek van de oude band van Clive Nolan, Shadowland. De latere werken hebben veel heavy elementen, die gelijkenis vertoont met de band Threshold. Daarnaast worden nog steeds atmosferische elementen vermengd in de muziek. In 2010 werd als opvolger van Rob Sowden Paul Manzi aangetrokken als nieuwe zanger, waarmee de band een nog 'heavyer' geluid heeft gekregen. In 2011 verscheen een nieuwe cd, de werktitel 'The Tinder Box' werd bij de release in november 2011 omgezet in 'The Seventh Degree of Separation'. De release van dit album ging gepaard met een Europese tour: 'Arena, The Seventh Degree Of Separation Tour November 2011', die naast Nederland en België ook onder andere Duitsland en Polen aandeed. De band treedt regelmatig op in Nederland, onder andere in de Boerderij te Zoetermeer. Het artwork van "Contagion" en "Pepper's Ghost" is van van David Wyatt die ook (kinder)boekenkaften maakt.
  Bron: nl.wikipedia.org

  7.

  0   1

  Arena


  Arena is een Engelse tramhalte in de Londense gemeente Croydon. Lijn 1, die langs de halte rijdt, is onderdeel van Tramlink.
  Bron: nl.wikipedia.org

  8.

  0   1

  Arena


  Arena (Uitgeverij Arena BV) was een Nederlandse uitgeverij. Het bedrijf was gevestigd in Amsterdam en gaf ongeveer zestig boeken per jaar uit. De uitgeverij werd ooit opgericht door Michel Vassallucci Arena richtte zich met name op vrouwelijke lezers en hield zich hoofdzakelijk bezig met toegankelijke literatuur en verhalende non-fictie. Daarnaast had het een lijn (Arena Glitter) bedoeld voor meisjes tussen twaalf en achttien jaar. De uitgeverij publiceerde zowel oorspronkelijk Nederlands als vertaald werk. Tot de bij Arena uitgegeven auteurs behoorden onder meer Enid Blyton, Aaf Brandt Corstius, Merel van Groningen, Wouter van der Horst, Siska Mulder, en Susan Smit. Arena was onderdeel van de 'samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij', dat tot PCM Algemene Boeken behoorde en is opgegaan in uitgeverij Meulenhoff Boekerij.
  Bron: nl.wikipedia.org

  9.

  0   1

  Arena


  Arena is het tweede en tevens laatste studioalbum van de Britse muziekgroep Marsupilami. Het is een conceptalbum rondom het thema Arena. Nadat het album verscheen mocht Marsupilami spelen op de Glastonbury Fayre en ook Paradiso verwelkomde de band. Het mocht niet baten, Marsupilami ging ter ziele door gebrek aan succes.Producer was Peter Bardens, toen ook onder contract bij Transatlantic Records, nog voor zijn Cameltijd. Het album kwam tot stand in de Tangerine Studio.
  Bron: nl.wikipedia.org

  10.

  0   1

  arena


  Een doorgaans rond of ovaalvormig publiek gebouw waar meestal gevechten ter vermaak van het publiek worden gehouden. (zov: Romeinse tijd) (zov: Gladiatoren) (zov: tijgers)
  Bron: volkabulaire.nl

  11.

  0   2

  arena


  zelfstandig naamwoord - ronde, met zand bedekte ruimte voor gevechten of wedstrijden
  Voorbeeld: de stierenvechter kwam de arena binnen
  Bron: www.muiswerk.nl


  Betekenis van arena toevoegen.
  Betekenis:
  NSFW / 18+
  Aantal woorden:

  + Meer opties
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)
   

  << aren Arende >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen